Ζήσαμε την εμπειρία του Starbucks Barista Championship

Μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από το διαγωνισμό Starbucks Barista Championship που παρακολουθήσαμε από τη θέση του κριτή.

Ζήσαμε την εμπειρία του Starbucks Barista Championship

Η Εύα, η Ζίνα, ο Νίκος, ο Παναγιώτης και ο Χρήστος, φορώντας τη μαύρη ποδιά του Coffee Master και περνώντας τις απαιτητικές δοκιμασίες του τελικού του διαγωνισμού Starbucks Barista Championship 2017 επιβεβαίωσαν τον επαγγελματισμό και το κέφι των Coffee Partners της Starbucks. Για εμάς, που περάσαμε από το ρόλο του πελάτη στο ρόλο του κριτή, η συμμετοχή μας για πρώτη χρονιά στην κριτική επιτροπή του τελικού ήταν μια πρωτόγνωρη και ευχάριστη εμπειρία χάρη στην παρουσία αυτών των πέντε παιδιών.

Οι παρουσιάσεις των πέντε διαγωνιζόμενων είχαν συναισθηματισμό (στις προσωπικές ιστορίες για την εργασία τους στη Starbucks που μοιράστηκαν μαζί μας όταν συστήθηκαν στην πρώτη δοκιμασία), μεράκι (υπήρχε προσοχή στη λεπτομέρεια – μέχρι και σοκολατάκι με κόκκο καφέ είχε ετοιμάσει μια διαγωνιζόμενη, ενώ ένας άλλος έστησε ένα κανονικό cupping) και βαθιά γνώση γύρω από τον καφέ, την οποία φρόντισαν να μας μεταδίδουν με χαμόγελο, αμεσότητα και οικειότητα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Ζήσαμε την εμπειρία του Starbucks Barista Championship - εικόνα 1

Το ραντεβού γι’ αυτό τον ενδιαφέροντα και συναρπαστικό τελικό δόθηκε στο κατάστημα Starbucks στο The Mall. Η διαδικασία αναπτύχθηκε σε τρία στάδια. Στο πρώτο, οι διαγωνιζόμενοι έκαναν ένα Coffee Tasting, το παραδοσιακό πρώτο βήμα καλωσορίσματος και μύησης στη φιλοσοφία της Starbucks, κατά τη διάρκεια του οποίου ξεδίπλωσαν τις γνώσεις τους τόσο για τα είδη του καφέ που διατίθενται στα Starbucks όσο και τις μεθόδους εκχύλισής τους. Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα signature ρόφημα σε κρύα και ζεστή μορφή, λαμβάνοντας υπόψη από την επιθυμία του πελάτη που θέλουν να ικανοποιήσουν μέχρι τις τεχνικές και οικονομικές προδιαγραφές του προτεινόμενου ροφήματος – ναι, κάποιοι από τους διαγωνιζόμενους είχαν εκτυπώσει αναλυτική μελέτη και παρουσίαση της δημιουργίας τους. Η τελική δοκιμασία ήταν το Latte Art, αυτή η κορύφωση της εμπειρίας μιας καλής κούπας καφέ με ένα καλλιτεχνικό σχέδιο που κρύβει από πίσω του ένα ολόκληρο Teaching Model!

Όση ώρα οι διαγωνιζόμενοι έβαζαν τα δυνατά τους και έβγαζαν το πάθος τους για την κουλτούρα του καφέ ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους διαγωνισμού, κι εμείς τα μέλη της κριτικής επιτροπής είχαμε τα μάτια μας ανοιχτά για να τους αξιολογήσουμε (η παραμικρή λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά!), οι συνεργάτες των διαγωνιζόμενων τους χειροκροτούσαν και τους εμψύχωναν ηχηρά, δείχνοντας ότι μία από τις βασικές αξίες της Starbucks είναι το ομαδικό πνεύμα.

Νικήτρια του Starbucks Barista Championship 2017 αναδείχθηκε η Ζίνα από το κατάστημα της οδού Κοραή, σφραγίζοντας με το χαμόγελό της έναν τελικό που ελπίζουμε να ξαναζήσουμε ως κριτές.

Δείτε φωτογραφίες από τον τελικό Starbucks Barista Championship 2017:

Ζήσαμε την εμπειρία του Starbucks Barista Championship - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.