To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα

Η ομάδα του τσιπουράδικου του Βόλου και της Λάρισας φέρνει την προχωρημένη γευστική φιλοσοφία της σε δύο αθηναϊκά μπαρ, ένα στο κέντρο κι ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα

Η ομάδα του τσιπουράδικου του Βόλου και της Λάρισας φέρνει την προχωρημένη γευστική φιλοσοφία της σε δύο αθηναϊκά μπαρ, ένα στο κέντρο κι ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 1
Ο Ανδρέας Διακοδημήτρης (αριστερά), ο Γρηγόρης Χέλμης (δεξιά) και η ομάδα τους έρχονται στην Αθήνα με δύο διαφορετικές γευστικές προτάσεις

Η διήμερη pop up τσιπουρο-φιέστα του «ΜεΖεν» στο «Τhe Trap» τον περασμένο Μάρτιο ήταν μόνο η αρχή. Το out of the box τσιπουράδικο του Βόλου και της Λάρισας, που παντρεύει την παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, έπιασε εδώ και λίγες μέρες μόνιμο πόστο στο κοκτέιλ μπαρ της Όθωνος, διασκευάζοντας το γευστικό του προφίλ. Το καινούργιο μενού, στον άξονα ενός ελληνικού μπιστρό, έχει τις… ώρες του. Ξεκινά από νωρίς με πλούσια μιξάζ γιαουρτιού (βλ. καραμελωμένη βρώμη, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα και μέλι, ή χειροποίητο παστέλι λεμονιού και μύρτιλλα) και μια σειρά από σάντουιτς με τοπικά ελληνικά υλικά. Μέχρι να πάρει τη σκυτάλη, στις 6 μ.μ., το bar food, που ρίχνει στο τραπέζι πιο προχωρημένες ιδέες, σαν τα λαδερά edamame με τομάτα και φέτα, τον κατσικίσιο καβουρμά με σιρόπι espresso και αφρό σοκολάτας κι ένα συνδυασμό σοκολάτας Valrhona με Σαν Μιχάλη και χαβιάρι μαύρου σκόρδου που ομολογώ ότι θέλω πολύ να τον δοκιμάσω.

Οι φίλοι των μεζεδο-χιτ του «ΜεΖεν» θα χαρούν και στην Αθήνα την καπνιστή κοπανιστή, τον πολίτικο τσίρο, το γαλέο σεβίτσε ή το αβγό με την παστή γίδα παρέα με όποιο τσίπουρο ή απόσταγμα προτιμήσουν, αν και θα τους δελεάσουν σίγουρα και οι νέες συνταγές του Γιάννη Σαμαρά και του Στέφανου Δραγανιδάκη, πολλές από τις οποίες αλληλεπιδρούν με την κουζίνα στο ρυθμό της τσιπουροποσίας νέας εποχής: ένα Negroni κι ένα Old Fashioned με βάση το παλαιωμένο τσίπουρο, ένα Made from grapes με παλαιωμένο τσίπουρο, Campari, manzanilla και ρετσίνα…

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 2
To «ΜεΖεν» αναλαμβάνει σε μόνιμη βάση την κουζίνα του «Trap» στη στοά της οδού Όθωνος

Ο Γρηγόρης Χέλμης, ο Ανδρέας Διακοδημήτρης κι η ομάδα τους όμως, έχουν στα σκαριά κι άλλη μία συνεργασία επί αθηναϊκού εδάφους. Βάζουν την γευστική τους πινελιά και στο «Barsol» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το δημοφιλές μπαρ της Πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου από ό,τι μαθαίνω επεκτείνεται και στον διπλανό χώρο και ταυτόχρονα εμπλουτίζει την πρότασή του με καινούργια στοιχεία.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι στο ισόγειο του νέου χώρο θα δημιουργηθεί ένα espresso bar κι η κουζίνα, που θα βρίσκεται στο επάνω επίπεδο, θα προτείνει σνακ και πειραγμένο street food και tapas με την υπογραφή του «MεΖεν», που σ’ αυτή την περίπτωση θα παίζει σε τελείως διαφορετικό τερέν, ξεφεύγοντας από την αφηγηματική του τσίπουρου και αντλώντας ιδέες από διάφορες κουλτούρες του κόσμου. Η νέα εξελιγμένη, ενοποιημένη εκδοχή του «Barsol» θα είναι έτοιμη κατά πάσα πιθανότητα γύρω στα τέλη του Οκτωβρίου. Αναμείνατε πιο γλαφυρή περιγραφή και εντυπώσεις μόλις πάρουμε μια πρώτη γεύση και από το μεν και από το δε.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 3
Το ίδιο team θα επιμελείται και το bar food του «Barsol» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Περισσότερες πληροφορίες

Barsol

Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.