Στο Coviar δίνεις ραντεβού με τον Dorian Grey και τον Sweeney Tod

Πώς συνδυάζονται τα ευρηματικά cocktails και οι σκοτεινοί ήρωες; Το νέο μπαρ στην ιστορική πλατεία Δελφών έχει βρει το μαγικό μείγμα με αναλογίες και από τα δυο.

Στο Coviar δίνεις ραντεβού με τον Dorian Grey και τον Sweeney Tod

Ανήκω στην γενιά που έδινε ραντεβού με την παρέα της στο Εν Δελφοίς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Πολλές φορές δεν χρειαζόταν καν να μιλήσουμε· βρισκόμασταν κατευθείαν εκεί. Αυτήν τη φορά έκλεισα ραντεβού για να επισκεφτώ, μετά από πολλά χρόνια, την ανανεωμένη γωνία της πλατείας Δελφών. Μπορεί η ταμπέλα πλέον να γράφει Coviar, όμως η ατμόσφαιρα της παρέας που το έκανε στέκι μας τότε, παραμένει ανέπαφη, εμπλουτισμένη μόνο με πιο θεατρικά στοιχεία.

Το εσωτερικό θυμίζει κλασάτο φουαγιέ θεάτρου, με αρκετές σκοτεινές πινελιές, που το κάνουν πιο ενδιαφέρον. Τα έπιπλα έχουν πολύ ωραία σκαλίσματα και δημιουργούν την αίσθηση ότι είσαι στο Λονδίνο, την Βικτωριανή περίοδο. Ο ταλαναντούχος mixologist Θοδωρής Πύριλος, εκμεταλλεύτηκε όλα τα στοιχεία του χώρου και δημιούργησε έναν κατάλογο με συνταγές εμπνευσμένες από το θέατρο Grand Guignol και τους σκοτεινούς ήρωες του.

Στο Coviar δίνεις ραντεβού με τον Dorian Grey και τον Sweeney Tod - εικόνα 1

Στο Grand Guignol ο κόσμος πήγαινε για την συγκίνηση και την εμπειρία. Μπορεί να μην υπήρχαν οι ψαγμένοι διάλογοι και η σοβαρή πλοκή, αλλά υπήρχαν σε αρκετές δόσεις η βία, το σεξ, ο τρόμος και το αίμα. Στο Coviar θα πας για την γευστική εμπειρία που προκαλούν οι πέντε συνταγές του Θοδωρή. Κάθε μια προέρχεται και από έναν σκοτεινό ήρωα. Ξεκίνησα να τις δοκιμάζω και τρόμαξα με την άψογη ισορροπία και την πληθωρικότητα τους.

Πολύ έξυπνη ιδέα το Jekyl vs Hyde, στο οποίο μπορείς να διαλέξεις το βασικό spirit, ανάμεσα στην βότκα και το ουίσκι. Αν και σας συμβουλεύω να τσεκάρετε και τις δυο εκδοχές, είναι εξίσου εντυπωσιακές με το αψέντι να κλέβει την παράσταση. Για τους φαν του Sweeney Tod, το cocktail Sweeneys Swizzle είναι αρωματικός και γευστικός δυναμίτης, ανεβάζοντας τον πήχη στα cocktail με ουίσκι. Αμέσως ξεχωρίζεις τις νότες μοσχολέμονου, ginger, πικραμύγδαλου και κρασιού Port.

Στο Coviar δίνεις ραντεβού με τον Dorian Grey και τον Sweeney Tod - εικόνα 2

Αν πάλι δεν θέλεις να «εμπλακείς» με την πεντάδα των σκοτεινών ηρώων, στη λίστα υπάρχουν επιπλέον επιλογές, όπως το New York Punch, τα sours με highlight την spicy margarita και τα highballs με best seller το The Bon Vivant.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.