Ραντεβού για aperitivo

H απόλυτη τάση του drinking για αυτή τη χρονιά είναι με διαφορά το «πίνειν» από νωρίς. Το απόγευμα μετά τη δουλειά ή κάπου ανάμεσα στη βόλτα για τα ψώνια, έγινε αγαπημένη συνήθεια ένα refreshing διάλειμμα για ευχάριστα και ευκολόπιοτα cocktails.

Ραντεβού για aperitivo

H απόλυτη τάση του drinking για αυτή τη χρονιά είναι με διαφορά το «πίνειν» από νωρίς. Το απόγευμα μετά τη δουλειά ή κάπου ανάμεσα στη βόλτα για τα ψώνια, έγινε αγαπημένη συνήθεια ένα refreshing διάλειμμα για ευχάριστα και ευκολόπιοτα cocktails.

Ραντεβού για aperitivo - εικόνα 1
Odori

Αρκετά από τα spot της πόλης απογείωσαν το φαινόμενο aperitivo. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το Odori, που στήθηκε πάνω σε αυτή την φιλοσοφία. Κάθεσαι σε ένα ευχάριστο ιταλικό σκηνικό, με highlight τη μεγάλη ξύλινη μπάρα και απολαμβάνεις έναν κατάλογο που φλερτάρει έντονα με τα ευρηματικά LBV cocktails (μίξεις με χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλ). Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν signature συνταγές με πρωταγωνιστές τη βότκα και τα βότανα.

Ραντεβού για aperitivo - εικόνα 2
Pepe Aperitivo

Αν θέλεις κάτι διαφορετικό must taste είναι επίσης η παραλλαγή στο κλασικό cocktail με βότκα Harvey Wallbanger. Άλλη μια ωραία ιδέα είναι το Pepe Aperitivo. Επίσης φετινή άφιξη, με concept τα δημιουργικά ελαφριά cocktails ντουέτο με νόστιμες ιταλικές γεύσεις.

Ραντεβού για aperitivo - εικόνα 3
The Trap

Γι αυτούς που θέλουν να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα αξίζει μια στάση στο εντυπωσιακό The Trap. Πέρα από την πανέμορφη ρετρό μπάρα, στο νέο εγχείρημα του Γιάννη Σαμαρά και του Στέφανου Δραγανιδάκη, εντοπίζεις μια μεγάλη cocktail collection με μίξεις που παγιδεύουν παιχνιδιάρικες φυσαλίδες, που δημιουργούνται εκείνη την ώρα, με μια εντυπωσιακή μέθοδο που χρησιμοποιεί το ταλαντούχο δίδυμο. Στα οπωσδήποτε της δοκιμής το Moscow Mule.

Ραντεβού για aperitivo - εικόνα 4
Barreldier

Μια διαφορετική πρόταση είναι το Barreldier , με μαγική ατμόσφαιρα speakeasy. Παρά τα λίγα τετραγωνικά του, χωράνε εξαιρετικά spirits, που μάλιστα παλαιώνουν σε μικρά ξύλινα βαρελάκια. Στη λίστα του βρίσκονται αρκετά ενδιαφέροντα «πειραγμένα» από τον Mario Basso, κλασικά cocktails. Μια απόλυτη επιλογή είναι να ζητήσετε ένα διαφορετικό Negroni με βότκα ή ακόμα και κάποιο άλλο παλαιωμένο cocktail με βάση το αγαπημένο λευκό spirit, το αποτέλεσμα είναι αναπάντεχο στον ουρανίσκο.

Ραντεβού για aperitivo - εικόνα 5
The Bank Job

Δυνατή προσθήκη στην ενότητα των aperitivo hot spots είναι το The Bank Job, στη Κολοκοτρώνη. Πρόσφατα παρουσίασε το καινούργιο cocktail μενού του, το οποίο περιλαμβάνει πολλές παιχνιδιάρικες μίξεις με την βότκα να κάνει πολλά mix and match δροσερά cocktails. Μια ακόμα περίπτωση που αμέσως έγινε apperitivo στέκι είναι το νέο μπαρ Borsalino με την υπογραφή του Γιάννη Κοροβέση και δυνατή φιγούρα πίσω από την μπάρα το Σταμάτη Σταματιάδη.

Ραντεβού για aperitivo - εικόνα 6
Upupa Epops

Τέλος βάλτε στο πρόγραμμα το παραμυθένιο Upupa Epops στα Πετράλωνα. Όλες οι μίξεις του αγαπάνε τα λευκά spirits και είναι ιδιαίτερες, αρωματικές και πολύ ευχάριστες.

Περισσότερες πληροφορίες

Bank Job (The)

Κολοκοτρώνη 13, κέντρο
  • Bars

Barreldier

Βουλής 7 στοά Μπολάνη, κέντρο
  • Bars

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.