Ο Nicolò θέλει να μιλούν όλοι για τα parties του

Μιλάμε με τον DJ, promoter και ιδρυτή της Watt Athens με αφορμή το πρώτο γενέθλιο party της ομάδας του την Πέμπτη 30/11 στο «Steam».

Ο Nicolò θέλει να μιλούν όλοι για τα parties του

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, η ομάδα Watt Athens έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο αθηναϊκό clubbing με επίκαιρους guests από το εξωτερικό (ένας από αυτούς, ο Stephan Hinz, μας είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη) και σωστό στήσιμο των parties της. Ο ιδρυτής της, DJ και promoter Nicolò, μας μιλάει με αφορμή το πρώτο γενέθλιο party της ομάδας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο «Steam» για την απόφασή του να ξεκινήσει το δικό του project, για το κόλλημά του με τον καλό ήχο, τα επόμενα σχέδια της ομάδας και την εικόνα που έχει για την ηλεκτρονική σκηνή και το αθηναϊκό clubbing.

Ο Nicolò θέλει να μιλούν όλοι για τα parties του - εικόνα 1

Για ποιο λόγο δημιούργησες τη Watt Athens;
Σε αυτά τα 6 χρόνια που βρίσκομαι στην σκηνή, έβλεπα λίγο διαφορετικά τα πράγματα από αρκετούς DJs, promoters, αλλά και επιχειρηματίες. Συνήθως ερχόμασταν σε κάποια «διαμάχη». Διαμάχη είτε για το ύφος της μουσικής, αν δηλαδή θα πρέπει να είναι πιο σκοτεινή ή όχι, είτε για τον τρόπο που θα προωθούσαμε την κάθε βραδιά στο κοινό, ακόμα και για το υλικό που θα έντυνε το κάθε venue στο οποίο θα γινόταν το party. Έτσι αισθανόμουν πολύ έντονα την ανάγκη να δημιουργήσω ένα προϊόν το οποίο θα με εξέφραζε απόλυτα, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Από τα 17 μου είχα ξεκινήσει να επισκέπτομαι φεστιβάλ και gigs τεράστιων καλλιτεχνών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αποτέλεσμα να βομβαρδίζομαι ασταμάτητα από πληροφορίες και ιδέες πάνω στο αντικείμενο. Παράλληλα με την τρέλα μου να παίζω μουσική, ασφυκτιούσα από τη σκέψη ότι δεν έχω ακόμη τη δυνατότητα να παίξω σε ένα party για το οποίο θα μιλούσαν όλοι. Όχι μόνο για τη μουσική, αλλά και για το laser show, για το venue, τις διάφορες εκπλήξεις στη διάρκεια της βραδιάς. Έτσι, δεν μου έμεινε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσω τη Watt Athens.

Ποιος είναι ο ήχος που αγαπάς και γιατί;
Η ηλεκτρονική μουσική είναι σίγουρα το είδος που με εκφράζει απόλυτα. Δεν θα βάλω ταμπέλα, γιατί έχω πιάσει τον εαυτό μου να θέλει να δημιουργήσει, να ακούσει ή να χορέψει από industrial techno μέχρι electronica και πειραματικούς ήχους. Αυτό που με εξιτάρει με την ηλεκτρονική μουσική είναι το πόσο εύκολα μπορεί να σε αγκαλιάσει και να σε ταξιδέψει εκεί που δεν το περιμένεις. Σε κάθε κομμάτι θα ακούσεις καινούργιους ήχους, διαφορετικά δομημένους, χωρίς αυτό να το καθιστά σωστό ή λάθος. Για εμένα αυτό είναι τέχνη. Να δημιουργείς χωρίς να ακολουθείς κανόνες, αλλά το αποτέλεσμα να ακούγεται πιο ομαλό από ό,τι φανταζόσουν στην αρχή.



Πώς παρακολουθείς τις εξελίξεις; Πού βλέπεις να πηγαίνει η dance μουσική παγκοσμίως;
Από τα περιοδικά και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που ενημερώνουν για τις τάσεις, τη μουσική παραγωγή και τα events, παρακολουθώ κυρίως το Resident Advisor, το Mixmag καθώς και το Beatport για τις πωλήσεις των κομματιών κάθε καλλιτέχνη.

Είναι ολοφάνερο ότι η techno είναι πιο δημοφιλής από ποτέ. Επίσης το acid στοιχείο στον ήχο είναι πάλι στην μόδα. Γενικά, όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται σε επαφή με την underground σκηνή, χωρίς αυτό να θέτει σε κίνδυνο το χαρακτηρισμό «underground». Είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι fans και θα πραγματοποιούνται συνεχώς μεγαλύτερα και μεγαλύτερα parties και φεστιβάλ. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα, αφού αξιόλογοι promoters δραστηριοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μύκονο φυσικά.

Πόσους καλεσμένους είχατε μέχρι τώρα και πόσα parties έχετε διοργανώσει;
Σε διάστημα έντεκα μηνών έχουν πραγματοποιηθεί 4 parties από τη Watt Athens.Θα σταθώ στους καλεσμένους από το εξωτερικό, για τους οποίους είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που φτάσαμε σε συνεργασία μαζί τους. Αυτοί είναι ο Μark Reeve και ο Stephan Hinz, δηλαδή καλλιτέχνες με πλούσια παραγωγή και δισκογραφημένες δουλειές στις δημοφιλέστερες εταιρείες του χώρου όπως η Drumcode, η Intec Digital, η Cocoon recordings, η Second State και άλλες.



Τι κάνει ιδιαίτερα τα πάρτι της Watt; Θυμάσαι κάποιες στιγμές από τα προηγούμενα parties;
Έχω τεράστιο κόλλημα με την ποιότητα του ήχου σε ένα party. Είναι απαραίτητο για μένα να φεύγω από ένα club και να μη με πονάει το κεφάλι μου ή να μην έχει κλείσει η φωνή μου επειδή δεν με άκουγε ο διπλανός μου. Έτσι, στις διοργανώσεις μας θα βρεις τον πιο δυνατό και συνάμα καθαρό ήχο.

Αν σου πω ότι θυμάμαι μονάχα μία στιγμή θα είναι ψέμα. Κάθε party είναι μια πηγή αναμνήσεων, καλών και κακών, όχι μόνο κατά τη διάρκειά του αλλά και πριν από αυτό. Επιλέγω να τις κρατάω όλες για να βελτιώνομαι στη δουλειά μου ως DJ και ως promoter. Σίγουρα κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω έπειτα από κάθε party είναι τα θετικά σχόλια του κοινού αφού κλείσει η μουσική. Εκεί θα με δεις με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια λόγω κούρασης, αλλά και με ένα τεράστιο χαμόγελο που λία εκφράζει την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι.

Ο Nicolò θέλει να μιλούν όλοι για τα parties του - εικόνα 2

Ποιοι είναι οι επόμενοι καλεσμένοι σας;
Επόμενος καλεσμένος από το εξωτερικό είναι ο Reinier Zonneveld και είμαι πιο ενθουσιασμένος γι’ αυτό από ποτέ! Είναι ίσως ο πιο hot καλλιτέχνης της χρονιάς. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Πώς βλέπεις την αθηναϊκή και την ελληνική σκηνή του clubbing;
Η σκηνή στην Αθήνα περνάει πολλές φάσεις ανά καιρούς, κάτι που ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας στη δουλειά μας κάνοντάς την ταυτόχρονα και πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό όμως που παρατηρώ τον τελευταίο καιρό είναι διάθεση από επιχειρηματίες (μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού βέβαια) να δώσουν ποιοτικές βραδιές στο κοινό, εκπαιδεύοντάς το παράλληλα στην κουλτούρα του clubbing αντί να αυξήσουν τα ποσά στα ταμεία τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το γενέθλιο party για τον ένα χρόνο της Watt Athens πραγματοποιείται την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο «Steam». Στα decks θα βρίσκονται ο O Nicolò με τον Lowe. Είσοδος 10€ με ποτό (περισσότερες πληροφορίες στα 210341210 και 6981362661).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.