5 κορυφαία spritz spots για ένα δροσερό καλοκαίρι

Το καλοκαίρι «spritz-άρουμε» ακόμα πιο δυνατά. Η απόλυτη τάση, είτε ψάχνουμε να πιούμε κάτι premium είτε κάτι casual, είναι τα ελαφριά, δροσερά, kinky cocktails, που κάνουν παιχνίδι με εκρηκτικά λικέρ και ζωηρές φυσαλίδες.

5 κορυφαία spritz spots για ένα δροσερό καλοκαίρι

Ποιος είπε ότι για να είναι ένα cocktail σοβαρό, πρέπει να είναι δυνατό σε αλκοόλη; Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία μείξεων με χαμηλό αλκοόλ, πλην όμως γεμάτων γεύση και αρωματική πολυπλοκότητα. Στην κορυφή αυτής της ενότητας βρίσκονται τα spritz. Όταν μιλάμε για spritz, εννοούμε τα τραγανά και ελαφριά κοκτέιλ, που προκύπτουν όταν αναμειγνύεται ένα λικέρ (κατά προτίμηση πικρό) με ντελικάτο αφρώδη οίνο και δροσερό ανθρακούχο νερό. Μια κλασική ιταλική συνταγή, που έχει υιοθετηθεί πλέον από όλα τα μπαρ της Ευρώπης και έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο cocktail trend με φανατικό κοινό.

Ειδικά στην εγχώρια σκηνή έχουν αγαπηθεί πολύ, τόσο από τους mixologists όσο και από τους cocktail lovers. Εδώ και δύο χρόνια περίπου, στις cocktail lists που ξεφυλλίζουμε συναντάμε ουκ ολίγες δροσερές χαμηλόβαθμες προτάσεις. Το θέμα όμως δεν είναι ποσοτικό, αλλά κυρίως ποιοτικό. Στις φετινές collections βρίσκουμε πολλές προχωρημένες, αναβαθμισμένες και καινοτόμες εκδοχές spritz, που φωνάζουν «καλοκαίρι». Μερικές από αυτές μπορείτε να τις δοκιμάσετε με πέντε στάσεις σε μπαρ της πόλης.

#1 «Bartesera

Aegean Spritz, το μεσογειακό

5 κορυφαία spritz spots για ένα δροσερό καλοκαίρι - εικόνα 1

Ξεκινάμε πολύ καλοκαιρινά και μεσογειακά. Ο Αλέξανδρος Δοντάς μας καλωσορίζει στο φρεσκαρισμένο «Bartesera» με μια πρωτότυπη και ευχάριστη συνταγή, που έχει αρώματα Aιγαίου, σύνθετη γεύση και κάνει πολύ ενδιαφέρουσα τη γέφυρα από τον καφέ στο ποτό. Το Aegean Spritz ενώνει γευστικά την πληθωρική μαστίχα Mdry με σταγόνες ροδάκινου, δόσεις λικέρ ρίζας γεντιανής και φινετσάτες φυσαλίδες από Mediterranean tonic.

#2 42 Barstronomy.Athens

Aperare, το ιταλικό ταμπεραμέντο

5 κορυφαία spritz spots για ένα δροσερό καλοκαίρι - εικόνα 2

Στο νέο «42» ο Θάνος Κριμπούρας επένδυσε στη μελέτη των χαμηλόβαθμων συνταγών, πιστεύοντας περισσότερο στην καλύτερη γεύση και δευτερευόντως στην υψηλή αλκοόλη και ερμηνεύοντας σωστά τις διαθέσεις του κοινού. Μια από τις καλύτερες spritz προτάσεις του είναι το Αperare, για το οποίο ανακατεύει ένα μέρος από το λικέρ περγαμόντου Italicus με ένα μέρος φινετσάτο prosecco και ένα μέρος Aegean Tonic Three Cents. Πολύ refreshing, κλέβει τις εντυπώσεις σε ένα ντελικάτο ποτήρι κρασιού με πάγο και ελιές.

#3 Beauty Killed the Beast

Merry Widow, το ιταλοελληνικό

5 κορυφαία spritz spots για ένα δροσερό καλοκαίρι - εικόνα 3

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε ένα άπαιχτο twist του παραδοσιακού Αperol Spritz; To Merry Widow του Σπύρου Πανόπουλου τα σπάει, έχει φοβερή ένταση και γενναιόδωρες αρωματικές δόσεις ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, πορτοκαλιού και αναπάντεχης κουφοξυλιάς. Το παιχνίδι ανάμεσα στα φρούτα και τα λουλούδια εξελίσσεται σε φλερτ γλυκό, ξινό, πικρό και αφρώδες. Στο τέλος, με τη διασκεδαστική επίγευση, θα έχετε εξοντώσει το τέρας της ζέστης και θα έχετε ανεβάσει καλοκαιρινή διάθεση. Ένα Merry Widow ακόμα;

#4 Odori

Secret Alleys, το αθηναϊκό

5 κορυφαία spritz spots για ένα δροσερό καλοκαίρι - εικόνα 4

Κάνουμε μια βόλτα στα πανέμορφα Αναφιώτικα κάτω από την Ακρόπολη και κρατάμε αυτή την εικόνα για να τη μοιραστούμε με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο στην πρώτη ελληνική βερμουτερία του κέντρου., καθώς ο βραβευμένος bartender εμπνεύστηκε από το συγκεκριμένο ιστορικό σημείο της Αθήνας το προχωρημένο Secret Alleys. Από τη μυστική συνταγή του αναδίδονται πολύ ωραίες νότες ελληνικών βοτάνων, μαγειρεμένες με βερμούτ και γνωστά αρώματα Ασύρτικου, ενισχυμένα από τη δράση των έντονων φυσαλίδων.

#5 Finca Vigia

Air Mail cocktail, το κουβανέζικο

5 κορυφαία spritz spots για ένα δροσερό καλοκαίρι - εικόνα 5

Ποιος θα το φανταζόταν ότι οι Κουβανέζοι έχουν αφιερώσει ένα κοκτέιλ στην ταχυδρομική υπηρεσία της Αβάνας, και μάλιστα ένα από τα πιο δυνατά στην κατηγορία των spritz. O Διονύσης Πολάτος, expert στα εξωτικά κοκτέιλ, ανακάλυψε τη συνταγή και σερβίρει στην κουβανέζικη μπάρα του «Finca Vigia» μια αναβαθμισμένη εκδοχή της: αρωματικό ρούμι, φρέσκο λάιμ, λαχταριστό θυμαρίσιο μέλι και σπιρτόζικο prosecco στέλνουν αμέσως το μήνυμα απόλαυσης στον ουρανίσκο. Σημειώστε ότι στο «Finca» κάθε απόγευμα παίζει happy hour οπότε μπορείτε να επαναλάβετε την... αποστολή του Air Mail με ελάχιστη χρέωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Bartesera

Κολοκοτρώνη 25, στοά Πραξιτέλους, κέντρο
  • Bars

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.