TOMS café και στην Αθήνα

Μόλις άνοιξε το νέο TOMS café, το πρώτο στην Αθήνα, όπου κάθε καφές σημαίνει πόσιμο νερό για έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

TOMS café και στην Αθήνα

Μετά τη Θεσσαλονίκη, πλέον και η Αθήνα έχει το δικό της TOMS καφέ, όπου κυριαρχεί φυσικά η γνωστή φιλοσοφία One for One. Σε ένα παλιό υφασματάδικο στο κέντρο της πόλης τα παπούτσια και οι τσάντες TOMS κάνουν παρέα με αποκλειστικές TOMS Roasting Co. ποικιλίες καφέ από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα και την Κολομβία (για το καλοκαίρι, γιατί κάθε σεζόν αλλάζουν οι χώρες προμήθειας του καφέ, ώστε να προσφέρεται βοήθεια σε όλο και περισσότερες περιοχές). Η λογική είναι σελφ-σέρβις και ο χώρος προσφέρεται ιδανικά για χαλάρωση και καφεδάκι με θέα τη μεγάλη πλατεία της Μητρόπολης, ενώ ο πάνω όροφος είναι το καλύτερο σποτ για χαλαρά επαγγελματικά meetings και συνευρέσεις.

Η φιλοσοφία και η κοινωνικού επιχειρείν λογική της TOMS δεν χρειάζεται συστάσεις, έτσι και εδώ -στην περίπτωση του καφέ- κάθε ποτήρι καφέ σημαίνει πόσιμο νερό για μία ημέρα για έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη και κάθε συσκευασία καφέ σημαίνει μία εβδομάδα πόσιμο νερό για έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Πάνω από 780 εκ άνθρωποι στη Γη δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Η TOMS συνεργάζεται με επτά χώρες που έχουν αυτή την ανάγκη και προμηθεύεται από αυτές τους κόκκους καφέ, ενώ μέσα από εξειδικευμένους φορείς [Giving Partners] στην κατασκευή και μελέτη συστημάτων ύδρευσης, αποκαθιστούν και χτίζουν συστήματα νερού, προσφέροντας έως και μια εβδομάδα πόσιμου νερού. Έως σήμερα, η TOMS έχει προσφέρει 450Κ εβδομάδες πόσιμου νερού μέσα από την αγορά ενός καφέ One For One.

TOMS café και στην Αθήνα - εικόνα 1

Εκτός από τον speciality καφέ, που καβουρδίζεται κάθε μέρα, το μενού περιλαμβάνει ιδιαίτερα αναψυκτικά και μια ποικιλία πολύ καλών homemade γλυκών. Ρωτήστε τους ειδικούς στο Τοms και θα σας κάνουν pairings ανάμεσα στους καφέδες και στα ιδιαίτερα cake και σοκολατάκια. Ένα από τα ντουέτα που τσεκάραμε και είναι πολύ καλό είναι ο brew cold καφές με cake καρότο. Το cake ενισχύει τα αρώματα του καφέ και την μεγαλώνει την επίγευση του. Δοκιμάστε όλες τις ποικιλίες στις εκδοχές που προτιμάτε, φίλτρου, espresso κτλ.

i Πλατεία Μητρόπολης 8, Μοναστηράκι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.