Ipitou bar, αυθεντικό και κεφάτο

Λιλιπούτειο, χαριτωμένο και ψαγμένο, το Ipitou bar θα το παρομοίωνες με ένα μπουκαλάκι πολύτιμου αλκοόλ, όπου η κάθε σταγόνα μετράει. Η εικόνα κάνει ευρωπαϊκό σκηνικό...

Ipitou bar, αυθεντικό και κεφάτο

Δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο σημείο από το γραφικό στενάκι της Ηπίτου, τo οποίo, σαν φυσική προέκταση, φιλοξενεί και αρκετούς θαμώνες, όταν οι υπόλοιποι χώροι έχουν εξαντληθεί -ο ορισμός par excellence του street bar. Η διπλή μπάρα ενώνει έξυπνα εσωτερικό με εξωτερικό χώρο και μπορεί να είσαι έξω, αλλά παρακολουθείς μια χαρά τον χορό των shaker και την “ήρεμη δύναμη” που ονομάζεται Διονύσης Πολάτος να δημιουργεί τα φευγάτα κοκτέιλ του, μαζί με τη γλυκύτατη Διονυσία Σακελλαρίου υπό swing, funky και παρόμοιες ευχάριστες μουσικές. Μέσα, χωράνε δεν χωράνε καμμιά δεκαπενταριά άτομα στο μπαρ, αλλά τα τραπεζάκια έξω, κάτω από τις ριγέ τέντες (με σόμπες, βέβαια, όταν το ζητάει ο καιρός), είναι εξίσου περιζήτητη υπόθεση. Μιλώντας για κοκτέιλ, ο Πολάτος εμπνέεται από μέρη του κόσμου με έθνικ διάθεση και ενώνει πετυχημένα αλκοόλ, μπαχαρικά, άνθη και φρούτα σε μελετημένες δημιουργίες.

Ipitou bar, αυθεντικό και κεφάτο - εικόνα 1

Σαν το La Rambla, για παράδειγμα, που πετυχαίνει να σε ταξιδέψει Βαρκελώνη, με ζεστές spicy νότες, αρώματα από μαχλέπι, κανέλα και μοσχοκάρυδο και νότες ροζ γκρέιπφρουτ, μαζί με γλυκό του κουταλιού ή το “συννεφένιο” Cumulus Nimbus, με ρούμι, τζίντζερ και παιχνιδάρικο αφρό μπανάνας, σ’ ένα συνδυασμό φρούτων και μπαχαρικών που συναρπάζει. Αν επιμένετε κλασικά, δοκιμάστε ένα Boulevardier, την παραλλαγή του Negroni με bourbon -το κάνουν άψογα. Η λίστα τους περιλαμβάνει εξαιρετικές φιάλες και αρκετά σπάνια αλκοόλ, που αξίζει να δοκιμάσετε straight.
Το Ipitou bar είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Νεανικό, χαλαρό, με τη ζωντάνια που του δίνει η περατζάδα, είναι ένα bar "δρόμου" απροσποίητο και αυθεντικό.

Ipitou bar, αυθεντικό και κεφάτο - εικόνα 2

Hπίτου 4, Σύνταγμα τηλ. 210 3254575

Μάθε τα πάντα για τον νέο θεσμό της πόλης στο www.athinoramabarawards.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.