Σκαρφάλωσαν κι άλλο «The Clumsies» και «Baba Au Rum» στη λίστα με τα καλύτερα bars του κόσμου

Τα δύο αθηναϊκά bars κατέλαβαν ψηλότερες θέσεις από πέρυσι στη λίστα όπου την κορυφή κατέλαβε το λονδρέζικο «American Bar».  

Σκαρφάλωσαν κι άλλο «The Clumsies» και «Baba Au Rum» στη λίστα με τα καλύτερα bars του κόσμου

Το σώμα των 505 ψηφοφόρων για τα 50 καλύτερα bars του κόσμου του 2017 εκτίμησε τη δουλειά πίσω από την μπάρα (και στο εργαστήριο) καθώς και την εξωστρέφεια και το networking του «The Clumsies» και του «Baba Au Rum», τοποθετώντας τα σε υψηλότερη θέση από πέρυσι. Το πρώτο, το ασταμάτητο high volume bar των Λευτέρη Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα, Γιώργου Καίσαρη, Βασίλη Κυρίτση και Νίκου Μπάκουλη ανέβηκε από την 9η στην 6η θέση δίνοντας μια εικόνα ποικιλομορφίας σε μια δεκάδα την οποία σχεδόν μονοπωλούν το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, ενώ το rum bar που έχει στήσει ως ιδιαίτερο brand ο Θάνος Προυναρούς, βρέθηκε από την 40ή στην 30ή θέση. Θεαματική άνοδο από την 43η στην 29η θέση σημείωσε το κυπριακό «Lost + Found Drinkery».

Με την κορυφή, την οποία κατέκτησε φέτος, το «American Bar» του ξενοδοχείου «The Savoy» στο Λονδίνο φλέρταρε έντονα τα τελευταία χρόνια. Η άνοδός του από τη δεύτερη στην πρώτη θέση (από την οποία έριξε το νεοϋορκέζικο «The Dead Rabbit») επιβεβαιώνει ότι ο head bartender του, συχνός επισκέπτης στην Ελλάδα, Erik Lorincz αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους δυνατότερους παίκτες της βιομηχανίας του bartending.

Στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου, που ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο Λονδίνο μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό της βιομηχανίας, συναντάμε bars από 24 πόλεις. Τα περισσότερα βρίσκονται στο Λονδίνο (8, από τα οποία τα 4 στην πρώτη δεκάδα), στη Νέα Υόρκη (7, από τα οποία τα 3 στην πρώτη δεκάδα), στη Σιγκαπούρη (5) στο Παρίσι και στο Σαν Φρανσίσκο (από 3).

Φέτος απονεμήθηκαν για πρώτη φορά ξεχωριστά βραβεία: Industry Icon ανακηρύχθηκε ο Julio Bermejo (μπορεί να μην τον γνωρίζεις, αλλά μάλλον έχεις πιει την Tommy’s Margarita που έχει δημιουργήσει), Bartender’s Bartender ο Iain Griffiths του λονδρέζικου «Dandelyan» και Legend of the List το «Black Pearl» της Μελβούρνης, το οποίο έχει μαζέψει περισσότερα βραβεία από οποιοδήποτε άλλο αυστραλέζικο bar στα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας του.

Ενδιαφέρον έχει η λίστα με τα bars που κατατάσσονται στη δεύτερη πενηντάδα: εκεί φαίνεται ότι η βιομηχανία αρχίζει να στρέφει το ενδιαφέρον της στη Λατινική Αμερική.



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.