Άκου το μέλλον της dance μουσικής στο Future Beats

Η ομάδα Playground προτείνει νέα ονόματα και ανιχνεύει τον ήχο που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα στο μεγάλο party της στο «Terraza» την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26/8.

Άκου το μέλλον της dance μουσικής στο Future Beats

Η ομάδα Playground προτείνει νέα ονόματα και ανιχνεύει τον ήχο που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα στο μεγάλο party της, το Future Beats, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου στο «Terraza». Το «παρών» θα δώσουν guests από το εξωτερικό, καλλιτέχνες της local σκηνής και ο θρυλικός Stacey Pullen.

Άκου το μέλλον της dance μουσικής στο Future Beats - εικόνα 1
Μάθημα μουσικού γούστου και τεχνικής από τον Stacey Pullen

Ο Viton και η ομάδα του, η Playground, έχουν καλό αφτί και ξεχωρίζουν σε μια σκηνή γιγάντιων διαστάσεων τα νέα ταλέντα. Πέρυσι η προσοχή τους στράφηκε στη Nastia, την ιδιοκτήτρια του ποιοτικού label Propaganda, που κυκλοφορεί μόνο σε βινίλιο, την οποία προσκάλεσαν στο Future Beats. Μερικούς μήνες μετά η Ουκρανή DJ/παραγωγός υπέγραψε το cover mix του περιοδικού «Mixmag», το οποίο την υποδεχόταν στο εξώφυλλό του με τον τίτλο «Ένα νέο αστέρι ανατέλλει».

Ο Viton και η Playground τσίμπησαν επίσης στο ελπιδοφόρο τους ξεκίνημα τους Hot Since 82, Recondite και Neverdogs, συστήνοντας και καθιερώνοντάς τους στο ελληνικό κοινό μέσα από το μεγάλο τους ετήσιο πάρτι Future Beats, με guests από το εξωτερικό και πολλούς εκπροσώπους της local σκηνής, που πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια. Μέσα από αυτές τις μετακλήσεις, οι διοργανωτές του Future Beats επιδιώκουν όχι μόνο να εντοπίσουν τα επόμενα μεγάλα ονόματα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, αλλά και να αφουγκραστούν τον ήχο που θα κυριαρχήσει στα dancefloors το επόμενο διάστημα.

Άκου το μέλλον της dance μουσικής στο Future Beats - εικόνα 2
O Joey Daniel, headliner του Σαββάτου, προέρχεται από την underground techno σκηνή της Ολλανδίας

Το line up του φετινού Future Beats (25-26/8) τείνει προς μια εύφλεκτη (tech) house, προορισμένη για μικρά dancefloors όπως του «Terraza», όπου η ενέργεια μεταφέρεται εύκολα ανάμεσα στους clubbers, αλλά και για φαντασμαγορικά πάρτι μεγάλης κλίμακας, όπως του elrow, που έχουν βάλει ξανά τον παράγοντα «διασκέδαση» στο clubbing κόντρα στη σκοτεινιά της techno. Ο πρώτος καλεσμένος του Future Beats από το εξωτερικό, ο Simone Liberali, κυκλοφόρησε πρόσφατα το EP «Cuts of funk» στην elrow Music, όπου συνδυάζει funky και tribal στοιχεία με old school φωνητικά σε ένα εκρηκτικό μείγμα – ακούγοντας το χαρούμενο set του από το θεματικό πάρτι του elrow Sambodromo do Brasil στη Βαρκελώνη, θεωρούμε ότι ο νεαρός Ιταλός θα ανοίξει την Παρασκευή με τον πιο ευχάριστο τρόπο το διήμερο.

Ο συμπατριώτης του Vincenzo d’Amico αγαπάει επίσης το ρυθμό τον οποίο έχει εμφυσήσει σε εντυπωσιακά πολλές κυκλοφορίες και remixes – τελευταίες του δουλειές που θα σε κάνουν να κουνηθείς στο κάθισμα είναι το remix στο «Coffee & milk» του Danny Serrano και το «Good vibes EP».





Στο line up του Σαββάτου υπάρχει ακόμα ο πιο μινιμαλιστικός Rub A Dub, γνώριμος στο αθηναϊκό κοινό από τις προηγούμενες επισκέψεις του σε πάρτι της Playground. Είναι ο κατάλληλος για να δώσει τη σκυτάλη στον Joey Daniel (έχουν συνεργαστεί στο single «Just stabbin’»), headliner της δεύτερης ημέρας. Αυτός ο πολύ ενδιαφέρων Ολλανδός έφτιαξε με υπομονή το όνομά του στην underground σκηνή του Ρότερνταμ, συγκέντρωσε τους φίλους της ποιοτικής techno στα περίφημα 300MPH parties κι εδώ και δύο χρόνια απολαμβάνει διεθνούς φήμης που τον έχει τοποθετήσει στην ομάδα του Music On του Marco Carola.

Πιστό στην παράδοσή του, το Future Beats φιλοξενεί κι έναν βετεράνο που παραμένει στην επικαιρότητα. Φέτος είναι ο Stacey Pullen, μια θρυλική μορφή που αξίζει σεβασμό, διότι ανήκει στο δεύτερο κύμα της Detroit techno. Επίσης έκανε ένα remix στους Prodigy που άρεσε στους ίδιους, αλλά όχι στην εταιρεία του, κι εκείνος το κυκλοφόρησε ως πρώτο του single, είναι ο Kosmic Messenger ο οποίος έβγαζε δίσκους στην Plink Plonk, εξερεύνησε την κληρονομιά της μαύρης μουσικής στην ηλεκτρονική χορευτική με το ιδιάζον άλμπουμ «Todayisthetomorrowyouwerepromisedyesterday» και μεταφέρει την εμπειρία του στην εταιρεία του Blackflag. Το set του την Παρασκευή θα είναι κάτι σαν μάθημα μουσικού γούστου και τεχνικής, γι’ αυτό ελπίζουμε να διαρκέσει πολύ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.