Ένα δέντρο άνθισε στο 9βήτα

Το βραβευμένο bar στον πεζόδρομο της Θουκιδίδου στο Χαλάνδρι έχει νέα καλοκαιρινή cocktail collection με οικολογικές ανησυχίες.

Ένα δέντρο άνθισε στο 9βήτα

Πριν από λίγες μέρες στο «9βήτα home bar» σταμάτησε ο βραβευμένος χειμερινός κατάλογος με το τίτλο Prism και μας ήρθε στο τραπέζι ένα νέο εντυπωσιακό μενού, από ανακυκλωμένο χαρτί. Στον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον head bartender του 9 Βήτα, αρέσουν οι θεματικοί κατάλογοι. Αυτή τη φορά πίσω από το νέο καλοκαιρινό μενού, το The World Tree, κρύβεται η αρχή της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας των υλικών. Τα δώδεκα νέα signature cocktails έχουν ονόματα που σχετίζονται με τα δέντρα και δημιουργούνται με τέτοιες τεχνικές, ώστε να μην πετιούνται καθόλου υλικά, αλλά να ξαναχρησιμοποιούνται στην ίδια, ή σε κάποια άλλη συνταγή.

Ξεκινάμε με το Field Spritz, μια παραλλαγή του δημοφιλούς Aperol Spritz, με φράουλα και ενισχυμένο αλκοόλ. Η ενδυνάμωση γίνεται με βότκα, η οποία μαγειρεύεται μαζί με κρασί (μοσχάτο και μοσχοφίλερο), δυόσμο, βανίλια, γκρέιπφρουτ και άρκευθο σε κενό αέρος. Το ζουμί που περισσεύει χρησιμοποιείται για την δημιουργία cordial. Τόσο στο άρωμα όσο και στη γεύση είναι εντυπωσιακό, ευχάριστο και πολύ καλοκαιρινό, με ευδιάκριτες νότες φράουλας και κρασιού.

Ένα δέντρο άνθισε στο 9βήτα - εικόνα 1

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το Root, το οποίο είναι ένα ακόμα twist, αυτή τη φορά στο σοφιστικέ Negroni. Για την παρασκευή του, η ομάδα του «9 Βήτα» δούλεψε με τεχνικές, ώστε να μην καταναλώνεται ενέργεια και το αποτέλεσμα είναι ένα umami Negroni, πιο στρογγυλό και σύνθετο, και σίγουρα must taste. Πολύ ιδιαίτερες είναι οι νότες που αφήνει στην επίγευση, από κρίταμο και περγαμόντο.

Για όσους θέλουν να ανεβάσουν την καλοκαιρινή τους διάθεση, πολύ καλή επιλογή είναι το Blossom, μια παιχνιδιάρικη μείξη με πολύ ευχάριστο, φρουτώδη χαρακτήρα. Στον ουρανίσκο σκάει το πεπόνι και μια δροσερή αίσθηση γκρείπφρουτ. Η τελευταία πινελιά οφείλεται στο cordial που προστίθεται, το οποίο προέρχεται από το μαγείρεμα του Field Spritz.

Στην ίδια κατηγορία είναι το Peach Harvest, που αποτελεί ωδή στα ροδάκινα και στο gin. Στην συνταγή του χρησιμοποιούνται μπαχαρικά και όσα περισσεύουν γίνονται πούδρα φαλέρνουμ. Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι αυτό το cocktail δεν έχει καθόλου ζάχαρη, αλλά κατορθώνει να βγάλει μια πολύ ωραία γλυκύτητα από τον χουρμά, που λειτουργεί ως υποκατάστατο.

Ένα δέντρο άνθισε στο 9βήτα - εικόνα 2

Σας προτείνω επίσης ακόμα: το πολύ νόστιμο Red Seed, με τεκίλα, mezcal, νότες chili, σόγια και πράσινο τσάι, δηλαδή μια φοβερή Thai εκδοχή του Bloody Mary και το πολύ ιδιαίτερο Caledonian Forest (δάσος στη Σκωτία) που βγάζει μια απίστευτη φρεσκάδα και αλμύρα, όπως είναι το καλοκαίρι. Και για να διατηρήσετε το summer mood αφήστε για το τέλος το Palm Tree, μια διαφορετική version του Coca Punch.

Aξίζει να πούμε ότι ενώ κάθε cocktail είναι αποτέλεσμα τρομερής δουλειάς, προετοιμασίας και δύσκολων τεχνικών, όλα στο τέλος είναι αέρινα, ευχάριστα, ευκολόπιοτα και, το κυριότερο, καλοκαιρινά!

Να σημειώσουμε ότι κανένα από τα cocktails δεν σερβίρεται με καλαμάκι εκτός από δυο που σερβίρονται με χάρτινο.

Ένα δέντρο άνθισε στο 9βήτα - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.