Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις τα cocktails της Selba και της Ivy

Δύο δυναμικές bartenders, η Selba Guersenzvaig και η Ivy Mix, φιλοξενούνται στο «Baba Au Rum» και στο «The Clumsies» αντίστοιχα.

Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις τα cocktails της Selba και της Ivy

Πολλή κουβέντα γίνεται διεθνώς για τη θέση των γυναικών στον ανταγωνιστικό χώρο του bartending. Όσο διοργανώνονται ομιλίες και σεμινάρια ή γράφονται άρθρα για την (αν)ισότητα και την ποικιλομορφία πίσω από τις μπάρες, οι γυναίκες κερδίζουν διαγωνισμούς και τίτλους (η Kaitlyn Stewart στέφτηκε World Class Bartender του 2017), ανοίγουν επιχειρήσεις και, γενικώς, επηρεάζουν τα πράγματα. Η Selba Guersenzvaig, η οποία φιλοξενείται στο «Baba Au Rum» την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, κέρδισε τον ισπανικό τελικό του Diplomático World Tournament. Αυτή η φοιτήτρια σύγχρονων ανθρωπιστικών επιστημών ξεκίνησε την πορεία της στον κόσμο του bartending από το «Apotheke – Ocaña» στη Βαρκελώνη, ενώ αυτή την περίοδο δουλεύει στο «Macera», ένα bar που ειδικεύεται στην παρασκευή cocktails με βάση την τεχνική του εμποτισμού υλικών.

Είτε ακούγεται παρατραβηγμένο είτε όχι, η Ivy Mix, η οποία θα φτιάξει cocktails στο «The Clumsies» την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, έχει μπει σε μια λίστα με bartenders που έχουν ασκήσει τη μεγαλύτερη επιρροή στο επάγγελμα, μαζί με θρύλους όπως ο Jerry Thomas και ο Harry Craddock. Ανάμεσα στα επιτεύγματά της είναι η ανάδειξη σε American Bartender of the Year στα Spirited Awards το 2015, η δημιουργία του νεοϋορκέζικου bar «Leyenda», που ειδικεύεται στην τεκίλα, η διάδοση του mezcal και η διοργάνωση του διαγωνισμού Speed Rack, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Στο «The Clumsies», η Ivy Mix θα φτιάξει ένα Mondays Daquiri (αγροτικό ρούμι, pisco, φρέσκος χυμός λεμονιού και λάιμ, σιρόπι ανανά), Ivy’s Paloma (λευκή τεκίλα, grapefruit soda, φρέσκος χυμός λάιμ), Cabezaso (Jameson Irish Whiskey, Del Maguey Vida Mezcal, Martini Bianco, Lillet Rosé, λικέρ St-Germain, bitters) και άλλα cocktails, που επιβεβαιώνουν όσα λέει ένας έμπορος mezcal: «Η γνώση και το πάθος που χαρακτηρίζει την Ivy στο ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών έχει επηρεάσει την κατηγορία των αποσταγμάτων αγαύης με πολύ θετικό τρόπο».

Η Ivy Mix εξηγεί γιατί τα cocktails δεν σερβίρονται στο ίδιο είδος ποτηριού:

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.