Τι θα δούμε και τι θα πιούμε στο φετινό World Class Fine Drinking Athens;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεγαλύτερη γιορτή του fine drinking που φέτος στήνεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο της Ακαδημίας.

Τι θα δούμε και τι θα πιούμε στο φετινό World Class Fine Drinking Athens;

Δείτε τι σας ετοιμάζουν στη μεγαλύτερη World Class γιορτή του Fine drinking...

Τι θα δούμε και τι θα πιούμε στο φετινό World Class Fine Drinking Athens; - εικόνα 1

Για τρεις ημέρες, από την Πέμπτη 7 μέχρι το Σάββατο 9 Ιουνίου, η αφρόκρεμα της παγκόσμιας bartending σκηνής έχει δώσει ραντεβού και σας περιμένει σε έναν ιδιαίτερο χώρο, μυστικό και ανεκμετάλλευτο, το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 23. Εκεί θα ζήσετε μια συνάντηση κορυφαίων bartenders της Αθήνας, παρέα με ταλαντούχους δημιουργούς από τον χώρο της τέχνης και της γεύσης, σε μια γιορτή με πρωταγωνιστές τα premium spirits.
Θα ανακαλύψετε την τέχνη του fine drinking στα 7 φαντασμαγορικά pop up bars, που θα σας προσφέρουν τα αγαπημένα σας αποστάγματα σε κλασσικά και πρωτότυπα serves, καθώς και signature cocktails με εκλεπτυσμένες γεύσεις και επιλεγμένα υλικά που θα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο σας.

Τι θα δούμε και τι θα πιούμε στο φετινό World Class Fine Drinking Athens; - εικόνα 2

Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια ιδιαίτερη εμπειρία, ενώ περιηγείστε στους δύο ευρύχωρους ορόφους, όπου θα ανακαλύψετε μοναδικές δημιουργίες καλλιτεχνών με έμπνευση τα premium spirits. Θα γνωρίσετε την κουλτούρα της τεκίλα Don Julio μέσα από μία μεξικάνικη γιορτή, που απεικονίζεται από τον εξαίρετο graffiti artist mister.Achilles.
Θα περιπλανηθείτε σε έναν εκλεπτυσμένο βοτανικό κήπο, δημιουργία της florist Έμυ Δρίζου, παρέα με ένα αρωματικό Tanqueray No. Ten και θα ακολουθήσετε τα χνάρια του διάσημου περιπατητή Johnnie Walker Gold Label Reserve μέσα σε ένα περιβάλλον ζωηρών χρωμάτων και εκρήξεων υφής, δια χειρός των Νίκου Τσιμούρη, digital art graphic designer, και Γιάννη Μικρού, σκηνοθέτη.

Τι θα δούμε και τι θα πιούμε στο φετινό World Class Fine Drinking Athens; - εικόνα 3

Προχωρώντας στον μοναδικό κόσμο του Craftsmanship, θα σταθείτε για έμπνευση στις αέρινες δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας Στέλιου Κουδουνάρη, απολαμβάνοντας την κομψή vodka Ciroc και θα ζήσετε την ζεστή φιλοξενία του single malt Cardhu από το σκωτζέζικο Speyside, που συναντά τον designer Σπύρο Κοντάκη, δημιουργώντας από κοινού έναν ιδανικό kindred χώρο. Θα κάνετε οπωσδήποτε μία στάση να θαυμάσετε το εξαίρετο γλυπτό από σοκολάτα του pastry chef Στέλιου Παρλιάρου, απολαμβάνοντας το ρούμι Zacapa Solera 23 που ζευγαρώνει με σοκολάτα, ενώ θα περάσετε από τα pop up bars των single malt, για ένα ταξίδι στις διάφορες πτυχές της αστικής δεξιοτεχνίας μέσα από την έκθεση φωτογραφίας, όπου απεικονίζεται ο κορυφαίος Έλληνας ράφτης Βασίλης Μπουρτσάλας.

Τι θα δούμε και τι θα πιούμε στο φετινό World Class Fine Drinking Athens; - εικόνα 4

Η ιδιαίτερη αυτή fine drinking περιπλάνηση έρχεται και εξυψώνεται στο κεντρικό pop up bar του World Class, όπου θα φιλοξενηθούν ταλαντούχοι και καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι bartenders, αποφασισμένοι να μας μυήσουν στην τέχνη του καλού ποτού. Την πρώτη μέρα (7/6) το bar καταλαμβάνουν πέντε Έλληνες World Class νικητές, ο Πάνος Κανατσούλης (2017), ο Αλέξης Σιμωνίδης (2016), ο Μανόλης Λυκιαρδόπουλος (2015), ο Θοδωρής Πύριλλος (2013) και ο Βασίλης Κυρίτσης (2012), έτοιμοι να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά της premium τέχνης του fine drinking.

Την δεύτερη μέρα (8/6) το bar φιλοξενεί ένα από τα κορυφαία bar στον κόσμο, το Manhattan Bar Singapore (World’s Best 50/rank 4th), όπου θα σας προσφέρει γνώση, έμπνευση, αλλά και απόλαυση μέσα από μοναδικά cocktails με βάση τα premium spirits.

Την τελευταία μέρα (9/6) πίσω από το bar θα βρεθούν δύο παγκόσμιοι World Class νικητές, ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος (World Class Global Winner 2009) και ο David Rios (World Class Global Winner 2013), όπου θα δημιουργήσουν ευφάνταστα serves, τα οποία θα συνδυαστούν άψογα με τις δημιουργίες των Michelin awarded chefs, Νίκου Καραθάνου (Cookoovaya) και Αστέριου Κουστούδη (Hotel Grande Bretagne), για να απογειώσουν τις αισθήσεις σας.
Ανακαλύψτε τον κόσμο του fine drinking σε μια μοναδική γιορτή στην πόλη που θα συνεχιστεί από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου σε 40 κορυφαία bar της πόλης με ειδικά fine drinking μενού και special happenings. Ένα σιντριβάνι σοκολάτας, καταπράσινοι βοτανικοί κήποι και το αυθεντικό truck της Don Julio, θα επισκεφθούν τα συνεργαζόμενα bar και θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

Τι θα δούμε και τι θα πιούμε στο φετινό World Class Fine Drinking Athens; - εικόνα 5

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε

Η είσοδος είναι 10€, με την οποία αγοράζετε το βραχιολάκι που σας δίνει πρόσβαση και για τις τρεις μέρες και 2 signature ποτά δική σας επιλογής, καθώς και προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bar του “World Class Fine Drinking Athens”. Προπώληση εισιτηρίων στην ειδική εφαρμογή eventora.com
Περισσότερες πληροφορίες για το “World Class Fine Drinking Athens” καθώς και τα συνεργαζόμενα bar θα βρείτε στο https://www.facebook.com/worldclassgreece

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.