Καλοκαιρινός αέρας στη νυχτερινή Αθήνα

Συγκεντρώσαμε τα πρώτα νέα για bars και clubs που κάνουν το ντεμπούτο τους ή ανανεώνονται για να ομορφύνουν το καλοκαίρι μας στην πόλη.

Καλοκαιρινός αέρας στη νυχτερινή Αθήνα

Οι άνθρωποι του «Theory Bar & More» αναδεικνύουν το βερμούτ σε πρωταγωνιστή στο downtown, ο Σάκης Ρουβάς κατεβαίνει στην παραλιακή, οι clubbers χορεύουν με βετεράνους αλλά και νέους DJs ενώ πολλά κλασικά spots συντηρούν αγαπημένες μας συνήθειες. Αυτά είναι τα νέα για χώρους διασκέδασης που κάνουν το ντεμπούτο τους ή ανανεώνονται για να ομορφύνουν το καλοκαίρι μας στην πόλη.

Καλοκαιρινός αέρας στη νυχτερινή Αθήνα - εικόνα 1
Το «Bolivar Beach Bar» που λειτουργεί ήδη έχει ετοιμάσει ένα χορταστικό line-up

Πάνε οι εποχές που το Μεγάλο Σάββατο σηματοδοτούσε την έναρξη της θερινής σεζόν. Φέτος, χάρη στον καλό καιρό, κάποιοι χώροι έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους, ενώ τα περισσότερα εγκαίνια αναμένονται μέσα στον Μάιο. Έχουν παρέλθει επίσης οι εποχές που η παραλιακή αποτελούσε το επίκεντρο της διασκέδασης κι αυτό σίγουρα μας προσφέρει περισσότερες επιλογές.

Καλοκαιρινός αέρας στη νυχτερινή Αθήνα - εικόνα 2
Η ομάδα Playground βρίσκεται πίσω από το «Terraza»

Το πιο ενδιαφέρον καλοκαιρινό project, ας πούμε, προτείνεται στο αθηναϊκό downtown από τους Λευτέρη Γεωργόπουλο, Θάνο Τσουνάκα, Γιώργο Καίσαρη (των βραβευμένων στα Αθηνόραμα Bar Awards «The Clumsies» και «Theory») μαζί με τον head bartender του «Theory» Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, στο χώρο του παλιού «Obi» που διαμορφώνεται με «βοτανικά» διακοσμητικά μοτίβα για να υποδεχτεί την all-day «Odori Vermuteria di Atene».

Το ιντριγκαδόρικο και πληθωρικό concept του ποτού αναπτύσσεται με πρωταγωνιστή το βερμούτ (ή τα συστατικά του) σε έξι ενότητες (Aperitivi, Classic vs Reverse, Odori Classics, Signature, DIY Negroni και μια διαδρομή στην ιστορία του βερμούτ), ενώ θα πλαισιώνεται από ιταλικό φαγητό με την επιμέλεια του Walter Speranza (από το μυκονιάτικο «Marechiaro»), πολύ καλό καφέ (θα υπάρχει house blend) και κρασιά Ελλήνων παραγωγών φτιαγμένα από ιταλικές ποικιλίες.

Καλοκαιρινός αέρας στη νυχτερινή Αθήνα - εικόνα 3
Ο David Morales στο επίσημο opening του «Bolivar Beach Bar»

Κι ενώ θα τριγυρνάμε στα bars της πόλης για να δοκιμάζουμε τους νέους καταλόγους, θα επισκεπτόμαστε τακτικά το «Mr Peacock» όπου ο Χάρης Δάρρας ετοιμάζει από τις 4/5 ένα surf bar σε μια εντυπωσιακή κατασκευή στην αυλή. Ανά δεκαπενθήμερο θα παρουσιάζεται εκεί ένας μικρός θεματικός κατάλογος, τον οποίο θα συστήνουν στο κοινό την πρώτη μέρα λανσαρίσματος γνωστοί bartenders.

Καλοκαιρινός αέρας στη νυχτερινή Αθήνα - εικόνα 4
Ένα πολυθεματικό surf bar θα φιλοξενηθεί στην αυλή του «Mr Peacock»

Στην παραλιακή η είδηση είναι το opening (στις 24/6) του «Ribas» ως πίστας, με μεγάλα ονόματα (κι όταν λέμε μεγάλα εννοούμε τα μεγαλύτερα) να εναλλάσσονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Το «Estate» προσθέτει τη λέξη «Seaside» στο όνομά του και συνεργάζεται με το «Ακρωτήρι» παρουσιάζοντας κάθε Σάββατο και Κυριακή τον Σάκη Ρουβά σε ένα εκρηκτικό show όπως το χειμώνα. Ο διαχρονικός καλοκαιρινός χώρος αλλάζει ριζικά εμφάνιση για να φιλοξενήσει όχι μόνο τον pop star και σταθερές club nights, αλλά και το «Hama» («αραγμένο» στο θαλάσσιο μέτωπο του μαγαζιού), το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά με fusion γιαπωνέζικη καθώς και μεσογειακή κουζίνα.

Καλοκαιρινός αέρας στη νυχτερινή Αθήνα - εικόνα 5
Ο Σάκης Ρουβάς στο «Ακρωτήρι», που συνεργάζεται με το «Estate Seaside»

Εκτός από τον Ρουβά, οι fans της ελληνικής μουσικής θα βρίσκουν από τις αρχές Μαΐου τον Γιώργο Γιαννιά στο «Frangelico», τον Χρήστο Χολίδη με τη Δέσποινα Βανδή στο «Θέα» από τις 6/5, τον Στέλιο Ρόκκο στο «Cabaret @ Romeo» – μαζί με τα τρέχοντα σχήματα στο «Posidonio» και στο «Fantasia».

Κλασικά spots της παραλιακής παραμένουν το «Island» και οι παραθαλάσσιοι χώροι του Ομίλου Παπαθεοχάρη στη Γλυφάδα. Το «Sea Lounge» στο πρώτο ανοίγει το Μ. Σάββατο, ενώ το Club Restaurant, με σούσι και μεσογειακές γεύσεις με την υπογραφή του Νίκου Σκλήρα, στις 5/5 – βάλτε στην ατζέντα σας το Riviera Fireworks Festival την περίοδο των Ποσειδωνίων. Για κάθε στιγμή της ημέρας, το «Balux Seaside», το «Balux Cafe - The House Project» και το «Ark» συνεχίζουν να αποτελούν βασική επιλογή για χαλάρωση μπροστά στην παραλία.

Καλοκαιρινός αέρας στη νυχτερινή Αθήνα - εικόνα 6
Χαλάρωση στο προσεγμένο «Ark»

Πόλος έλξης στα νότια αναμένουμε να γίνει και το all-day cocktail bar «Straf» (στο παλιό «25αράκι»), το οποίο εκτός από διεθνή κουζίνα θα διαθέτει cocktail list με δυνατές υπογραφές. Όσο για τους clubbers, το «Bolivar Beach Bar», που λειτουργεί ήδη, έχει ετοιμάσει ένα χορταστικό line-up με ονόματα όπως ο David Morales (στο επίσημο opening στις 14/5), ο Sasha (8/6) και οι Tale of Us (στο Beach House Festival στις 24/6), καθώς και local residents όπως ο Agent Greg. Αν και τα mainstream clubs είναι είδος υπό εξαφάνιση στην παραλιακή, θα υπάρξει μια συνεργασία του «Massroom» και του «Boutique» στο χώρο του πρώτου στο Ελληνικό.

Επιστρέφοντας προς το κέντρο ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τα γυαλιά ηλίου για να χορεύουμε μέχρι το πρωί στο «Terraza» στο Γκάζι, το μοναδικό καθαρόαιμο θερινό dance club της πόλης, που ανοίγει στις 6/5 και θα λειτουργεί Τρίτη με Σάββατο: resident κάθε Τρίτη θα είναι ο Christos Zogopoulos, κάθε Πέμπτη ο CJ Jeff και κάθε Σάββατο η ομάδα Playground. Εκτός από τη local σκηνή, από το Funktion-One ηχοσύστημα θα ξεχυθεί η μουσική ξένων guests όπως οι Matt Sassari, Wade και Dennis Cruz, ενώ στο τέλος Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ Future Beats.

Περισσότερες πληροφορίες

Bolivar Beach Bar

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
  • Clubs

Theory Bar And More

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι
  • Bars

Mr. Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.