Ξενυχτάμε | Γκιντίκι, Trio Psixi ή Los tre; (14/3- 20/3)

Αυτή την εβδομάδα ξενυχτάμε στα καφενεία, πίνουμε ρακές και τσίπουρα με νόστιμους μεζέδες και ακούμε από παραδοσιακά και ρεμπέτικα μέχρι funk και πειραματικά.

Ξενυχτάμε | Γκιντίκι, Trio Psixi ή Los tre; (14/3- 20/3)

Αυτή την εβδομάδα επιλέγουμε να ξενυχτήσουμε στα καφενεία της πόλης, να πιάσουμε θέση σε τραπεζάκια στα πλακόστρωτα και στους πεζόδρομους και να πιούμε μπίρες και ρακές με την παρέα. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε 5 καφενεία που έχουν ετοιμάσει δυνατά lives με μουσικές από παραδοσιακά και ρεμπέτικα μέχρι funk και πειραματικά.

Οι «Los tre» live στα Κανάρια

Ξενυχτάμε | Γκιντίκι, Trio Psixi ή Los tre; (14/3- 20/3) - εικόνα 1

Τα «Κανάρια» γίνονται 11 ετών και την Πέμπτη 14 Μαρτίου θα το γιορτάσουν παρέα με τους αγαπημένους τους «Los tre». Το καφενείο του Μεταξουργείου φημίζεται για τα πρωτότυπα live του και αυτή η Πέμπτη δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το δυναμικό τρίο θα φτιάξει εορταστική ατμόσφαιρα με τον χαρακτηριστικό funk και jazz ήχο και τις original συνθέσεις του. Φυσικά οι ρακές και τα τσίπουρα θα ρέουν άφθονα και οι νόστιμοι μεζέδες δεν θα λείπουν από κανένα τραπέζι.

i Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο, 21 0342 5166 | Ώρα έναρξης: 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

Οι «Ποζαύλι» live στην Τυφλόμυγα

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο πεζόδρομος της Παραμυθιάς θα γεμίσει τραγούδια και χαμόγελα. Το ντουέτο των «Ποζαύλι» θα ενώσει τις δυνάμεις του με τα κρουστά του Φωκίωνα Αποστολόπουλου με μοναδικό σκοπό να σας ξεσηκώσουν. Θα ακούσετε από ρεμπέτικα και μικρασιάτικα μέχρι παραδοσιακά κυπριακά και ό,τι άλλο προκύψει. Ετοιμαστείτε για ένα δυνατό ποζαυλιώτικο γλέντι με πολύ χορό και τις γνωστές μεζεδοκαταστάσεις της «Τυφλόμυγας».

i Παραμυθιάς 22, Κεραμεικός, 2155017177 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

Οι «Trio Psixi ft Δήμητρα Καχριμανίδη» live στο Τρίχορδο

Ξενυχτάμε | Γκιντίκι, Trio Psixi ή Los tre; (14/3- 20/3) - εικόνα 2

Το Σάββατο 16 Μαρτίου το γνωστό καφενείο των Εξαρχείων οργανώνει γλέντι με τους «Trio Psixi», ενώ μαζί τους θα είναι και η Δήμητρα Καχριμανίδη. Θα ακούσετε μουσικές από τα Βαλκάνια και παραδοσιακά από κάθε γωνιά της Ελλάδας με την συνοδεία ακορντεόν, λαούτου, κιθάρας και κλαρίνου αλλά και την μοναδική φωνή της Δήμητρας. Να περιμένετε να ζήσετε ένα πραγματικά αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι, όπου θα χορέψετε στους ρυθμούς του «Ικαριώτικου» μέχρι και «Καλαματιανό».

i Εμμανουήλ Μπενάκη 60, Εξάρχεια, 698 626 5541 | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος ελεύθερη

Οι «Γκιντίκι» live στο Ραμόν

Ξενυχτάμε | Γκιντίκι, Trio Psixi ή Los tre; (14/3- 20/3) - εικόνα 3

Το Σάββατο 16 Μαρτίου το καφενείο του Παγκρατίου φιλοξενεί τους αγαπημένους του «Γκιντίκι» για ένα δυνατό παραδοσιακό γλέντι. Θα ακούσετε μουσικές από την Μακεδονία, την Ήπειρο μέχρι και την Θεσσαλία δοσμένες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και με την συνοδεία κλαρίνου, γκάιντας, βιολιού, μπουζουκιού και κρουστών. Ετοιμαστείτε να χορέψετε με την ψυχή σας, να μερακλώσετε και να ευχαριστηθείτε μεζέδες και ρακές.

i Σπύρου Μερκούρη 22Α, Παγκράτι, 215555644 | Ώρα έναρξης: 22:00 | Είσοδος ελεύθερη

Οι «Andreas Kachrimanis & The music Travelers» live στον Λούη

Ξενυχτάμε | Γκιντίκι, Trio Psixi ή Los tre; (14/3- 20/3) - εικόνα 4

Οι Κυριακές θέλουν το καφενείο τους και στις 17 Μαρτίου έχουμε ένα λόγο παραπάνω να πάμε στον «Λούη». Ο Αντρέας Καχριμάνης και οι «Music Travelers» με τις εκφραστικές κιθάρες, το μελωδικό τσέλο και τα εκστατικά κρουστά θα μας πάνε ταξίδι στις μουσικές της Μεσογείου με πειραγμένους παραδοσιακούς ήχους. Πηγαίνετε από νωρίς για να πιάσετε θέση, σερβιριστείτε τσίπουρα και μπίρες και αφήστε τις μουσικές να σας ταξιδέψουν.

i Λεωνίδου 87, Μεταξουργείο, 2103476926 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.