9 χρόνια «Baba Au Rum» με κόντρα ρουμιού και τεκίλας

Το bar που έβαλε τα θεμέλια της αθηναϊκής σκηνής του cocktail γιορτάζει τα γενέθλιά του με guest bartending και καλή μουσική.

9 χρόνια «Baba Au Rum» με κόντρα ρουμιού και τεκίλας

Μέσα στα 9 χρόνια λειτουργίας του, το «Baba Au Rum» έχει μπει τρεις φορές στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου (το 2017 στην 30ή θέση, το 2016 στην 40ή και το 2013 στην 48η), το 2016 βρέθηκε στη βραχεία λίστα για το βραβείο του καλύτερου διεθνούς high volume cocktail bar και του καλύτερου cocktail menu στα μεγάλου κύρους Spirited Awards, ενώ στις δύο πρώτες χρονιές του θεσμού Athinorama Bar Awards απέσπασε από δύο Shakers.

Εκτός από το γεγονός ότι το «Baba Au Rum» έβαλε τα θεμέλια της ελληνικής σκηνής του bartending και του cocktail, έχουν πολλά, λοιπόν, να γιορτάσουν ο Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του στο γενέθλιο party την Κυριακή 1 Απριλίου (από νωρίς το απόγευμα). Μαζί τους θα έχουν τους ανθρώπους του «El Copitas» από την Αγία Πετρούπολη, ενός underground bar 25 μόλις θέσεων που έχει φέρει στην παγωμένη ρωσική πόλη τη μεξικάνικη κουλτούρα του mezcal και της τεκίλα – η παρουσία τους θα ξεκινήσει μια «κόντρα» ανάμεσα στο ρούμι, στο οποίο ειδικεύεται το «Baba Au Rum», και στα δύο μεξικανικής προέλευσης αποστάγματα, που μόνο απολαυστική μπορεί να αποβεί για όσους βρεθούν εκεί. Απαραίτητο συνοδευτικό, φυσικά, η εκλεκτική μουσική, σήμα κατατεθέν του «Baba Au Rum», που κινείται από τη Northern Soul και τη funk μέχρι την electronica και κάθε διάφορα εξωτικά χρωματισμένα υβρίδια.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.