Η καλοκαιρινή εκδοχή της Γλυφάδας είναι πάντοτε ελκυστική

Η μπαρ σκηνή των νοτίων προαστίων κερδίζει συνεχώς νέους θαυμαστές, και όχι άδικα.

Η καλοκαιρινή εκδοχή της Γλυφάδας είναι πάντοτε ελκυστική

Η μπαρ σκηνή των νοτίων προαστίων κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ειδικά η φετινή καλοκαιρινή εκδοχή της Γλυφάδας είναι αναβαθμισμένη, με νέα στέκια, πρωτοκλασάτους mixologists, δυνατούς καταλόγους κοκτέιλ και προχωρημένα events. Τι λέτε; Πάμε Γλυφάδα;

Η καλοκαιρινή εκδοχή της Γλυφάδας είναι πάντοτε ελκυστική - εικόνα 1
Στο Pere Ubu μπορείτε να δοκιμάσετε 26 signature cocktails

Λίγοι το ξέρουν ότι, πολύ προτού σχηματιστεί­ το δυνατό πυροβολικό­ των αθηναϊκών μπαρ στο κέντρο της πόλης, το πρώτο κύμα επαγγελματικών­ μείξεων έσκασε στα νότια, στην καρδιά της Γλυφάδας. Συγκεκριμένα στο «Pere Ubu», κάπου το 2010, το συντονισμό της μπάρας ανέλαβε ο Γιάν­νης-Πέτρος Πετρής, με μεταγραφή από το θρυλικό «City» της Χάριτος, και το νερό άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στο αυλάκι. Ακολούθησαν σημαντικές αφίξεις, όπως το μεξικάνικο «Amigos», με τον τωρινό global ambassador της Jose Cuervo Στέλιο Παπαδόπουλο να φτιάχνει τις τελειότερες Margaritas και το «Holy Spirit» του Xavier Μισαηλίδη.

Ο Xavier λανσάρισε διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος των κοκτέιλ, χωρίς πολλές γαρνιτούρες και εισήγαγε για πρώτη φορά το take out (και το delivery) σε παιχνιδιάρικα πλαστικά ποτήρια. Μετά την πρώτη ακμή ακολούθησε μια περίοδος αδράνειας, οπότε το ενδιαφέρον του κοινού μετατοπίστηκε στα ανερχόμενα μπαρ του κέντρου. Αυτό το σκηνικό σήμερα έχει αλλάξει και η μπαρ σκηνή της Γλυφάδας γίνεται και πάλι λόγος για να επιστρέψει το κοινό, από όλες τις περιοχές της Αθήνας, στα νότια της πόλης.

Εκεί στον Νότο...

Η καλοκαιρινή εκδοχή της Γλυφάδας είναι πάντοτε ελκυστική - εικόνα 2
Το Ark, για κοκτέιλ με θέα τον Σαρωνικό

Οι παλιές μπάρες σημειώνουν μεγάλη εξέλιξη και οι νέες μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, με καινοτόμες προτάσεις, υψηλές τεχνικές και σύγχρονες υπηρεσίες. Στο «Holy Spirit» λ.χ. κάθε μενού γίνεται talk of the town. Ξέρεις ότι θα πας και στον urban χώρο του θα απολαύσεις αναπάντεχα twists κλασικών κοκτέιλ, σερβιρισμένα σε βαλιτσάκια, τσαντάκια, φακούς φωτογραφικών μηχανών και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου. Ο φετινός καλοκαιρινός κατάλογος είναι επετειακός, με τα bestseller κοκτέιλ των τελευταίων έξι ετών να μας βγάζουν διαβατήριο για... Καραϊβική.

Στο «Pere» δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στην μπάρα σε σχέση με το «Ubu», που αυτονομήθηκε εστιάζοντας στην κουζίνα. Το τελευταίο μάλιστα έδωσε έμπνευση για τη δημιουργία του oyster bar «S Spicy». Tη λίστα κοκτέιλ του «Pere» έχει αναλάβει η ταλαντούχα ambassador του Campari Διονυσία Σακελλαρίου. Ο κατάλογος που τρέχει για το καλοκαίρι περιλαμβάνει μια φοβερή συλλογή με 26 signature cocktails, που χωρίζονται σε low alcohol, mocktails και alcohol, με κοινό χαρακτηριστικό τη healthy προσέγγι­ση. Γι’ αυτούς που ψάχνουν ένα καθαρόαιμο μπαρ υπάρχει επίσης το «Mosaiko» στη Λαοδίκης. O vintage αισθητικής χώρος συνδυάζει πολύ καλά in-house κοκτέιλ, εξαιρετικά σερβιρίσματα κλασικών συνταγών και αξιοσημείωτη spirit list συνοδεία ψαγμένων indie, pop και rock μουσικών.

Η μπαρ σκηνή της Γλυφάδας έχει πλέον τη δική της προσωπικότητα, που είναι πολυσυλλεκτική και στηρίζεται από σημαντικά ονόματα του χώρου. Τέτοιες περιπτώσεις είναι το «Bella Vespa», που προτείνει pairing ανάμεσα σε ιταλικά πιάτα και κοκτέιλ με την υπογραφή του Γιάν­νη Σαμαρά, και το «Ark», που αυτό το καλοκαίρι εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον αλχημιστή της μπάρας Δημήτρη Παπαϊωάννου. Ο Δημήτρης έχει «μαγειρέψει» συνταγές που κουμπώνουν εξαιρετικά με τα πιάτα του πολυβραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

New bars on the block

Η καλοκαιρινή εκδοχή της Γλυφάδας είναι πάντοτε ελκυστική - εικόνα 3
Η ομάδα του «Blends Mix and Match» σε άγριες διαθέσεις

Στην ενότητα, τώρα, των νέων εισόδων ξεχωρίζουν το «Feedέλ Asador» («αδερφάκι» του «Feedέλ» της Ερμού) με την ευφάνταστη λίστα κοκτέιλ του Αλέξανδρου Τσελεπή, ιδανική για ζευγαρώματα με έντονες γεύσεις, και το «Blends Mix and Match», που προσφέρει μια πολύ προχωρημένη fine drinking εμπειρία από το σέικερ της Μυρσίνης Σπανέλη και της ομάδας Hybrids gardeners. Ο φευγάτος κατάλογος «Hybrids» αποτελείται από θρυλικά κοκτέιλ τα οποία αποδομούνται για να φτιαχτούν από την αρχή με πρωτότυπα υλικά και υψηλές τεχνικές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα bestsellers Recreate Cuba και Milano Fashion. Στο πρώτο, που προκύπτει από τα τρία κλασικά κουβανέζικα κοκτέιλ Daiquiri, Mojito και Cuba Libre, διαφορετικά ρούμια ανακατεύονται με λάσπη μέντας και γίνεται ανθράκωση, ενώ στο δεύτερο αφυδατωμένη πούδρα Campari ενώνεται με μαγειρεμένο Zacapa με σουσάμι, τόνκα, πιπέρι, Johnnie Walker blue label και σάλτσα φράουλα-φασκόμηλο. Στον καλοκαιρινό κατάλογο προστίθεται, τέλος, μια σειρά από Perfect Gin Tonic. Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν... Η φετινή λαμπερή πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού είναι η Γλυφάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Mosaiko

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα
  • Bars

Holy Spirit

Λαοδίκης 41, Γλυφάδα
  • Bars

Pere Ubu

Κύπρου 74, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Blends Mix and Match

Φοίβης 19, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Feedέλ Asador

Αλ. Ζέρβα 24 & Κύπρου, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.