Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ!

Στην εμβληματική οδό Αναπαύσεως, στην καρδιά του Μετς, ένα all day bar προσγειώθηκε πριν λίγο καιρό, με το επίσης εμβληματικό και γεμάτο συμβολισμούς όνομα, “Κάιν”. 

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ!

Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Κάιν ήταν αδελφός του Άβελ και πρωτότοκος γιος του Αδάμ και της Εύας. Σήμερα, στο Μέτς, σηματοδοτεί έναν όμορφο, ζεστό χώρο, που ξεχειλίζει από τη δημιουργικότητα μιας εμπνευσμένης αρχιτεκτόνισσας, τη ζωηράδα δύο νέων ανθρώπων, τη μυρωδιά φρεσκοαλεσμένου καφέ και τη σπιρτάδα εμπνευσμένων κοκτέιλς.

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ! - εικόνα 1

Art deco φωτιστικά, σε συνδυασμό με vintage σιδερένια έπιπλα, ένα μεγάλο μαρμάρινο πάσο και προσεγμένα χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία, εντείνουν τη ζεστή αίσθηση που αποπνέει. Στο χώρο δεσπόζει μία τοιχογραφία, ζωγραφισμένη από τον γνωστό εικαστικό δρόμου Δημήτρη Ταξή, που αποτυπώνει τη μυθική διένεξη Κάιν και Άβελ. Τα λιγοστά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, κάτω από τα μεγάλα δέντρα της οδού Αναπαύσεως, για τις καλές μέρες και τα ζεστά βράδια, δημιουργούν μια πρόσθετη αίσθηση ευρυχωρίας.

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ! - εικόνα 2

Το Κάιν ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ, φυσικούς χυμούς, τοστ, κέικ (από τα γνωστά Cake), σπιτικό γλυκό του κουταλιού από τις πελοποννήσιες μητέρες των ιδιοκτητών, και συνεχίζει όλη την ημέρα, φτάνοντας έως το βράδυ, οπότε μετατρέπεται σε cocktail bar. Το γνωστό κοκτέιλ Negroni εδώ ονομάζεται… Nekroni και πειράζεται με την προσθήκη λικέρ αγκινάρας. Μία άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το Canadian Fig με σκούρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου, τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι. Επίσης, από τη λίστα ξεχωρίζουμε το Tommy`s Cucumber, με τεκίλα, μέλι αγαύης, αγγούρι, σιρόπι τσίλι, λικέρ πορτοκάλι και μοσχολέμονο.

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ! - εικόνα 3

Κάθε βράδυ τις μουσικές αναλαμβάνει dj, επιλέγοντας ροκ, φανκ, τζαζ, garage αλλά και επιλογές από άλλα είδη. Εμπνευστές του Κάιν, ο Βασίλης και ο Λεωνίδας, ο ένας γραφίστας και ο άλλος με εμπειρία στο χώρο (χρόνια υπεύθυνος σε γνωστό μπαρ της Αθήνας), έχουν καταφέρει να δομήσουν ένα χώρο με σοβαρές αξιώσεις να γίνει το επόμενο talk of the town της πόλης. Καταλυτικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση είχε η αρχιτέκτονας Άρτεμις Καμπέρη, η οποία, με την χρήση απλών υλικών και ευφάνταστων σχεδιαστικών παρεμβάσεων, έχει δημιουργήσει ένα χώρο ατμοσφαιρικό και λειτουργικό που δένει με αυτή την όμορφη γειτονιά της Αθήνας.

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς, Τηλ.: 6979122931, 2109227616

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.