Ο Adrian Sherwood είναι ο πιο καινοτόμος παραγωγός που δεν γνωρίζεις

Μιλήσαμε και παρουσιάζουμε τον Βρετανό περιζήτητο παραγωγό, ο οποίος πέρασε τον dub ήχο σε κάθε είδος μουσικής που μπορείς να φανταστείς, λίγο πριν παρουσιάσει ένα δυνατό DJ set στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ο Adrian Sherwood είναι ο πιο καινοτόμος παραγωγός που δεν γνωρίζεις

Μιλήσαμε και παρουσιάζουμε τον Βρετανό περιζήτητο παραγωγό, ο οποίος πέρασε τον dub ήχο σε κάθε είδος μουσικής που μπορείς να φανταστείς, με αφορμή την πρόσκλησή του στα SNFCC Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο 10/2.

Ο Adrian Sherwood είναι ο πιο καινοτόμος παραγωγός που δεν γνωρίζεις - εικόνα 1

«Προσπαθώ να μην αναλαμβάνω πάρα πολλές δουλειές» μου λέει ο Adrian Sherwood και παραλίγο να μου πέσει το ακουστικό από το αφτί! Μιλάμε για έναν παραγωγό που έχει προσφέρει το μαγικό του άγγιγμα –κράτα την αναπνοή σου– στους Ministry, Nine Inch Nails, Einstürzende Neubauten, Depeche Mode, Primal Scream, στον «καλό του φίλο» Andrew Weatherall και πιο πρόσφατα στον εξερευνητή της dubstep Pinch και τον Dubfire (στο υποδειγματικό ρεμίξ του «RibCage»), ενώ από το 1979 τρέχει το label On-U Sound, το οποίο στεγάζει την πολυπολιτισμική και βαθύτατα πολιτική μουσική των Tackhead, Dub Syndicate, African Head Charge, Mark Stewart και Gary Clail. Η μεγάλη του αγάπη όμως, όπως μου ομολογεί, είναι ο Lee «Scratch» Perry, τη μουσική του οποίου άκουγε από μικρός και με τον οποίο συνεργάστηκαν για πρώτη φορά πριν από 31 χρόνια στο άλμπουμ «Time Boom X De Devil Dead», ενώ ετοιμάζουν αυτές τις μέρες άλλο ένα.

Προσπαθώντας να προσδιορίσει την επιρροή του στη σύγχρονη μουσική, από τη μία αναφέρει με μετριοφροσύνη ότι «το μεγαλύτερο κοπλιμέντο είναι όταν με πλησιάζουν και μου λένε πόσο πολύ τους έχω επηρεάσει» ενώ από την άλλη «απορώ που η δουλειά μου φτάνει σε όλους αυτούς τους τρομερά ταλαντούχους μουσικούς ακόμη κι αν δεν είμαι καθόλου εμπορικός». Η «όχι και τόσο καλή» σχέση του με το μουσικό κατεστημένο μού δίνει την ευκαιρία να τον ρωτήσω για τις πολιτικές απόψεις του, οι οποίες καταλήγουν στο εξής: «Αν οι ΗΠΑ με τους χιλιάδες άστεγους είναι η “land of the free”, τότε θα προτιμούσα να ζω στη Λιβύη του Καντάφι όπου κάθε άνθρωπος είχε το σπίτι του». Προς το τέλος της τηλεφωνικής κουβέντας μας αναρωτιέμαι αν μέσα στο γεμάτο του πρόγραμμα βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του κι εκείνος μου απαντά ότι του αρέσει να ασκείται και να παίζει γκολφ. «Σαν τον Ντόναλντ Τραμπ», αστειεύομαι κι εκείνος λέει γελώντας: «Θα ήθελα πολύ να τον χτυπήσω με το μπαστούνι!»

Ο Adrian Sherwood προσκαλείται στο πλαίσιο των SNFCC Sessions στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο 10/2. Στις 19:30 στον Πύργο Βιβλίων θα μιλήσει σε ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή τον μουσικό και παραγωγό Cayetano, ενώ στις 21:00 στον Φάρο θα παρουσιάσει ένα DJ set. Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/07/2024

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.