Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο

Όμορφο, χαρούμενο, με μια urban κομψότητα -στοιχεία που καθρεφτίζονται και στο κοινό του. Μπορείς να διαλέξεις τους άνετους καναπέδες, τη ζωντανή μπάρα ή, στο βάθος, τον πάγκο της open κουζίνας, που βλέπει την ετοιμασία των υπέροχων tapas…

Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο

Το Cinco είναι experience, όπως αυτοπροσδιορίζεται. Η είσοδος στο χώρο σε βάζει κατ' ευθείαν στο Japanese-Spanish-Peruvian πνεύμα, με σωστές δόσεις έθνικ στοιχείων να προβάλλονται εντυπωσιακά σε μια στυλάτη, μοντέρνα σκηνή με ζεστά χρώματα και focus στη βιτρίνα-κελλάρι, που δίνει το στίγμα της κουζίνας. Όμορφο και χαρούμενο, με μια urban κομψότητα -στοιχεία που καθρεφτίζονται και στο πολυπληθές κοινό του. Χώρος άνετος, όσο χρειάζεται για να μη χάνει τη ζεστασιά του. Μπορείς να διαλέξεις τους άνετους καναπέδες, τη ζωντανή μπάρα ή, πιο απομονωμένα, τον κομψό πάγκο της open κουζίνας, που "βλέπει" την ετοιμασία των tapas.

Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο - εικόνα 1

Japanese-Spanish-Peruvian γεύσεις, λοιπόν, που το Cinco κατανέμει ισόποσα σε ποτό και φαγητό, και τα καταφέρνει με επιτυχία και στα δυο. Ο Χρήστος Βρεττός, στο μπαρ, δημιουργεί ευφάνταστα κοκτέιλ με πολλά home made υλικά και jsp στοιχεία -χώρια η κατηγορία των Peruanos- που μπορείς να συνδυάσεις πετυχημένα και με τις γεύσεις των πιάτων. Παράδειγμα, το Bensan Mule, όπου η βότκα συνδυάζεται με sake σε λέμονγκρας, σιρόπι shiso, σιρόπι passion fruit, λάιμ και αφρό Cactus-shiso και Fentimans ginger beer ή το δροσιστικό Chilcano de Pisco, με pisco, φρέσκο λάιμ, αγγούρι, angostura bitters, 3Cents grapefruit soda και lemon tonic. Ξεχωριστό και το βοτανικό Creepy Curd, με London Dry Gin σε Palm Beach Tea, lemon curd, χυμό λάιμ και σιρόπι καρδάμωμου... Πολύ προσεγμένη λίστα ποτών και αρκετές επιλογές ελληνικών και ξένων κρασιών.

Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο - εικόνα 2
Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο - εικόνα 3

Το μενού, που αλλάζει συχνά, έχει αρκετές επιλογές σε μικρά και μεγαλύτερα πιάτα, όπως και σε τυριά και αλλαντικά με ισπανική, κυρίως, ταυτότητα.
Στα μικρά πιάτα, ωραία τα άγρια μανιτάρια με νόστιμη σάλτσα honey miso και gorgonzola cremosa ή το ευγενικό Bloody Ceviche με άψογο ψάρι, δροσερές και φρουτώδεις νότες ροδιού και λέμονγκρας, μαζί με κινόα. Στα μεγαλύτερα πιάτα, το Lomo Saltado έχει ένα flank steak ψημένο άψογα, με δυνατή σάλτσα, yucca chips και ωραίο peru-japanese mix στα λαχανικά του ενώ o Black Cod, σε πολύ καλή εκτέλεση, είναι ζουμερός, με απόλυτο umami στη σάλτσα του. Από τα γλυκά, μην παραλείψετε το εθιστικό Orange Lava Cake, με τη ρευστή "καρδιά"… Plus, οι εντυπωσιακές παρουσιάσεις!

Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο - εικόνα 4

Με όλα αυτά, συν τις πολύ καλές μουσικές επιλογές, το Cinco προτείνει μια ολοκληρωμένη έξοδο, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι πετυχημένη.

Cinco, Σκουφά 52 Κολωνάκι, τηλ. 210 3643603 www.cincoathens.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.