Cinco

Η είσοδος στο χώρο αρκεί για να μπεις στο jsp πνεύμα, με σωστές δόσεις έθνικ στοιχείων, που προβάλλονται εντυπωσιακά σε μια στυλάτη, μοντέρνα σκηνή, ζεστά χρώματα, focus στη βιτρίνα-κελλάρι που δίνει το στίγμα. 

Cinco

To γουστόζικο Cinco, από την αρχή που άνοιξε έδωσε φρέσκο αέρα στο Κολωνάκι και σήμερα, όπως διαπιστώσαμε, από την επίσκεψη μας, βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Με σταθερό φόντο τα εντυπωσιακά μπρούτζινα φωτιστικά, τις πολύχρωμες αγελάδες bibelot, τους κόκκινους καναπέδες και την υπέροχη βιτρίνα με τα κρεμασμένα αλλαντικά, καταφέρνει να παντρεύει μοντέρνα στοιχεία με βιομηχανικά και να δημιουργεί μια απρόσμενη ζεστασιά.

Στην ενότητα των cocktails, τα signature είναι μια καλή μείξη από τις προτάσεις του expert Δημήτρη Μπενάκη (ιδιοκτήτη του Cinco) και του νεαρού bartender John Cortell. O John είναι αποκάλυψη. Όλα του τα κλασικά cocktails έχουν μια χαρακτηριστική φινέτσα, είναι αέρινα, μυρωδάτα και βελούδινα στο στόμα. Οι δυο τους έχουν κάνει μια εξαιρετική επιλογή σε in house συνταγές, που κουμπώνουν πάρα πολύ με τη νόστιμη JSP κουζίνα και ενισχύουν το ταξίδι που κάνουμε ανάμεσα σε Ιαπωνία, Ισπανία και Περού. Μερικά από τα καλύτερα ντουέτα είναι τα Endamame, που σερβίρονται πέρα από τα κλασικά, με chorizo ή με σολομό, με το JSP Pisco, ένα cocktail με διακριτικές καπνιστές νότες και ωραίες νύξεις λεμονιού και κάρδαμου. Πολύ ενδιαφέρον έχει το ζευγάρι του cheviche από λαυράκι με το Cinco Picante, που ανεβάζει το πιάτο και του δίνει εξαιρετική οξύτητα και φρεσκάδα. Ένα ακόμα must taste είναι το πληθωρικό πιάτο των άγριων μανιταριών, με την επίσης εκρηκτική παραλλαγή του Mai Tai, το Muay Tai.

Σχετικά με την κουζίνα, στο νέο μενού του Cinco, την ημέρα από νωρίς παίζει μια νέα λίστα με δημιουργικά σάντουιτς, ενώ all day τρέχουν οι επιλογές από το cheviche και sushi bar, τα anticuchos, τα teriyakis, κάποια μικρά πιάτα και φυσικά οι προτάσεις σε αλλαντικά και τυριά. Όλα τα πιάτα έχουν στόχο τη νοστιμιά και είναι καλά μαγειρεμένα. Για τον επίλογο, επιλέξτε σίγουρα το cocktail Bensan Mule, με βότκα, μαριναρισμένο sake με lemongrass, πουρέ tumbo, passion fruit, shiso, φρέσκο χυμό λάιμ και απογέμισμα με ginger beer. To συγκεκριμένο cocktail ανήκει στα best seller και υπάρχει από τότε που άνοιξε το μαγαζί. Ταιριάζει απίστευτα με το επιδόρπιο Sweet Dreams. Δοκιμάστε τα μαζί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή ποτά του κόσμου αυτή τη στιγμή

Όλα όσα δείχνει η έγκριτη λίστα του Drinks International, που μόλις δημοσιεύτηκε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/01/2025

O Vendex εγκαινιάζει τα Velocity Clubnights για το 2025

Τη raw, industrial techno του Vendex στο "Oddity" θα πλαισιώσουν οι Cirkle και Ate b2b Salin.

Γιατί να κάνεις Dry January και τι θα βρεις δίχως αλκοόλ στις αθηναϊκές μπάρες

Ο πρώτος μήνας του νέου έτους προσφέρει μία καλή ευκαιρία αποχής από το (πολύ) αλκοόλ. Κάτι που, ευτυχώς, σημαίνει όμως πως δε θα σου λείψει η αγαπημένη σου μπάρα.

Η αναβαθμισμένη sprezzatura του "Felicita"

Το δημοφιλές aperitivo bar του Ρουφ παραμένει οργανικά αλέγρο, εμπλουτίζοντας ωστόσο τη γευστική του πρόταση, τόσο σε οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι όσο και σε όσα βρίσκουν θέση στο πιάτο.

Πώς, τι και γιατί θα πίνουμε το 2025

Μία πρώτη ματιά σε κάποια από τα -φημολογούμενα- drinking trends της χρονιάς που μόλις ξεκινά.

4 New Year’s Eve parties για όλους

Trash, disco ή ηλεκτρονική; Αυτά είναι 4 DJ sets για να υποδεχτείς το 2025, όπως πρέπει: με πολύ χορό.

To "Oddity" υποδέχεται το 2025 με τον Len Faki

Ο resident του Berghain αναλαμβάνει να μας οδηγήσει στη νέα χρονιά με ένα Extended Set γεμάτο δυνατά beats και ενέργεια.