Οι γυναίκες DJs αντεπιτίθενται

Το project HER της Φώφης Τσεσμελή είναι μια σειρά από all-female parties που ανοίγουν και στη χώρα μας τη συζήτηση για τη θέση των γυναικών στην dance μουσική.

Οι γυναίκες DJs αντεπιτίθενται

Την περσινή χρονιά κυριάρχησε στην παγκόσμια σκηνή της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής η συζήτηση για την αντιμετώπιση των γυναικών DJs και την ποσοστιαία εκπροσώπησή τους στα line-ups των φεστιβάλ – η ανάδειξη της Nina Kraviz σε DJ της περασμένης χρονιάς από το «Mixmag» αποτέλεσε ένα ατράνταχτο επιχείρημα του γυναικείου ταλέντου στα decks. Εδώ το ζήτημα αποφάσισε να θίξει η δραστήρια και βετεράνος DJ και δημοσιογράφος Φώφη Τσεσμελή, που με το μακρόβιο residency στο «Sodade2» ως DJ Fo κατέχει ένα ρεκόρ στο αθηναϊκό clubbing.

Λανσάρει, λοιπόν, το project HER με σκοπό να συστήσει στο κοινό νέες και υποσχόμενες καθώς και καταξιωμένες γυναίκες που ασχολούνται με το DJing και την παραγωγή χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Σε αυτήν τη σειρά των all-female parties, που φέτος θα φιλοξενηθεί στο «Steam», θα προσκαλείται μία guest από το εξωτερικό η οποία θα πλαισιώνεται από γυναίκες της εγχώριας σκηνής (έχουμε πολλές και συναγωνίζονται στα ίσια σε μουσική γνώση και δεξιοτεχνία τους άντρες συναδέλφους τους).

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου με τη Vonda7, πρώην δημοσιογράφο από την Πολωνία που μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου υπνωτίζει τους clubbers με την techno της και δημιουργεί μουσική που, όπως έχει γραφτεί «επανεφευρίσκει τους ήχους του παρελθόντος χωρίς να αγνοεί την καταγωγή τους». Θα πλαισιωθεί από τις Ms Lefki, Cleopatra Fyntanidou και DJ Fo. (είσοδος 10€)

Άκου ένα set της Vonda7 και ένα δείγμα από τη δουλειά της στo label Kneaded Pains, όπου θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα ακόμη EP:



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.