Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class

Ο bartender του «Theory bar» στο Χαλάνδρι ξεχώρισε ανάμεσα στους 12 φιναλίστ κι είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του World Class Bartender of the Year στο Κέιπ Τάουν.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class

Ο bartender του «Theory bar» στο Χαλάνδρι ξεχώρισε ανάμεσα στους 12 φιναλίστ κι είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό στο Κέιπ Τάουν.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class - εικόνα 1
Οι δώδεκα φιναλίστ μαζί με τον περσινό νικητή του ελληνικού World Class Τεό Σπυρόπουλο

Τα κοκτέιλς, ονόματι Don Julio Blanco Paloma, The Guatemalan Border, The Southside και Κetel One Tomatini, έδιναν κι έπαιρναν. Η Λυδία Παπαϊωάννου, σε ρόλο παρουσιάστριας, πιστή στο περιρρέον retro-chic κλίμα, ήταν φοβερά ετοιμόλογη. Και η ανακοίνωση των ονομάτων των διαγωνιζόμενων στο τελευταίο στάδιο του ελληνικού τελικού του World Class Bartender of the Year 2015, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας το βράδυ της Δευτέρας 15/6, ήρθε με… μια μεζούρα woman power. Λίγα δευτερόλεπτα αφού ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Μανώλη Λυκιαρδόπουλου του «Theory Bar» (Χαλάνδρι), του Νίκου Μπάκουλη από το «The Clumsies» (κέντρο) και του Νίκου Αρσλάνογλου του «Shark Bar» (Θεσσαλονίκη), προστέθηκε και η Δήμητρα Αντωνακοπούλου του «360º Cocktail Bar» (Μοναστηράκι) στην «παρέα» του τελικού κι οι τρεις φιναλίστ έγιναν τέσσερις.

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class - εικόνα 2
And the winner is... Μανώλης Λυκιαρδόπουλος

Οι τέσσερίς τους αναμετρήθηκαν φτιάχνοντας τα φουτουριστικά Martinis τους μπροστά στον Spike Marchant που έχει σχεδιάσει τις περισσότερες από τις δοκιμασίες του World Class, τoν World Class Bartender of the Year 2014 Charles Joly του «Τhe Aviary» στο Σικάγο και τoν Marian Beke, head bartender του λονδρέζικου «Nightjar». Κάθε Martini με την αύρα του παρελθόντος και τις προεκτάσεις του… μέλλοντος (όλα με βάση το Tanqueray Νο. ΤΕΝ), εκτός από τις ιδιαίτερες γευστικές ισορροπίες του, είχε το στόρι του, το σκεπτικό πίσω από τη συνταγή, βασισμένο στις προσωπικές αναφορές και την ιδιοσυγκρασία του δημιουργού του, και οι παρουσιάσεις –performances υπό μια έννοια– αποτύπωσαν την εξελικτική διαδικασία, την πορεία προς το μέλλον, περνώντας από την «Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» του Μπουνουέλ και το «2001 Οδύσσεια του διαστήματος» του Κιούμπρικ, τους σπειροειδείς συμβολισμούς της εξέλιξης στην Αρχαία Ελλάδα και τις συνθήκες αντι-βαρύτητας (εξ ου και μια παρτίδα NASA bags).

Ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος πρώτος στον ελληνικό τελικό του World Class - εικόνα 3
O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος μαζί με τους τρεις κριτές και τους Brand Ambassadors των Reserve Brands της Diageo

Tην υψηλότερη συνολικά βαθμολογία συγκέντρωσε από τους τρεις κριτές ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Μπροστά σε κάμερες, φλας και κινητά, ο περυσινός νικητής του ελληνικού τελικού Τεό Σπυρόπουλος του πέρασε τη σκυτάλη μαζί με τη βαλίτσα για το ταξίδι στο Κέιπ Τάουν και τον παγκόσμιο τελικό του 2015, όπου και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο. Με το bartending να εξελίσσεται ανεβάζοντας όλο και περισσότερο τον πήχη γνωστικά, τεχνικά και «καλλιτεχνικά» –κοκτεϊλική επανάσταση εν εξελίξει– το World Class των Reserve Brands της Diageo να διανύει την έβδομη χρονιά του και τις δοκιμασίες να γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και στο επόμενο διαγωνιστικό κομμάτι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
11/11/2024

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.

Dia De Los Muertos: Η Altos Tequila γιορτάζει την θρυλική ημέρα του Μεξικού

Ευκαιρία για γιορτή, με μία Altos Paloma στο χέρι.

Πού θα βρεις κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα

Η Athens Bar Week είναι εδώ και μερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν με guests τις αθηναϊκές μπάρες. Τι θα παίξει, πότε και πού