«Umi» bar με την υπογραφή Matsuhisa

Αυτό το καλοκαίρι στο ποτήρι μας θα σερβίρεται γεύση Άπω Ανατολής...

«Umi» bar με την υπογραφή Matsuhisa

Αυτό το καλοκαίρι στο ποτήρι μας θα σερβίρεται γεύση Άπω Ανατολής...

«Umi» bar με την υπογραφή Matsuhisa - εικόνα 1

Το φετινό opening του Matsuhisa Athens έκρυβε μια πολύ δυνατή προσθήκη και αυτή τη φορά όχι στην κουζίνα. Στον εξωτερικό χώρο, εκεί που φτάνεις στην άκρη για να πιάσεις την θάλασσα, έπιασε πόστο ένα νέο στιλάτο bar, το «Umi».

Το «Umi», που στα ελληνικά σημαίνει θάλασσα, κλέβει τα βλέμματα. Σχεδιάστηκε αποκλειστικά από ιάπωνα συνεργάτη του Nobu, είναι καλόγουστο, φωτεινό και πολύ κομψό. Δυνατό σημείο είναι το ειδικό λευκό μάρμαρο, που χρησιμοποιήθηκε για τη τετράγωνη στιβαρή μπάρα. Το καθαρό λευκό παίζει το παιχνίδι των αντιθέσεων με το γαλάζιο τοπίο και καθώς πέφτουν τα φώτα αρχίζει να λαμπιρίζει. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να πρωταγωνιστήσει στο χώρο.

«Umi» bar με την υπογραφή Matsuhisa - εικόνα 2

Αυτή η διαφορετική «ανανέωση» με την extra επένδυση στη μπάρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Τα δυο τελευταία χρόνια παρακολουθούσαμε την ανοδική εξέλιξη, του βραβευμένου εστιατορίου, όσον αφορά τα cocktails. Οι λίστες πέρα από τις κλασικές συνταγές του Matsuhisa ξέφευγαν σε πρωτοτυπία, υπό την επιμέλεια του ταλαντούχου Χάρη Γεωργόπουλο και της ομάδας του. Με την δημιουργία του «Umi» δίνεται η δυνατότητα να γευτούμε ακόμα πιο προχωρημένα ποτά.

Η πρώτη γεύση ήταν συναρπαστική. Για το ντεμπούτο πίσω από την μίνιμαλ μπάρα του Umi, βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες η διεθνούς φήμης mixologist Monica Berg και ο bar manager του Matsuhisa Χάρης Γεωργόπουλος. Οι δυο τους ετοίμασαν ένα μενού κομμένο και ραμμένο στην φιλοσοφία του καινούργιου μπαρ. Κομψά, ευρηματικά, minimal, φινετσάτα και ιδιαίτερα cocktails, μας έκαναν με κάθε γουλιά ένα γύρω στην μεσόγειο, για να καταλείψουμε με δυνατά after taste στα εξωτικά αρώματα της Άπω Ανατολής.

«Umi» bar με την υπογραφή Matsuhisa - εικόνα 3

H Monica που έχει βραβευτεί για τις τεχνικές και τις καινοτόμες δημιουργίες της έφτιαξε μεταξύ άλλων το «umami» cocktail «Last Spring» με Kyoto gin και αρωματικές γοητευτικές ενέσεις από Tio Peppe, Lillet, Palo santo και το σέρβιρε με την απρόσμενη πινελιά της ελιάς. Ο Χάρης Γεωργόπουλος από την άλλη έχει ετοιμάσει μια λίστα καλοκαιρινών cocktails, που αποτελούν νέα fine drinking εμπειρία. Πολύ καλό για εισαγωγή είναι το «Eternal Summer» με Sake, φρέσκο χυμό καρπούζι, βότκα Belluga και σπιτικό σιρόπι βασιλικού.

«Umi» bar με την υπογραφή Matsuhisa - εικόνα 4

Όλη η λίστα του χάρη έχει γευστικές εκπλήξεις για τον ουρανίσκο καθώς οι συνταγές του ισορροπούν με πολύ μελετημένο τρόπο ανάμεσα στην μεσογειακή και ιαπωνική κουλτούρα. Θα μπορέσουμε με μερικές αναζωογονητικές βόλτες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα να τις τσεκάρουμε όλες. Ειδικά κάθε Πέμπτη, μέχρι το Σεπτέμβριο, θα υπάρχει επιπλέον bonus με τα Uminights Sessions, δηλαδή τα δυνατά μουσικά events με γνωστούς djs.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.