Αλλάζει χέρια το «42»

Το καθοριστικό cocktail bar του Χρήστου Χουσέα περνάει σε νέα φάση έπειτα από την απόκτησή του από πολύ γνωστό bartender και επιχειρηματία.

Αλλάζει χέρια το «42»

Τέλος εποχής για το «42» του Χρήστου Χουσέα, που περνάει στα χέρια του Σπύρου Κερκύρα, bartender και επιχειρηματία ο οποίος έχει δημιουργήσει ατομικά και έχει συμμετάσχει σε ομαδικά projects («Apsendi», «Hide and Seek», «Nikkei», «Oozora»).

Το ατμοσφαιρικό bar που δημιούργησε ο Χουσέας έπειτα από την αποχώρησή του από το «Baba Au Rum» σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, πήρε το όνομά του από τη σειρά μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy» του Douglas Adams και άνοιξε τον Απρίλιο του 2011. Από τότε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της κουλτούρας του cocktail στην Ελλάδα: παρουσίασε θεματικούς καταλόγους με εποχικά υλικά που άλλαζαν τακτικά τουλάχιστον τον πρώτο καιρό λειτουργίας, έντυσε το προσωπικό του με στολές, αποτέλεσε εφαλτήριο για εξαιρετικούς bartenders (Σαμαράς, Μπαλή, Αντωνόπουλος, Αλεξόπουλος), απαγόρευσε το κάπνισμα στον εσωτερικό του χώρο (μέχρι το τέλος), δημιούργησε την τάση των αναφορών των cocktail lists στις τέχνες και στη λογοτεχνία, ενώ σέρβιρε αξέχαστα cocktails, όπως το Walk the Line και το Pan-Galactic Gargle Blaster.

Τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη για το χώρο θα αποκαλυφθούν περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου – η ανακοίνωση πάντως από την πλευρά του Χρήστου Χουσέα αναφέρει ότι ο Κερκύρας θα διατηρήσει το όνομα και φυσικά θα υπογράφει τις cocktail lists.



Σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου είναι η τελευταία ευκαιρία για να πιούμε μερικά από τα classics του bar, καθώς και τα Lightfoot, Quiver και The Denial Twist από τον μεστό κατάλογο που λανσαρίστηκε πρόσφατα – πάντα όμως θα θυμόμαστε το ρόλο που έπαιξε το «42» του Χρήστου Χουσέα στην προώθηση της αθηναϊκής σκηνής και του ελληνικού bartending στην πρώτη γραμμή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.