Κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση

Έξι αθηναϊκές μπάρες φορούν τα γιορτινά τους ή, αλλιώς, προτείνουν κοκτέιλ με χριστουγεννιάτικη θεματική, για να μας βάλουν στο (οινο)πνεύμα των ημερών.

Κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση

Έξι αθηναϊκές μπάρες φορούν τα γιορτινά τους ή, αλλιώς, προτείνουν κοκτέιλ με χριστουγεννιάτικη θεματική, για να μας βάλουν στο (οινο)πνεύμα των ημερών.

#1 «Mr. Peacock»

Κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση - εικόνα 1

Τα χαρτιά της τράπουλας δίνουν το όνομά τους στα πέντε κοκτέιλ που ετοίμασε η ομάδα του Χάρη Δάρρα: ο Βαλές έχει γεύση τριών ρουμιών, γλυκόπικρης κρέμας μπανάνας, καρύδας κι εσπεριδοειδών, ενώ η Ντάμα γοητεύει με πράσινο τσάι, μήλο και ρούμι αρωματισμένο με ανανά.


#2 «Peek a Bloom»

Κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση - εικόνα 2

Ο Νικόλας Μοσχονάς εμπνέεται από τη λογοτεχνία και στη γιορταστική λίστα, μετατρέποντας την ηθοπλαστική μικρή ιστορία του O. Henry «The gift of Magi» σε ένα milk punch και το ντικενσιανό Φάντασμα των Χριστουγέννων στην πειραγμένη Margarita The Christmas Ghost.


#3 «Couleur Locale»

Κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση - εικόνα 3

Στην ταράτσα ή στο ατμοσφαιρικό tiki bar του ισογείου ο Αϊ-Βασίλης αποκτά το δικό του Daiquiri (από μείγμα ρουμιών, γκουάβα, βύσσινο με μπαχαρικά, μοσχολέμονο και λικέρ μαστίχας), ενώ ένα Lucky Dragon πασπαλίζεται με χρυσόσκονη και περιέχει cordial από ρόδι για καλή τύχη.


#4 «The Zillers»

Κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση - εικόνα 4

Ο Αϊ-Βασίλης θα «ζαλιζόταν» από τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης και της μητρόπολης αλλά και από το ζεστό Drunk Santa (με ρούμι, μπράντι ή ουίσκι ως βάση κατ’ επιλογήν) καθώς και από τις χριστουγεννιάτικες εκδοχές κλασικών κοκτέιλ (Jingle Bells Cosmo, Christmas Mimosa, Gluhwein Sour).


#5 «The Trap»

Κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση - εικόνα 5

Εννιά κοκτέιλ συνθέτουν την ευρηματική ως προς τα υλικά και την ονοματοδοσία εορταστική λίστα. Ανταλλάξτε ευχές με Jingle Bubbles με τζιν, cordial από φύλλα πεύκου και 3 Cents Tonic Water αλλά και Jingle Ball Nog με παλαιωμένο τσίπουρο αρωματισμένο με φιστικοβούτυρο.


#6 «The Gin Joint»

Κοκτέιλ με γιορτινή έμπνευση - εικόνα 6

Ο Δημήτρης Κιάκος άκουσε το Last Christmas και έβαλε στο σέικερ ρούμι, σουμάκ, πιπέρι σετσουάν, ανανά, κόκκινα φρούτα και μοσχολέμονο, ενώ έχει φτιάξει για τις γιορτές και ένα Seasonal Negroni με χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά, το οποίο σερβίρεται κρύο ή ζεστό.


Περισσότερες πληροφορίες

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Mr. Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
  • Bars

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.