Έχεις πιει cocktail εμπνευσμένο από τον Μποντλέρ;

Ξεφυλλίζοντας τους καλοκαιρινούς καταλόγους των bars, ανακαλύπτουμε ευρηματικές και αναζωογονητικές συνταγές για να βγάλουμε τον Αύγουστο στην πόλη.

Έχεις πιει cocktail εμπνευσμένο από τον Μποντλέρ;

Οι καλοκαιρινές δοκιμές στα bars της πόλης έκρυβαν και φέτος ευχάριστες εκπλήξεις. Αρκετές από τις νέες λίστες αξιοποιούν τις τάσεις της χρονιάς όπως είναι η τεχνική των ζυμώσεων και τα sustainable υλικά, άλλες αναβαθμίζουν κλασικές συνταγές, κάποιες προσθέτουν στο ρεπερτόριό τους εποχικά υλικά από τη Μεσόγειο και διάφορες γωνιές του κόσμου και οι περισσότερες καθιερώνουν και εξελίσσουν την τάση των ελαφριών κοκτέιλ με ζωηρές φυσαλίδες.

Και το καλοκαίρι έχουμε θέμα…

Έχεις πιει cocktail εμπνευσμένο από τον Μποντλέρ; - εικόνα 1
Απολαμβάνουμε cocktail με British χαρακτήρα και refreshing αφρό στο «Noel»

Οι κονσεπτικοί κατάλογοι παραμένουν κυρίαρχη τάση. Μια ωραία τέτοια περίπτωση είναι το cocktail menu «The World Tree» που έφτιαξαν για το «9 Βήτα Home Bar» ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος και η ομάδα του. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την περσινή καλοκαιρινή λίστα «Θάλασσα», φέτος μας συστήνουν το «Δέντρο» με δεκατέσσερα πρωτότυπα signature cocktails, εμπνευσμένα από την αρχή της βιωσιμότητας των υλικών. Ο κατάλογος είναι από ανακυκλωμένο χαρτί και στις συνταγές του χρησιμοποιούνται τεχνικές που αξιοποιούν όσο πληρέστερα γίνεται κάθε υλικό, δίνοντας αέρινα, ευκολόπιοτα και ιδιαίτερα κοκτέιλ. Ξεχωρίσαμε το Field Spritz, μια παραλλαγή του Aperol Spritz με φράουλα που ενδυναμώνεται με βότκα, η οποία μαγειρεύεται sous vide, μαζί με Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, δυόσμο, βανίλια, φρούτα και άρκευθο. Αξίζει να δοκιμάσετε ακόμη το Blossom που αφήνει επίγευση πεπονιού ή το Peach Harvest, μια ωδή στα ζουμερά ροδάκινα.

Ένας από τους θεματικούς καταλόγους που κέρδισαν τις εντυπώσεις το χειμώνα, είναι αυτός του Νικόλα Μοσχονά που εμπνέεται από τους καταραμένους ποιητές και το αψέντι στο βραβευμένο «Peek a Bloom». Ο Νικόλας «φρέσκαρε» τις συνταγές ώστε να τους δώσει καλοκαιρινή διάθεση και τα κατάφερε εξαιρετικά. Δοκιμάστε το Sun and Fresh, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από τζιν, Βινσάντο, ανανά και αψέντι, αφιερωμένο στον Ρεμπό και στους στίχους του, και το summer hit Man and the Sea, εμπνευσμένο από τη φράση του Μποντλέρ «η θάλασσα είναι ο καθρέφτης σου / την αγκαλιάζεις με μάτια και χέρια», που φέρνει στον ουρανίσκο νότες καπνού, αγκαλιασμένες από δόσεις γκρέιπφρουτ, βοτάνων και αλατιού.

Έχεις πιει cocktail εμπνευσμένο από τον Μποντλέρ; - εικόνα 2
Μίξεις με αψέντι και φρούτα στο «Peek a Bloom»

O νέος κατάλογος του «Noel» με τίτλο «The British Monarchy» έκανε μόλις το ντεμπούτο του και σίγουρα θα γίνει talk of the town. Τα εμπνευσμένα από τη Γηραιά Αλβιώνα κοκτέιλ του Γιώργου Μεγαλοκονόμου εξελίσσουν τις αφρώδεις μείξεις και απογειώνουν τα εποχικά υλικά. Ήδη ξεχωρίζουν το Union Jack με το μυστικό blend ρουμιών του «Noel» και νότες ανανά, τόνκα και βασιλικό και τα αφρώδη Protocol, με τεκίλα, τροπικά φρούτα, εστραγκόν και γκρέιπφρουτ σόδα, και The Duchess, με homemade τροπικό μιξ, blend ρουμιών, πικραμύγδαλο, πορτοκάλι και prosecco.

Τα πειραγμένα κλασικά κερδίζουν έδαφος…

Έχεις πιει cocktail εμπνευσμένο από τον Μποντλέρ; - εικόνα 3
Στον κήπο του «Nikkei» δροσιζόμαστε με την τριλογία των Pisco sours

Στο εξωτικό «White Monkey» ο νέος κατάλογος παντρεύει concept και twist κλασικών συνταγών. Εμπνευσμένη από τις φθηνές pulp εκδόσεις μυστηρίου, φαντασίας και περιπέτειας, η καλοκαιρινή λίστα αναπτύσσεται σαν περιοδικό με φόντο ιστορίες πειρατών, εξωτικές γυναικείες μορφές, ανθρώπους μεγαλωμένους στη ζούγκλα. Οι Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος, Σπύρος Τσοπελάκος, Τίνα Ζάρδης και Μάριος Ραγκούσης υπογράφουν ένα πιο-tiki-δεν γίνεται μενού και μας δροσίζουν με τις δικές τους χαβανέζικες εκδοχές: τη Nui Colada, με πρωτότυπες νότες γκρέιπφρουτ, βανίλιας και cranberries, και την Tiki Margarita, με πινελιές αγαύης, μπαχαριού, ανανά και rim από πιπέρι και αλάτι.

Για επιπλέον εξωτισμό πάμε στο «Nikkei Jardin», όπου η head bartender Μαίρη Ταλαιπώρου, με σύμβουλο τον Σπύρο Κερκύρα, έχει δημιουργήσει ένα μενού που μας ταξιδεύει στο Περού. Δροσερές συνταγές, χωρίς ζάχαρη και πουρέδες ξεδιψάνε, δροσίζουν και ιντριγκάρουν ταυτόχρονα. Highlights οι παραλλαγές των Pisco sours. Το «Nikkei» εισάγει αποκλειστικά 7 διαφορετικές ποικιλίες Pisco τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε σε εκπληκτικά sours.

Περισσότερες πληροφορίες

White Monkey

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
  • Bars

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
  • Bars

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.