Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote

Το επαναλανσάρισμα της πατραϊκής μπίρας ΜΑΜΟΣ μας ταξιδεύει πίσω στο μακρινό παρελθόν της ελληνικής ζυθοποιίας και μας επιβεβαιώνει την τάση που θέλει το ρετρό να γίνεται το νέο trend, ιδίως όταν μιλάμε για αυθεντικά brands, που έχουν αφήσει ισχυρό στίγμα στην αγορά και στη χώρα…

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote

Το επαναλανσάρισμα της πατραϊκής μπίρας ΜΑΜΟΣ μας ταξιδεύει πίσω στο μακρινό παρελθόν της ελληνικής ζυθοποιίας και μας επιβεβαιώνει την τάση που θέλει το ρετρό να γίνεται το νέο trend, ιδίως όταν μιλάμε για αυθεντικά brands, που έχουν αφήσει ισχυρό στίγμα στην αγορά και στη χώρα…

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote - εικόνα 1

Το νέο παγκόσμιο hot trend των τελευταίων ετών είναι η ρετρομανία, που έχει πιστούς οπαδούς και στη χώρα μας. Από τη speakeasy ατμόσφαιρα των 20's, μέχρι τη μόδα στα ρούχα που επιστρέφει σε παλιές, λαμπρές δεκαετίες όπως τα 60's και τα 70's, αλλά και τη μουσική όπου οι δίσκοι βινυλίου γίνονται η νέα τάση όχι μόνο για συλλέκτες, αλλά και για dj's που τους χρησιμοποιούν σε retro parties που γίνονται ανάρπαστα! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δύο πρόσφατες εκθέσεις με αναδρομή στο παρελθόν είχαν τεράστιο σουξέ σε άτομα όλων των ηλικιών και μαζικότατη προσέλευση.
Μέσα σ' όλα αυτά πολλά προϊόντα επέστρεψαν σε παλιές, συλλεκτικές συσκευασίες και ετικέτες, ενώ άλλα επανακυκλοφόρησαν, με ρετρό διάθεση. Η τελευταία είδηση στο χώρο του αλκοόλ είναι η επανακυκλοφορία της ιστορικής μπύρας ΜΑΜΟΣ. Με τη συσκευασία να σε παραπέμπει σε εποχές όπως τότε, η πατραϊκή μπύρα λανσάρεται ξανά δυναμικά, με την ίδια αυθεντική συνταγή.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote - εικόνα 2
Ο Πέτρος Μάμος

Η ιστορία της μπύρας ΜΑΜΟΣ ξεκινάει από το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις. Ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός. Με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του, έδωσε νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία, με έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία. Εισήγαγε εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς από τη Γερμανία και την Τσεχία και εξέλισσε τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του τεχνικές. Το στοιχείο της μπύρας ΜΑΜΟΣ που τη χαρακτηρίζει σε αυτό το πέρασμα των χρόνων είναι η απλότητα και η αυθεντικότητα ενός παραδοσιακού προϊόντος, σε συνδυασμό με την ανώτερη ποιότητα και γεύση της. Ο Πέτρος Μάμος είχε προσαρμόσει την μπύρα στην ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές προτιμήσεις. Ήταν μια μπύρα που έβρισκε κάποιος στη Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο μεγαλύτερο ζυθοπωλείο της Αθήνας. Μια ελληνική μπύρα που εξάγονταν στο εξωτερικό και ήταν το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου το οποίο έλαβε διεθνή βραβεία: χρυσό βραβείο αγνότητας και γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης το 1898, Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου στη Διεθνή έκθεση Αθηνών.

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote - εικόνα 3

Η μπύρα ΜΑΜΟΣ σήμερα

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote - εικόνα 4

Τι είναι η μπύρα ΜΑΜΟΣ σήμερα; Μια μπύρα υψηλής ποιότητας, τύπου Pilsener, που παράγεται από εκλεκτής ποιότητας πρώτες ύλες (νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά) με την αυθεντική συνταγή του πρώτου Έλληνα διπλωματούχου ζυθοποιού, Πέτρου Μάμου. Μια ελληνική μπύρα με μεστή γεύση, πλούσιο αφρό και το ιδιαίτερο άρωμα του λυκίσκου. Τη βρίσκουμε σε γυάλινη φιάλη ή μεταλλικό κουτί των 50cl.

Mπύρα «Μάμος»: το ρετρό είναι το νέο trend! #opwstote - εικόνα 5
Παλιές ετικέτες του προϊόντος.

Σκοπός της; «Να την απολαμβάνουν καθημερινά οι ζυθοπότες και να ευφραίνουν τις καρδιές τους», σύμφωνα με το παλιό μήνυμα του Πέτρου Μάμου…

Απολαύστε την παγωμένη αυτό το καλοκαίρι και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με το hashtag #opwstote

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Κι αν το "Coterie" είναι το επόμενο χιτ του Παγκρατίου;

Πολύ καλός καφές, ολόσωστα ποτά και φαγητό για κάθε στιγμή σε συνδυασμό με urban chic χαρακτήρα και cool vibes, όλα με απώτερη κατεύθυνση το μότο του μαγαζιού, την "ανεπιτήδευτη ποιότητα".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/10/2024

Πού θα πιεις καλό καφέ στην Αθήνα

Μία λίστα που θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (01/10).

Η "Ντισκομπάλα" επιστρέφει ξανά για ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο

Το διάσημο disco bar της Αθήνας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, έτοιμο να μας μεταφέρει σε μια εποχή γεμάτη χορό και μουσική.

Η "Promenada" στο Αιγάλεω έχει την προσοχή μας

Ένα φρέσκο ολοήμερο σποτ στρέφει την πυξίδα στα δυτικά και φιλοδοξεί να γίνει στέκι.

Οι μιλανέζικοι ναοί του Negroni

Η Negroni Week μπορεί να πέρασε ωστόσο το γλυκόπικρο βαθυκόκκινο cocktail εξακολουθεί να είναι το ποτό-highlight της εποχής μας, με μία πολύ συγκεκριμένη ιταλική πόλη να το τιμά με τρόπο μοναδικό.

Τα μπαρ που βγάζουν τα πάρτι στο δρόμο

Δεν έχεις πλανάρει ακόμα τις εξόδους του σαββατοκύριακου; Σου βρήκαμε τέσσερα μπαράκια που γεμίζουν τους δρόμους και τις στοές της πλατείας Καρύτση με μουσικές.

Τα 'Ανοιχτά Ζυθοποιεία' είναι και πάλι εδώ

Μία μοναδική εμπειρία ζύθου επιστρέφει, το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου.