Τρεις δυναμικές brand ambassadors μιλούν για τη δουλειά τους

Η Χρυσούλα Κυριακοπούλου μίλησε με τρεις mixologists και brand ambassadors για αυτήν τη νέα καταλυτική θέση.

Τρεις δυναμικές brand ambassadors μιλούν για τη δουλειά τους

Στη βιομηχανία των spirits προστέθηκε τα τελευταία χρόνια ο καταλυτικός ρόλος του brand ambassador. Στη δε εγχώρια αγορά είναι αρκετές οι γυναίκες bartenders που αναλαμβάνουν­ την ανάπτυξη ενός brand, διευρύνοντας έτσι το επάγγελμα με προκλήσεις κι ευκαιρίες­, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνουν και τις νέες τάσεις. Η Χρυσούλα Κυριακοπούλου μίλησε γι’ αυτήν την καινούργια, ισχυρή θέση με τρεις βραβευμένες mixologists, την υπεύθυνη για τα Disaronno και Tia Maria Χρύσα Τσάμπου, την εκπρόσωπο του El Dorado Λορέτα Τόσκα και τη Διονυσία Σακελλαρίου της Gruppo Campari, και μας αποκαλύπτει τα φετινά trends.

Τρεις δυναμικές brand ambassadors μιλούν για τη δουλειά τους - εικόνα 1
Διονυσία Σακελλαρίου

Ποια είναι η δουλειά ενός brand ambassador; Υπάρχουν ιδιαιτερότητες για τις γυναίκες του επαγγέλματος;
Χρύσα Τσάμπου: O brand ambassador δίνει νέα οπτική στους καταναλωτές και τους bartenders για το προϊόν που εκπροσωπεί, ώστε να το γνωρίσουν καλύτερα. Κάνει ενέργειες και ταξίδια με σκοπό να αυξήσει τη δημοτικότητα και να ενδυναμώσει τη σχέση του με τον καταναλωτή.
Λορέτα Τόσκα: Είναι ένας διαμεσολαβητής ανάμεσα στην αγορά και την εταιρεία spirit που πρέπει να έχει ενέργεια, ιδέες, εκπαιδευτικά χαρίσματα και να «διαβάζει» τον κόσμο.
Διονυσία Σακελλαρίου: Το να είσαι γυναίκα πλέον στη spirit βιομηχανία δεν έχει διαφορά. Οι γυναίκες επαγγελματίες έχουν αποδείξει τη δυναμική τους.

Τι έχετε δει στα ταξίδια σας όσον αφορά το bartending;
Χ.Τ. Έχω παρατηρήσει ότι το bartending έχει εξελιχτεί σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και προσαρμόζεται στις προτιμήσεις και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Λ.Τ. Μου έχει κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά που υπάρχει στις τάσεις, στο επίπεδο γνώσης και, φυσικά, στο πόσο διαφορετικά δουλεύει η κάθε χώρα.
Δ.Σ. Είναι εντυπωσιακές η υποδοχή­ των ανθρώπων του bartending σε κάθε προορισμό και η ανταλλαγή πληροφοριών κι εμπειριών. Η ελληνική bar σκηνή βρίσκεται στην ακμή της!

Τρεις δυναμικές brand ambassadors μιλούν για τη δουλειά τους - εικόνα 2
Χρύσα Τσάμπου

Ποια είναι τα trends των κοκτέιλ που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος;
Χ.Τ.
Το sustainable κίνημα, που αφορά την πλήρη χρήση των πρώτων υλών. Τίποτα δεν πετιέται σε μια λίστα κοκτέιλ, όλα ανακυκλώνονται. Επίσης στα περισσότερα μπαρ θα βρούμε εξελιγμένα long drinks, με premium αναψυκτικά και προσεγμένο πάγο.
Λ.Τ. Είναι όλο και πιο αισθητή η στροφή προς τη λεπτομέρεια στο σερβίρισμα, κάτι που όμως έχει ξεκινήσει από πέρυσι.
Δ.Σ. Σίγουρα τα aperitivi και τα low alcohol drinks. Επιστρέφουμε στα κλασικά και ανεπιτήδευτα ποτά, τα οποία μας προσφέρουν μια πολύπλοκη εμπειρία μέσα από την απλότητα.

Κατά την άποψή σας, ποια είναι τα spirits που γίνονται τάση;
Χ.Τ.
Παραμένουν τα low ABV cocktails κι εξελίσσονται τα mocktails, που δεν έχουν καθόλου αλκοόλ. Έτσι δημιουργείται μια νέα κατηγορία μη αλκοολούχων brands στην αγορά. Ακόμη, κερδίζουν έδαφος τα ελληνικά αποστάγματα και τα λικέρ.
Λ.Τ. Συμφωνώ, παγκοσμίως θα δούμε την κατηγορία των μη αλκοολούχων αποσταγμάτων να ανεβαίνει διαρκώς – και μαζί, σε εγχώριο επίπεδο, η δυναμική των ελληνικών αποσταγμάτων.
Δ.Σ. Τα bitters και τα βερμούτ παίζουν δυνατά, όπως και τα χαμηλόβαθμα spirits.

Brand ambassador ή bartender και γιατί;
Χ.Τ.
Για μένα και τα δύο. Είναι δημιουργικά και στην περίπτωσή μου αλληλένδετα.
Λ.Τ. Θεωρώ τον εαυτό μου bartender που εκπροσωπεί ένα αγαπημένο ποτό.
Δ.Σ. Πιστεύω ότι τα δύο επαγγέλματα σχετίζονται, απλώς αλλάζει ο ρόλος: η εμπειρία της μπάρας μεταφέρεται στην αποκλειστική ενασχόληση με ένα brand.

Τρεις δυναμικές brand ambassadors μιλούν για τη δουλειά τους - εικόνα 3
Λορέτα Τόσκα

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στο brand που εκπροσωπείς;
Χ.Τ. Έχω την τύχη να δουλεύω δύο αγαπημένα λικέρ παγκοσμίως, το Disaronno και το Tia Maria. Χάρη στην γευστική πολυπλοκότητα του πικραμύγδαλου και των εσπεριδοειδών, το Disaronno μπορεί να αποτελέσει συστατικό σε διαφορετικά κοκτέιλ. Το Tia Maria, πάλι, ξεχωρίζει στην κατηγορία coffee liqueur για τη μοναδική, ισορροπημένη γεύση του, που προέρχεται από blend μονοποικιλιακών κόκκων καφέ arabica.
Λ.Τ. Στο ρούμι El Dorado με κέρδισε το γεμάτο σώμα, το οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω ως bartender για να δέσω καλύτερα τα blends, η ισορροπημένη γεύση του ως καταναλώτρια, ενώ ως ambassador λατρεύω την ιστορία του αποστακτηρίου του, η οποία πηγαίνει πίσω στο 18ο αιώνα.
Δ.Σ. Αυτό που με κέρδισε στην Gruppo Campari είναι η ιστορία των spirits και η άρρηκτη σύνδεση του brand με την ιστορία της τέχνης: φουτουρισμός, νατουραλισμός, υπερρεαλισμός, ιταλική δημιουργία... Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που είμαι μέλος της οικογένειας του Campari με τα τόσα χρόνια ιστορίας, κουλτούρας και δημιουργίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.