2 δροσερά και ολάνθιστα bars στο downtown

Αν αναρωτιέστε πώς θα περάσετε τους ζεστούς μήνες στην Αθήνα, δύο νέα bars δίνουν την αναζωογονητική απάντηση.

2 δροσερά και ολάνθιστα bars στο downtown

Αν αναρωτιέστε πώς θα περάσετε τους ζεστούς μήνες στην Αθήνα, δύο νέα bars δίνουν την αναζωογονητική απάντηση. Στο «Holy Garden» και το «Peek a Bloom», μέσα σε κήπους με λουλούδια, μαξιλάρες κι αιώρες, σερβίρονται οι πιο τροπικές γεύσεις.

2 δροσερά και ολάνθιστα bars στο downtown - εικόνα 1
Ο Xavier Μισαηλίδης στο «Holy Garden» στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ο φιλόξενος κήπος του Μεγάρου μεταμορφώνεται και γίνεται ακόμη πιο οικείος και καλοκαιρινός. Μετά την μετονομασία του εστιατορίου του σε «Mama Fuga», όπου ο αγαπητός σεφ Fabrizio Buliani πλέον υπογράφει ιταλικά πιάτα που παραπέμπουν περισσότερο σε comfort γεύσεις, το κομμάτι του μπαρ ανανεώνεται επίσης με μια εξίσου δυνατή συνεργασία, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η είδηση του καλοκαιριού. Ο Xavier Μισαηλίδης φέρνει τη δυναμική, παρεΐστικη και χαλαρή αύρα του «Holy Spirit» της Γλυφάδας στο καλοκαιρινό μπαρ του Μεγάρου, το οποίο επαναλανσάρεται ως «Holy Garden». Το νέο σημείο τού πάει πολύ και βγάζει ωραία tiki ατμόσφαιρα. Έτσι ξεκινάει και ο κατάλογος. Η πρώτη κατηγορία είναι αφιερωμένη­ στα bestseller tiki cocktails του «Holy Spirit», με κάποιες ενδιαφέρουσες πινελιές στις συνταγές. Το Zombie είναι αρωματικός δυναμίτης και το Mai Tai είναι άψογο. Επόμενη αγαπημένη ενότητα είναι το ’80s revival. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το Tequila Sunrise και το Singapore Sling. Ακολουθεί η λίστα με τα κλασικά not ή αλλιώς η εκδοχή του Xavier στις κλασικές συνταγές, που προσφέρουν νέες πίνειν εμπειρίες.

Γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πιο χαλαρό, η λίστα ολοκληρώνεται με δροσερές κι ευχάριστες προτάσεις με λιγότερο αλκοόλ. Σε όλα τα κοκτέιλ κυριαρχούν τα φρέσκα υλικά, οι ωραίες, καθαρές γεύσεις και η παιχνιδιάρικη επίγευση. Highlight του καταλόγου οι διάφορες ενδείξεις (γλυκό, ξινό, πικρό, ευεξία...) που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε. Σύντομα στο σκηνικό θα προστεθούν μαξιλάρες, αιώρες και boho χαλιά. Στα προσεχώς είναι επίσης ένα μεγάλο opening party γύρω στα μέσα Ιουλίου. Σημειώστε ακόμη ότι το «Holy Garden» θα ανοίγει από το μεσημέρι με φαγητό τύπου πικνίκ και τις κατάλληλες μείξεις για συνοδεία, ενώ κάθε Πέμπτη θα παίζουν afro, jazz και soul μουσικές από τον ραδιοφωνικό σταθμό Pepper.

2 δροσερά και ολάνθιστα bars στο downtown - εικόνα 2
Το «Peek a Bloom»... κρύβεται σε μια στοά στη Λέκκα

Όσο για τη συνέχεια, μεταφερόμαστε στην... κρυφή στοά της Λέκκα, όπου το «Peek a Bloom» ήρθε όχι για να μας αιφνιδιάσει­ (κατά το peek-a-boo), αλλά για να μας εντυπωσιάσει. Το νέο μπαρ βγάζει κάτι πολύ φρέσκο, καινούργιο, πρωτότυπο και summerish, ενώ κάνει focus σε δύο μπάρες, που αμφότερες κινούνται σε υψηλό επίπεδο: το espresso bar με οδηγό τον Νίκο Μπέλη και το spirits bar με τον ταλαντούχο Νικόλα Μοσχονά. Στον τομέα του καφέ το «Peek a Bloom» είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό: σερβίρει μόνο specialty coffees που καβουρδίζονται στο μαγαζί – αυτήν τη στιγμή θα βρείτε έναν αρωματικό espresso από την Κολομβία και δύο διαφορετικούς φίλτρου από την Αιθιοπία με εκρηκτικά χαρακτηριστικά.

2 δροσερά και ολάνθιστα bars στο downtown - εικόνα 3
Στο «Peek a Bloom» θα βρείτε μόνο specialty καφέδες

Στην μπάρα των spirits, πάλι, ο Νικόλας έχει δουλέψει πολύ με βάση το πολύ δυνατό αψέντι κι έχει δημιουργήσει έναν πρωτοποριακό κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει δέκα in house συνταγές (η δόση ξεκινά από 2-3 ml και φτάνει μέχρι τα 30 ml αψέντι). Ενδιαφέρον είναι όμως και το πώς προέκυψαν αυτές οι συνταγές: η λίστα είναι αφιερωμένη σε καλλιτέχνες και δια­νοούμενους της περιόδου 1820-1920. υπάρχει π.χ. ένα κοκτέιλ που δημιουργήθηκε με βάση την αυτοβιογραφία του καταραμένου ποιητή Αρθούρου Ρεμπό. Μπορεί να πρόκειται για έναν αρκετά ψαγμένο κατάλογο, αλλά το μεγαλύτερο ζουμί­ το έχει το ότι βασίζεται στο μυστηριώδες και για καιρό παρεξηγημένο αψέντι, ένα ποτό που πέρασε από απαγορεύσεις και αφορισμούς και είχε τα πάνω και τα κάτω του. Τώρα, λοιπόν, που επιστρέφει­ δυναμικά και στο «Peek a Bloom» είναι ευκαιρία να το γνωρίσουμε καλύτερα, διότι είναι πραγματικά συναρπαστικό.

Πέρα από τις μείξεις, στο μπαρ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από ετικέτες (45-75% vol), ώστε αν κάποιος θέλει, να το δοκιμάσει και με τον παραδοσιακό τρόπο, με κουταλάκι, ζάχαρη και νερό. Έξτρα tip: να πάτε για aperitivo με αψέντι από τις 5 μέχρι τις 8 μ.μ., την επονομαζόμενη και «πράσινη ώρα» (όπως θεσπίστηκε το 1860), και να ρίξετε μια ματιά στην κάβα, η οποία περιλαμβάνει περίπου 40 ετικέτες από ουίσκι, τζιν και ρούμι που δεν θα βρείτε πουθενά ­αλλού στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.