Η Καναδή Kaitlyn Stewart είναι η World Class Bartender της χρονιάς

Ξεχώρισε ανάμεσα σε συναδέλφους της απ’ όλο τον κόσμο στον τελικό του διαγωνισμού των Reserve Brands της Diageo.

Η Καναδή Kaitlyn Stewart είναι η World Class Bartender της χρονιάς

Έπειτα από τέσσερις μέρες δοκιμασιών η Καναδή Kaitlyn Stewart αναδείχθηκε World Class Bartender μιας χρονιάς κατά τη διάρκεια της οποίας έχει συζητηθεί η παρουσία των γυναικών και ζητήματα ως προς το φύλο πίσω από τις μπάρες. Η bar manager στο bar restaurant «Royal Dinette» στο Βανκούβερ διαδέχεται τη Γαλλίδα Jennifer Le Nechet, η οποία είχε κερδίσει πέρυσι τον τίτλο στο διαγωνισμό των Reserve Brands της Diageo. Στην πόλη του Μεξικού, όπου πραγματοποιήθηκε ο παγκόσμιος τελικός αυτού του ιδιαίτερα απαιτητικού διαγωνισμού cocktail και bartending, η Kaitlyn Stewart ξεχώρισε ανάμεσα στους 54 συναδέλφους της, ένας από τους οποίους ήταν ο Παναγιώτης Κανατσούλης του «The Clumsies». Οι υποψήφιοι δημιούργησαν cocktails σε δοκιμασίες που απηχούν τα trends τα οποία προωθούν φέτος τα Reserve Brands της Diageo.

Η Καναδή Kaitlyn Stewart είναι η World Class Bartender της χρονιάς - εικόνα 1
Η Kaitlyn Stewart στη δοκιμασία που πραγματοποιήθηκε σε ένα ρινγκ lucha libre (ελεύθερης πάλης)

Γι’ αυτές τις τάσεις η Lauren Mote, Diageo Reserve Global Cocktailian, αναφέρει: «Ο στόχος του World Class δεν είναι μόνο να βρεθούν οι καλύτεροι bartenders στον κόσμο. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους οπαδούς των cocktails σε όλο τον κόσμο να πίνουν ποιοτικά. Θέλουμε περισσότεροι “ερασιτέχνες” mixologists να έχουν το θάρρος να διερευνήσουν το τι είναι δυνατό και να δημιουργήσουν το δικό τους ξεχωριστό signature serve στην κουζίνα τους. Το επόμενο έτος αναμένουμε ακριβώς αυτό, δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι να τολμούν να πειραματίζονται με cocktails στο σπίτι. Αναμένουμε επίσης ότι η βιωσιμότητα θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία cocktails, είτε στα συστατικά που χρησιμοποιούνται είτε στη μέθοδο που εφαρμόζεται. Και τέλος, πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες mixologists θα υιοθετήσουν συστατικά και ανατρεπτικές γαστρονομικές τεχνικές διαμορφώνοντας μια νέα εποχή στη δημιουργία cocktails. Θα είναι ένα συναρπαστικό έτος!»

Το έπαθλο που κερδίζει η Kaitlyn Stewart είναι η δυνατότητα να ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως Diageo Reserve Brand Ambassador, να δημιουργήσει ξεχωριστά ποτά σε μακρινούς προορισμούς και διαγωνισμούς, καθώς και μια θέση στο World Class Hall of Fame. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στο Βερολίνο. Η World Class Director, Johanna Dalley, δήλωσε: «Το Βερολίνο είναι διάσημο για τη νυχτερινή ζωή του και τα bars του. Είναι το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει τους τελικούς του World Class 2018. Όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από πρωτοποριακά bars που επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τα όρια της κουλτούρας του cocktail. Πέρα απ’ αυτό, η μοναδική κουλτούρα και πολυπολιτισμικό υπόβαθρο της πόλης το καθιστά μια συγκλονιστική εμπειρία για όλους».

Δες το βίντεο της τελικής δοκιμασίας του παγκόσμιου τελικού του World Class, όπου η Kaitlyn Stewart διαγωνίστηκε με τους Mate Csatlos (Δανία), Kevin Patnode (Τουρκία) και Andrea Gualdi (Αυστραλία):

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.