Τα καλύτερα live που γίνονται στα μπαρ της πόλης

Αστεράτα ονόματα από το εξωτερικό, είδωλα της ελληνικής pop ή ανερχόμενα μουσικά σχήματα της εναλλακτικής σκηνής... Tα αθηναϊκά μπαρ αποδεικνύουν ότι λατρεύουν τα live κι εμείς επιλέγουμε μια πρωτοκλασάτη συναυλιακή πεντάδα.

Τα καλύτερα live που γίνονται στα μπαρ της πόλης

Μπορεί να μη διαθέτουν την άπλα μιας μουσικής σκηνής ή τα σούπερ ηχεία ενός συναυλιακού χώρου, οι συναυλίες στα μπαρ της πόλης όμως έχουν το δικό τους παλμό. Ο αισθητά μικρότερος χώρος του μπαρ σε συνδυασμό με τη χαλαρή ατμόσφαιρα προσφέρουν μια αμεσότητα μεταξύ κοινού και μουσικών που δεν βρίσκεις αλλού. Αυτή την τετ-α-τετ ζωντάνια αναζητούν οι καλλιτέχνες, είτε προέρχονται από την εγχώρια σκηνή είτε μας επισκέπτονται από το εξωτερικό.

Εμείς, λοιπόν, χαρτογραφούμε τη συναυλιακή ζωή της πόλης, για να ακούσουμε νέες μουσικές ή να απολαύσουμε από (πάρα πολύ) κοντά την μπάντα που αγαπάμε. Αυτή η εβδομάδα είναι γεμάτη με τέτοιες ευκαιρίες και δυνατά live για όλα τα γούστα: θα ακούσουμε ελληνική pop στο Κουκάκι, θα πάμε σε ένα ξέφρενο live party στο Γκάζι, στο Μοναστηράκι για να καλωσορίσουμε μια δυνατή άφιξη από το εξωτερικό αλλά και για να συντονιστούμε στις ρετρό ροκ μελωδίες μιας ανερχόμενης ελληνικής μπάντας ή στου Ψυρρή για πίτσες γαρνιρισμένες με προχωρημένους jazz αυτοσχεδιασμούς;

#1 Μουσικοί πειραματισμοί στο υπόγειο

Τα καλύτερα live που γίνονται στα μπαρ της πόλης - εικόνα 1

Αυτήν τη Δευτέρα 25/3 (και κάθε Δευτέρα) ένα supergroup αναλύει τη φιλοσοφία του οργανωμένου χάους με ένα δυναμικό μουσικό κρεσέντο στον υπόγειο χώρο του «Crust» στην Πρωτογενούς στου Ψυρρή. Αφού φάτε τις πίτσες σας στο ισόγειο, θα κατεβείτε τα σκαλιά για να ακούσετε προχωρημένους αυτοσχεδιασμούς από τους TFATFY, όπως ονομάζονται εν συντομία οι The Flibbertigibbets And The Funky Yogurt. Πρόκειται για μια τετραμελή jazz μπάντα με καταξιωμένους μουσικούς, τους οποίους έχουμε απολαύσει δίπλα στους Planet of Zeus, στη Monika και τους Imam Baildi.

iΣτις 9 μ.μ. | Eίσοδος € 5

#2 Erotica Vol. 3 στο Κουκάκι

Τα καλύτερα live που γίνονται στα μπαρ της πόλης - εικόνα 2

Μετά τις επιτυχημένες sold out φθινοπωρινές εμφανίσεις τους, ο Monsieur Minimal και ο Δάκης επιστρέφουν ανανεωμένοι και με φρέσκια, ανοιξιάτικη διάθεση στο εξωτικό «Tiki Bar Athens» στο Κουκάκι. Καλεσμένη τους αυτήν τη φορά είναι η συνθέτις και τραγουδίστρια Ανδριάνα Μπάμπαλη, η οποία ανεβαίνει μαζί τους στη σκηνή από την Πέμπτη 21/3 και για ακόμη τρεις εμφανίσεις (28/3, 4 και 18/4), για να παρουσιάσουν μια ρομαντική μουσική παράσταση που παντρεύει ευρηματικά την παλιά με τη νέα pop.

i Στις 10 μ.μ. | Είσοδος € 10

#3 Σημαντικές αφίξεις στο Μοναστηράκι

Τα καλύτερα live που γίνονται στα μπαρ της πόλης - εικόνα 3

Αυτήν την Κυριακή 24/3 έρχεται στην Αθήνα ο Anduze με την μπάντα του για μία και μόνη εμφάνιση στο «Faust» της Καλαμιώτου. Ένας από τους βασικούς τραγουδιστές του συγκροτήματος του Parov Stelar, με συνεργασίες με ονόματα όπως ο Gramatik, θα παρουσιάσει το νέο του υλικό για πρώτη φορά, ξεσηκώνοντας το αθηναϊκό κοινό. Καλεσμένος του ειδικά για τη βραδιά είναι ο γνωστός ντράμερ Keith Stix McJimson για ένα μοναδικό live που κανένας λάτρης των soul, funk, reggae και blues ακουσμάτων δεν πρέπει να χάσει.

i Στις 9.30 μ.μ. | Είσοδος: από € 5

#4 Ιδρωμένο live στην Αβραμιώτου

Τα καλύτερα live που γίνονται στα μπαρ της πόλης - εικόνα 4

Αυτό το Σάββατο 23/3 οι CHICKN επιστρέφουν, μετά την ευρωπαϊκή τους περιοδεία, στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο «Six D.O.G.S.», προτού κλειστούν για τα καλά στο στούντιο ηχογράφησης. Το ελληνικό σχήμα, το οποίο ροκάρει δυνατά από το 2012, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη, φρέσκια ματιά του σε ρετρό μελωδίες με έντονα στοιχεία psych rock του ’70, glam και post punk. Σε αυτό τους το live θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κομμάτια από τις προηγούμενες δουλειές τους αλλά και από το νέο δίσκο που ετοιμάζουν.

i Στις 9 μ.μ. | Προπώληση: € 6, ταμείο: € 8

#5 Freestyle μουσικές στο Γκάζι

Τα καλύτερα live που γίνονται στα μπαρ της πόλης - εικόνα 5

Την Παρασκευή 22/3 η πάρτι μπάντα Nothing Personal υπόσχεται να μην αφήσει κανέναν... ακίνητο στον urban χώρο του «Hoxton» στο Γκάζι. Οι Nothing Personal, στα δέκα χρόνια αχαλίνωτου partying, έχουν καταφέρει να συνδυάζουν στα live τους κλασικές επιτυχίες με σύγχρονες μουσικές επιλογές και να καταλήγουν σε ένα μουσικό κράμα που προσομοιάζει σε freestyle DJ set. Και αυτήν τη φορά έρχονται να μας ξεσηκώσουν με τις freestyle μουσικές τους, από disco και funk μέχρι hard rock και Elvis Presley.

i Στις 11 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Περισσότερες πληροφορίες

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.