Αμπάριζα, το καθαρόαιμο low profile του κέντρου

Κατηφορίζοντας τη Λέκκα, μια ανάσα από το Σύνταγμα, το Αμπάριζα σε περιμένει από το πρωί για καλό καφέ, μέχρι το βράδυ για το after office drink, για νόστιμο τσιμπολόγημα και, κυρίως, για την ψαγμένη κάβα αλκοόλ και για τα πολύ καλά signature cocktails του.

Αμπάριζα, το καθαρόαιμο low profile του κέντρου

Αν προσθέσουμε σ' αυτά μια μουσική που κινείται σε funk, indie, pop, jazz ακούσματα, επιλεγμένη με γνώση, καταλαβαίνεις εύκολα γιατί το Αμπάριζα του Αντώνη Φερράρα έχει καθιερωθεί σαν στέκι απαιτητικών, κάθε ηλικίας. Έξω, λίγα τραπεζάκια, στην είσοδο του αδιέξοδου, προσφέρουν αρκετή ησυχία, παρά το κεντρικό σημείο και είναι γεμάτα χειμώνα-καλοκαίρι.

Αμπάριζα, το καθαρόαιμο low profile του κέντρου - εικόνα 1

Στο εσωτερικό, υπάρχει ατμόσφαιρα: εύκολα μεταφέρεσαι σε κλασικό ποτάδικο ευρωπαϊκής πόλης. Αύρα καθαρόαιμου bar, classy σκουρόχρωμο ξύλο στις προθήκες που καλύπτουν τους τοίχους μέχρι το ταβάνι και στην άνετη μπάρα, που διατρέχει όλο το μήκος του χώρου, συν τα ταιριαστά, κρεμαστά φωτιστικά, του δίνουν αυθεντικότητα. Ζεστό, φιλόξενο, σε τυλίγει με λίγη ρετρό μαγεία και σε απομονώνει από την καθημερινότητα που τρέχει έξω.

Αμπάριζα, το καθαρόαιμο low profile του κέντρου - εικόνα 2

Ο Στάθης Ψιλιάς, πίσω από τη μπάρα, δένει απόλυτα σε στυλ -ένας "καθηγητής στο εργαστήρι του". Θα επιλέξετε ένα straight ποτό από την εξαιρετική premium συλλογή του Αμπάριζα ή ένα άψογο classic cocktail, αν και θα ήταν κρίμα να μην ενδώσετε και σε ένα -τουλάχιστον- από τα καλοφτιαγμένα signature. Όπως το απολαυστικό, έντονα spicy Start Me Up, που συνδυάζει το τζιν με τζίντζερ, τσίλι, εξωτικά φρούτα και φρέσκο λάιμ ή το δροσιστικό Honey Dive, με τζιν, Mandarine Napoleon, σιρόπι μελιού, φύλλα μέντας και φρέσκο αγγούρι. Και, γιατί όχι, το εξωτικό και πλούσιο East India, με Metaxa, Orange Curacao, ανανά, Maraschino και Angostura aromatic bitters… Ο κατάλογος έχει αρκετά και ακολουθεί τις εποχές.

Αμπάριζα, το καθαρόαιμο low profile του κέντρου - εικόνα 3

To Αμπάριζα κατατάσσεται στην κατηγορία των αυθεντικών, απροσποίητων μπαρ, που θέλεις να επισκέπτεσαι καθημερινά.

Αμπάριζα, Λέκκα 14 Σύνταγμα τηλ. 210 3257644

Δείτε τα πάντα για το θεσμό τωνbar awards στο www.athinoramabarawards.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.