6 νέες τάσεις στις φθινοπωρινές μπάρες

Τα vibes που μας στέλνει τη νέα σεζόν η bar σκηνή είναι πολύ δυνατά. Πάγοι που δεν λιώνουν, κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, πρωτότυπες ανακυκλώσεις υλικών... Είστε έτοιμοι;

6 νέες τάσεις στις φθινοπωρινές μπάρες

#1 Χωρίς αλκοόλ, με πολλή γεύση

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που τα ελαφριά, όσον αφορά την περιεκτικότητα σε αλκοόλ, κοκτέιλ κάνουν σουξέ. Στο φετινό ρεπερτόριο των μπαρ όμως τα mocktails παίρνουν ρόλο συμπρωταγωνιστή! Οι μείξεις χωρίς αλκοόλ κερδίζουν συνέχεια έδαφος και γίνονται πιο ευρηματικές ή στιβαρές, όπως η virgin εκδοχή του Bloody Mary και του Mojito.

#2 Η εποχή των πάγων

6 νέες τάσεις στις φθινοπωρινές μπάρες - εικόνα 1

Φέτος στα ποτήρια μας θα δούμε εντυπωσιακές κολόνες, κύβους και σφαίρες... Για πρώτη φορά ο πάγος γίνεται μόδα και αναδεικνύεται σε ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας ενός ποτού. Στην αγορά κυκλοφορούν ήδη ποιοτικές εκδοχές, όπως οι πάγοι της Ice Up, που δίνουν το καλύτερο refreshing αποτέλεσμα ανάλογα με τον τύπο του κοκτέιλ.

#3 Ψηφίζουμε ανακύκλωση

6 νέες τάσεις στις φθινοπωρινές μπάρες - εικόνα 2

Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν πήραμε μια γεύση από το sustainable κίνημα. Τώρα θα το γνωρίσουμε καλύτερα, καθώς έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στις μπάρες εντός κι εκτός Αθηνών, δίνοντας έμπνευση για πρωτότυπα κοκτέιλ. Κανένα κομμάτι των υλικών που χρησιμοποιούνται δεν πετιέται, αλλά αξιοποιείται στην ίδια ή σε άλλη συνταγή.

#4 Η άνοδος των ελληνικών αποσταγμάτων

6 νέες τάσεις στις φθινοπωρινές μπάρες - εικόνα 3

Το τοπικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους. Τα ελληνικά spirits, μαστίχα, τσίπουρο, ούζο, κίτρο, τεντούρα, κάνουν rebranding κι εκσυγχρονίζονται, κερδίζοντας τόσο τους bartenders όσο και τους καταναλωτές, ενώ ελληνικά λικέρ, βερμούτ, τζιν, βότκες και ρούμια δίνουν local χαρακτήρα στις μείξεις.

#5 Επιστροφή στην απλότητα

6 νέες τάσεις στις φθινοπωρινές μπάρες - εικόνα 4

Έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία κυριάρχησαν τα εντυπωσιακά σερβιρίσματα σε ποτήρια και οι γαρνιτούρες, φέτος επιστρέφουμε στην εποχή του μινιμαλισμού στις μπάρες. Έτσι αυτό το φθινόπωρο οι συνταγές εστιάζουν περισσότερο στη γεύση και την ποιότητα των υλικών και λιγότερο στην υπερβολή της εικόνας.

#6 Βομβαρδισμός νέων spirits

6 νέες τάσεις στις φθινοπωρινές μπάρες - εικόνα 5

Είναι η χρονιά που έχουμε τις περισσότερες νέες αφίξεις σε spirits. Καινούργιες ετικέτες κάνουν την εμφάνισή τους, με πρωταγωνιστή κυρίως το ανερχόμενο mezcal, ακολουθούμενο από την τεκίλα και το ρούμι. Τσεκάρετε τις λίστες των μπαρ για να εντοπίσετε τα νεόφερτα ποτά και να τα δοκιμάσετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.