Μπλε Παπαγάλος

Αυτό το ιδιαίτερο, οικείο μπαρ, σε ταξιδεύει με την ρετρό διακόσμηση του και, περισσότερο από όλα, σε ταξιδεύει με το εξωτικό cocktail μενού.

Μπλε Παπαγάλος

Όσοι έχουν δει την ταινία Casablanca, εύκολα έχουν μια εικόνα για το Blue Parrot, της πλατείας Αυδή. Αυτό το ιδιαίτερο, οικείο μπαρ, είναι σίγουρα ταξιδιάρικο. Σε ταξιδεύει όλη την ημέρα με το όνομα του, σε προορισμούς της Αμερικής και της Μεσογείου, που γύρισε ο κουβανός συλλέκτης Τζο Μπλάνκετ, για να βρει τον σπάνιο μπλε παπαγάλο, σε ταξιδεύει με την ρετρό διακόσμηση του και, περισσότερο από όλα, σε ταξιδεύει με το εξωτικό cocktail μενού.

Σε ένα σαλονάκι στυλ 50s, με βελούδινους καναπέδες, σκαλιστές πολυθρόνες, ξύλινα στρογγυλά και χαμηλά τραπεζάκια, διάσπαρτες φωτογραφίες σε vintage κορνίζες, κρεμαστά φωτιστικά, αντικείμενα αντίκες, το μπαρ μπαίνει δυναμικά στο σκηνικό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Μαέστρος στη μπάρα είναι ο Νικόλας Μοσχονάς, ένας bartender που δεν γίνεται να μην τον προσέξεις, έχει τεχνική και πολλές ιδέες. Στον φρεσκαρισμένο κατάλογο του Μπλε Παπαγάλου, οι προτάσεις του είναι εμπνευσμένες από το πουλί-φετίχ του μαγαζιού. Περίπου εννιά house mix έχουν ονόματα από είδη παπαγάλων και τα οργανοληπτικά τους παίζουν με το χρώμα, την προέλευση, ακόμα και τον χαρακτήρα του πτηνού. Ο κατάλογος συμπληρώνεται με δυο cocktails χωρίς αλκοόλ και 4 κλασικά, που πειράζονται δημιουργικά. Εμβόλιμα, θα βρείτε επιλογές σε απεριτίφ και γενικά συνταγές με λιγότερο αλκοόλ -βλέπε ευρηματικά spirtz.

Η κατανομή είναι σωστή, έχει ποτά με όλα τα βασικά spirits, που παίζουν με homemade συστατικά, μπαχαρικά και βότανα. Δοκιμάζοντας, το Lovebird με gin, St. Germain, μήλο, λεμόνι, αλάτι, bitters και shrub φράουλας, είναι σίγουρα ερωτεύσιμο. Πρέπει, όμως, οπωσδήποτε να δείτε και το πικάντικό Zako και, αν είστε τολμηροί, το Rosela με πρωτότυπα αρώματα και νότες home made μουστάρδας. Στα συν του, να μην παραλείψουμε την επίσης ταξιδιάρικη μουσική, με αγαπημένους swing ήχους, τα συχνά live και τα νόστιμα τσιμπολογήματα.

Λεωνιδίου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, 2110121099

Περισσότερες πληροφορίες

Μπλε Παπαγάλος

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

O Hozho έρχεται στο "Bolivar"

Μαζί του Nick Devon, Steph b2b Rezzo και Nessa.

07/08/2024

"Ipitou The Bar": Ο σταρ του (σχεδόν κρυφού) πεζόδρομου

Το γωνιακό μπαρ στην ομώνυμη, αβανταδόρικη γειτονιά, έχει σβήσει 10 κεράκια στην τούρτα της ζωής του, ωριμάζει όμορφα και εξακολουθεί να βάζει στο σέικερ νόστιμα ποτά με feelgood ατμόσφαιρα, cool κοινό και ωραίες μουσικές.

ΥΠΠΟ: Αποκάλυψη βοτσαλωτού ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στην Ερέτρια

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την εύρεση ενός ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στον πυρήνα του αστικού ιστού της αρχαίας πόλης της Ερέτριας.

Πίνοντας στον πεζόδρομο: Μπαρ και οινικά σποτ για αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα

12 αθηναϊκοί πεζόδρομοι και 18 μπαρ και οινικά σημεία, για να περάσεις το καλοκαίρι με ένα ποτήρι στο χέρι.

Στη Σέριφο μαθαίνουν να "Φλερτ"-άρουν

Ένα νέο μπαρ τονώνει τις επιλογές για ποτό στην πανέμορφη Κυκλάδα και παροτρύνει άπαντες να διασκεδάσουν απενοχοποιημένα.

Τα μπαρ στις ταράτσες της Αθήνας και του Πειραιά

Η λίστα που θα χρειαστείς όσο καμία άλλη για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Το "The Bar in Front of the Bar" έχει βρει το δρόμο του

Ανανέωσε την τάση των street bars στην Αθήνα, έδωσε πνοή στην οδό Πετράκη και, πλέον, γίνεται επιδραστικό. Κυρίως όμως, κάνει τον κόσμο να περνά καλά, με ένα ποτήρι στο χέρι.