Τα tiki cocktails κάνουν το καλοκαίρι πιο διασκεδαστικό

Οι εξωτικές μείξεις κάνουν update στις μπάρες, μπλέκοντας την πλούσια παράδοση των κλασικών tropical συνταγών με τις σύγχρονες εξελίξεις του bartending, και μας δροσίζουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Τα tiki cocktails κάνουν το καλοκαίρι πιο διασκεδαστικό

Το tiki trend έχει επιστρέψει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στις μπάρες, με νέες –μελετημένες– γεύσεις, υψηλής ποιότητας υλικά και πιο ντελικάτες παρουσιάσεις, ευτυχώς χωρίς πολλές ομπρελίτσες και πλαστικές μαϊμουδίτσες. Οι βασικοί πρωταγωνιστές, το ρούμι και τα τροπικά φρούτα, παραμένουν σταθεροί, ζευγαρώνουν όμως σε δημιουργικά ντουέτα με τη βοήθεια ανανεωμένων χυμών και σιροπιών. Στις περισσότερες νέες εκδοχές κοκτέιλ οι πουρέδες έχουν αντικατασταθεί από φρέσκους χυμούς και πρωτότυπες homemade παρασκευές. Στην ουσία δίνεται μεγαλύτερο βάρος στη γεύση και λιγότερο στον εντυπωσιασμό, χωρίς να χάνεται όμως ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας τους.

Εξάλλου, ο κόσμος πλέον έχει εξοικειωθεί με την έννοια της πολυνησιακής mixing κουλτούρας και αναζητά τις νέες, ψαγμένες εκδοχές των Zombie, Mai Tai, Painkiller, Pina Colada και Nui Nui. Στις περισσότερες λίστες –ειδικά στις πιο ανάλαφρες που κυριαρχούν τώρα το καλοκαίρι– έχουν την τιμητική τους, με την κάθε γουλιά να σου βγάζει εισιτήριο για μακρινούς εξωτικούς προορισμούς.

Φαντεζί πολυνησιακές ιδέες

White Monkey
Τα tiki που σερβίρονται πλέον στις μπάρες είναι πιο γλυκόξινα, πιο ισορροπημένα, πιο δροσερά και πιο καλοκαιρινά... Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πειραγμένη Pina Colada του «Tiki Athens». Ο εξπέρ Γιάννης-Πέτρος Πετρής έχει δημιουργήσει μια συνταγή, στην οποία το λευκό ρούμι συνδυάζεται με οργανική κρέμα καρύδας, βιολογική αφυδατωμένη σκόνη καρύδας και γάλα καρύδας. Δοκιμάζοντας τη σε ψηλό ποτήρι με μπόλικα παγάκια, το κεφάλι σου πλημμυρίζει... αναγκαστικά με ανέμελες καλοκαιρινές εικόνες, πασπαλισμένες με ξανθιά άμμο και βουτηγμένες σε τιρκουάζ νερά. Σε αυτό βοηθάει σίγουρα και το σκηνικό του «Tiki» με τους φοίνικες, τις σανίδες και τις καρύδες. Όσο για τα υπόλοιπα κοκτέιλ του μενού, αποτελούν μια ωδή στην tiki φιλοσοφία. Το τσεκάρισμα στο in-house Zombie επίσης κρίνεται απαραίτητο, καθώς φλερτάρει με ελληνικά υλικά, όπως το κουμκουάτ. Μη διστάσετε όμως να υποκύψετε και στην κομψή, δροσερή γοητεία της λατίνας Margarita.

Όσο για τη συνέχεια, θα σας ταξιδέψουμε στο επίσης καθαρόαιμο tiki περιβάλλον του «White Monkey» στο Χαλάνδρι. Ο νέος κατάλογος έχει γίνει ακόμη πιο εξωτικός, μια και αναμειγνύει ευρηματικές βερσιόν των κλασικών συνταγών με νέα, προχωρημένα signature tiki cocktails, ενώ είναι τυπωμένος σε κομψό φορμά pulp magazine, με φόντο πειρατές, σαφάρι κι εξωτικές γυναικείες μορφές. Αξίζουν οπωσδήποτε τη δοκιμή τόσο η εκλεπτυσμένη Nui Colada, η οποία ανανεώνει την πολύ γνωστή συνταγή με νότες γκρέιπφρουτ, βανίλιας και cranberries, όσο και το White Monkey III. H τρίτη version του «Λευκού Πιθήκου» είναι συναρπαστική και άκρως καλοκαιρινή. Περιέχει ένα μυστικό blend ρουμιών, το οποίο ενισχύεται με την προσθήκη ενός agricole ρουμιού, τροπικών φρούτων, όπως ροδάκινο και passion fruit, αλλά και αγαύης και βοτάνων. Πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό, τέλος, είναι το Blooming Citrus, το οποίο δεν βασίζεται στο ρούμι, αλλά κάνει την ανατροπή με βασικό συστατικό του το τζιν. Δοκιμάστε το και θα σκάσουν αρώματα μανταρινιού, λάιμ, αφροξυλιάς και πορτοκαλιού στο στόμα σας!

Εξωτικό downtown

Τα tiki cocktails κάνουν το καλοκαίρι πιο διασκεδαστικό - εικόνα 2
Ο Σίμος Ταγαράς και η υπόλοιπη ομάδα του «Μπλε Παπαγάλου» σερβίρουν must-taste εκδοχές των tiki cocktails

Στον ρετρό «Μπλε Παπαγάλο» ο Σίμος Ταγαράς έχει δουλέψει πάνω στις tiki προτάσεις κι έχει δώσει τις δικές του εκδοχές, που είναι καινοτόμες, κομψές και γλυκόπιοτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια μπάρα δεν μπορεί να προτείνει μόνο σοβαρές συνταγές, ούτε μόνο Negroni, πρέπει να προσφέρει και ανάλαφρες, fun μείξεις... Όπως το Hangover (με τέσσερα ρούμια, πορτοκάλι, πικραμύγδαλο και αψέντι), το οποίο αντλεί έμπνευση από την ξέφρενη αμερικανική κωμωδία αλλά και το κλασικό tiki cocktail Hurricane.

Τελευταία εξωτική στάση στο υπερυψωμένο «Couleur Locale», που αυτό το καλοκαίρι απέκτησε έντονη tiki διάθεση κι ετοίμασε έναν κατάλογο με άξονα τα tropical cocktails, για γευστικές αποδράσεις με φόντο την Ακρόπολη και τον αττικό ουρανό. Οι συνταγές συνδυάζουν αποστάγματα με βότανα, λουλούδια, φρέσκα φρούτα, εξωτικά μπαχαρικά κι ελληνικά προϊόντα. Ιδανική αφορμή για να μπείτε στο χορό είναι το Lambada, ένα κοκτέιλ με ανεβαστικές νότες μάνγκο, πεπονιού, βύσσινου και spicy chilli.

Τα tiki cocktails κάνουν το καλοκαίρι πιο διασκεδαστικό - εικόνα 3
Τροπική διάθεση φέτος το καλοκαίρι έχει και το «Couleur Locale»

Περισσότερες πληροφορίες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Μπλε Παπαγάλος

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο
  • Bars

White Monkey

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
  • Bars

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.