Το σαββατιάτικο brunch στο «Β/2» κρύβει εκπλήξεις

Jazzanova στα ηχεία, specialty coffee στο φλιτζάνι και μια πρόταση για brunch που αλλάζει κάθε βδομάδα.

Το σαββατιάτικο brunch στο «Β/2» κρύβει εκπλήξεις

Μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του «Β/2», οι άνθρωποί του έχουν κάνει τη δική τους πρόταση στο fine drinking (ρίξε μια ματιά στις φιάλες των spirits που είναι επιλεγμένες με φροντίδα μία προς μία) αλλά και στη μουσική επένδυση η οποία αξίζει να το συνοδεύει. Εδώ και μερικές εβδομάδες, προτείνουν επίσης ένα σαββατιάτικο brunch με ιδιαιτερότητες: πρώτη ιδιαιτερότητα, η αλλαγή των πιάτων κάθε εβδομάδα, όχι ως τρικ για να σε ξαναφέρουν (το δρόμο και τους λόγους τους ξέρεις ήδη) αλλά γιατί η λογική τους λέει να σου μαγειρεύουν σαν να ανήκεις στη μεγάλη τους παρέα, και, δεύτερη, η χρήση υλικών σχεδόν αποκλειστικά προμηθευμένα από τη γύρω εμπορική περιοχή.

Το Σάββατο που δοκιμάσαμε το brunch... ή, μάλλον, πριν ξεκινήσουμε να το δοκιμάζουμε, έκανε την εμφάνισή του στην μπάρα το γλυκό στο οποίο θα καταλήγαμε, δηλαδή ένα λαχταριστό κέικ με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα, που όλοι έσπευσαν να φωτογραφίσουν. Μέχρι να βουτήξουμε το κουτάλι σ’ αυτή την αμαρτωλή λιχουδιά, δοκιμάσαμε από τα χέρια του Γιώργου Κασβίκη, ο οποίος λατρεύει τα εποχιακά και ντόπια υλικά, μια σαλάτα εσπεριδοειδών με κόκκινα και κίτρινα παντζάρια που βουτήξαμε στην κρέμα κατσικίσιου τυριού, μια σούπα βελουτέ με καρότο και σελινόριζα που τσίμπαγε αρώματα από τραγανές νιφάδες πράσου, κρουτόν από χαρουπόψωμο και λάδι μυρωδικών, καθώς και μια μπρουσκέτα αλά μπολονέζ με αυγό ποσέ, πασπαλισμένη με πικάντικο αρσενικό Νάξου και ιδανική για να αντιμετωπίσεις το hangover της προηγούμενης βραδιάς – όλα σερβιρισμένα σε βαθιά πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι.

Το πλούσιο στην υφή κέικ, που φυσικά το προτείναμε σε φίλους που έφταναν εκείνη την ώρα, ήταν το επιστέγασμα μιας ευχάριστης σαββατιάτικης ανάπαυλας, στα όρια της κίνησης του εμπορικού τριγώνου η οποία έσβηνε υπό τους ήχους των Jazzanova.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.