Παγκόσμια μέρα Σκωτσέζικου ουίσκι

Οι απανταχού λάτρεις του ουίσκι μπορούν να χαρούν. Για δεύτερη χρονιά γιορτάζουμε το πολύτιμο ποτό της Σκωτίας με εκδηλώσεις που του αξίζουν…

Παγκόσμια μέρα Σκωτσέζικου ουίσκι

Η Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη «στο νερό της ζωής» και 70 χώρες θα κάνουν focus στην ιστορία, την παραγωγή και τα χαρακτηριστικά του, με εντυπωσιακές διαδραστικές εκδηλώσεις.
Για να μην μείνουμε θεατές, μπορούμε κι εμείς να μπούμε σε αυτό τον κύκλο της whisky κοινότητας και να αλληλεπιδράσουμε με άλλους εραστές του. Αρκεί να ανεβάσουμε κάτι με hastang #lovescotch και να παρακολουθήσουμε τις συζητήσεις και τις σκέψεις γύρω από το whisky.

Παγκόσμια μέρα Σκωτσέζικου ουίσκι - εικόνα 1

Για πιο πρακτική συμμετοχή, μπορούμε από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου να επισκεφτούμε στην Αθήνα τα bar Lola και Zambri και στην Θεσσαλονίκη τα Mistral και The Lab. Και τα τέσσερα θα κινούνται σε ρυθμούς Σκωτίας κι έχουν ετοιμάσει πολύ ιδιαίτερες γευστικές δοκιμές. Θα απολαύσετε εκλεκτά αποστάγματα με την πρέπουσα ιεροτελεστία και όχι μόνο. Το whisky είναι ένας απαιτητικός παρτενέρ στις μείξεις, δημιουργεί όμως σοφιστικέ, ευφάνταστα και ξεχωριστά cocktails.

Μερικά τέτοια θα έχετε την ευκαιρία να σερβιριστείτε και στα τέσσερα μπαρ με την υπογραφή του εμβληματικού Johnnie Walker. Ένα spicy με Johnnie Walker Red Label και ginger ale, ένα εκπληκτικό Manhattan με Johnnie Walker Red Rye finish, ένα must taste old fashioned με το σύνθετο Black Label και ένα φινετσάτο και καπνιστό, με το Double Black Label, με πάγο και orange bitters.

Παγκόσμια μέρα Σκωτσέζικου ουίσκι - εικόνα 2

Για τους πιο τυχερούς, η Diageo έχει προγραμματίσει τις ίδιες τρεις ημέρες ειδικά tour σε ιστορικά αποστακτήρια, όπως το Glenkinchie, το Talisker, το Oban, το Dalwhinnie, το Cardhu και φυσικά το Johnnie Walker. Σε όλα, οι πόρτες θα είναι ανοιχτές και το κοινό θα μπορεί να ανακαλύψει δωρεάν τα μυστικά του κεχριμπαρένιου ποτού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.facebook.com/loveofscotch/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.