42 Barstronomy.Athens

 

42 Barstronomy.Athens

Ο αριστοκρατικός χώρος, που διατηρεί το πρεστίζ του κλασικού, κάνει το 42 ένα από τα πιο όμορφα και διαχρονικά μπαρ της χώρας, έναν χώρο-στολίδι στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αισθητική βασισμένη στο ξύλο, με αρκετά μοντέρνα στοιχεία και επίκεντρο μια πανέμορφη μπάρα με πολύ άνετα stools. Η έκπληξη γίνεται λίγα σκαλιά παρακάτω, σε ένα cigar room που προορίζεται για privé καταστάσεις, γευσιγνωσίες και παρόμοια, ένα χώρο με αριστοκρατικό class, που σε μεταφέρει σε εγγλέζικο πύργο!

Ας πούμε, όμως, για τα άψογα κοκτέιλ, που ετοιμάζει η ομάδα της μπάρας, με bar manager τον Θάνο Καρεκλά, είτε κλασικά είτε από τη signature λίστα, με δημιουργίες του πολυβραβευμένου Σπύρου Κερκύρα. Πάντα με focus ένα premium αλκοόλ, έχουν τη στόφα του δυνατού, high class ποτού, με πρωτότυπες μείξεις και υλικά που ταιριάζουν και αναδεικνύουν τα αλκοόλ βάσης. Πολλά home made υλικά, blends, in house παλαιώσεις και μοντέρνες τεχνικές, ανεβάζουν το επίπεδο.

Αγαπήσαμε το Poppy Dollars, μια ωραία εκδοχή boulevardier, που συνδυάζει bourbon με port “μαγειρεμένο” με καραμελωμένο ποπ κόρν και Campari με κόκκους καφέ, ένα κοκτέιλ που βγάζει σύνθετα αρώματα. Υπέροχο και το Malty & Foamy, όπου κυριαρχούν τα καπνιστά αρώματα του malt, μαζί με αλμυρή καραμέλα, ξηροκαρπάτα bitters και αφρό σοκολάτας. Ανάλαφρο και κομψό, όσο και πρωτότυπο είναι το Smells like “Apple” Spirit, με βότκα, μαστίχα, green apple cordial, yuzu lime και electric bitters.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο bar food, που επιμελείται ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός, όπως και τη λίστα φαγητού.

Η κουζίνα, με κλασικές προτάσεις bistrot, με τη σφραγίδα της επιμέλειας του βραβευμένου chef, καλύπτει από κάτι ελαφρύ ως ένα πλήρες δείπνο με επάρκεια, ώστε να δικαιολογεί την ονομασία bar restaurant και, βέβαια, τον τίτλο “barstronomy”. Από τραγανές γαρίδες tempura και πολύ νόστιμο μοσχαρίσιο ταρτάρ ως καρμπονάρα, ριζότι και κλασικό βιεννέζικο σνίτσελ, όλα είναι καλοφτιαγμένα και προσεγμένα. Διάσημο, όμως, είναι εδώ και το brunch, που συγκεντρώνει φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζει τις ωραίες γεύσεις με την αριστοκρατική ζεστασιά του χώρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

New Moon: O Αλέξανδρος Χριστόπουλος για πρώτη φορά στο Bagatelle Athens

Η αθηναϊκή έδρα του διεθνούς brand υποδέχεται τον κορυφαίο DJ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/04/2025

Το καλοκαίρι στο "Bolivar Beach Bar" ξεκινάει από νωρίς

Εκρηκτική αρχή για τη σεζόν 2025 με Oliver Huntemann και Massano.

Το παλιό φαρμακείο που έγινε ένα μαγικό cocktail bar

Στην Πόλη του Φωτός υπάρχει ένα μέρος που συνδέει το παρελθόν της πόλης με τη γοητεία του σύγχρονου ευ πίνειν σύμπαντος.

Εκεί πίνει τώρα η Αθήνα: Στα νέα μπαρ της πόλης

Τα πιο φρέσκα μπαρ της πόλης έχουν ουσία, κρατούν χαμηλό προφίλ, σερβίρουν ωραία πράγματα σε πιάτα και ποτήρια, γαρνίροντάς τα με ψαγμένες μουσικές και cool crowd.

Τα ελληνικά μπαρ που διακρίθηκαν στα φετινά Spirited Awards του Tales of the Cocktail

Έγιναν γνωστά τα μπαρ της Ευρώπης που βρίσκονται ανάμεσα στους Regional Top 10 Honorees, για τα σημαντικά ετήσια βραβεία και την 19η εκδοχή τους.

Wake and Bake: Τι παίζει με τα μεσημεριανά πάρτι στην Αθήνα;

DJ sets και ποτά, χορός και brunch πρώτη φορά μαζί.

All hail the "Quinn's": Το νέο μπαρ του Ηλία Μαρινάκη

Πώς είναι άραγε να πίνεις κορυφαία Martinis κάτω από τον Κήπο των Επίγειων Απολαύσεων;