Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ο πρωτότυπος διαγωνισμός bartending της Coca Cola με δυο μεγάλους νικητές, έναν για το καλύτερο mocktail (χωρίς αλκοόλ) και έναν για την καλύτερη συνταγή cocktail.

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;

O καλοκαιρινός κήπος του «Balthazar» ντύθηκε στα κόκκινα και γέμισε έμπειρους mixologists και δροσερές φυσαλίδες. Ο λόγος; Ένας διαφορετικός διαγωνισμός bartending με τίτλο «The Coca Cola Expert», που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά. Από τη θέση του κριτή, μαζί με τον ταλαντούχο bartender Γιάννη Πέτρο Πετρή, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Tiki Athens, και τον Μιχάλη Μένεγο, σύμβουλο και συγγραφέα spirits, δοκιμάσαμε αρκετές ευρηματικές, καινοτόμες, ευχάριστες και δροσερές συνταγές, με πρωταγωνιστή το γνωστό αναψυκτικό. Mε γρήγορους και ανεβαστικούς ρυθμούς, οι δέκα φιναλίστ μας παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Μίξεις που πάντρευαν την Coca Cola με καφέ, σπιτικά λικέρ chili, κερασιών, σοκολάτας, ακόμα και με ιδιαίτερα υλικά, όπως γιαούρτι, τυρί και κρόκο Κοζάνης. Συνταγές που ενώ είχαν δημιουργικότητα και φαντασία, μπορούσες εύκολα να φτιάξεις ακόμα και στο σπίτι σου και να περάσεις καλά, αναζωογονώντας τον ουρανίσκο.

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της Coca Cola τα τελευταία χρόνια, να δημιουργήσει εύκολες και ευχάριστες συνταγές cocktail, με ή χωρίς αλκοόλ, για να ανεβάσει την απόλαυση κάθε στιγμή της ημέρας… και τα καταφέρνει. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά και ήδη έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές πολλαπλασιάζονται με experts bartenders από όλη την Ελλάδα. Στον φετινό μεγάλο τελικό πέρασαν 10 bartenders και είναι εντυπωσιακή η αναλογία συμμετοχών από την επαρχία. Είδαμε πάρα πολλούς νέους συμμετέχοντες από την βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα τα νησιά να διεκδικούν επάξια τον τίτλο. Πολλά από τα cocktails δεν είχαν μόνο ενδιαφέρον, αλλά κατάφερναν να ισορροπήσουν την γλυκύτητα της Coca Cola, να αναδείξουν και να εμπλουτίσουν τα χαρακτηριστικά της.

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018; - εικόνα 1

Μια τέτοια περίπτωση είναι το mocktail του Άγγελου Γκαντιά, που πήρε την πρώτη θέση. Ο Άγγελος, που συμμετέχει πρώτη φορά σε διαγωνισμό bartending, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις σερβίροντας ένα απόλυτα αρμονικό και αρωματικό ρόφημα. Στην πραγματικότητα ετοίμασε ένα εξαιρετικό cold brew καφέ, τον εμπλούτισε με δυόσμο και χυμό λάιμ και στην συνέχεια πρόσθεσε την Coca Cola.

Στην ενότητα των μίξεων με αλκοόλ ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Δοκιμάσαμε την Coca Cola σε πολύ ταιριαστά ντουέτα, με βότκα, ουίσκι, ρούμι και βερμούτ, εμπλουτισμένα με πολύ καλά homemade συστατικά, βλέπε σιρόπι περγαμόντου και κανέλας. Επίσης είδαμε και ενδιαφέρουσες τεχνικές που μετέτρεψαν το αναψυκτικό σε αφρό ή σιρόπι. Από όλα αυτά ξεχώρισε η συνταγή του Νικόλαου Αναγνωστόπουλου, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα cocktail που είχε και γλυκές και πικάντικες αλλά και όξινες νότες.

Οι δυο τυχεροί νικητές εκτός από τον τίτλο του The Coca Cola expert θα κάνουν δυο ταξίδια, ένα στην Νέα Υόρκη και ένα στην Ατλάντα, όπου και θα ξεναγηθούν στο εντυπωσιακό μουσείο της Coca Cola.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.