Ένα «Underdog» με εμμονή στην ποιότητα και στη γνώση

Το νέο café και bar της οδού Ηρακλειδών λειτουργεί υποδειγματικά σε πολλά επίπεδα…

Ένα «Underdog» με εμμονή στην ποιότητα και στη γνώση

Το νέο café και bar της οδού Ηρακλειδών λειτουργεί υποδειγματικά σε πολλά επίπεδα…

Ένα «Underdog» με εμμονή στην ποιότητα και στη γνώση - εικόνα 1
Για cocktails και μπίρες, στην ευθεία. Για καφέ, στη μπάρα - θρανίο που διακρίνεται στα δεξιά

Με τις τρύπες /φωταγωγούς στην ξύλινη στέγη να του δίνουν άπλετο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πινελιές street art και σύγχρονου design παντού αλλά και με τη βασισμένη στην πέτρα αρχιτεκτονική του να παραμένει άθικτη, το παλιό, ευρύχωρο και πολυεπίπεδο κτίριο της οδού Ηρακλειδών, το οποίο όσοι έβγαιναν στα ‘90s θυμούνται ως «Berlin», άνοιξε ξανά τις πόρτες του, κάπως αγνώριστο, ύστερα από 10 χρόνια αδράνειας, για να υποδεχτεί το «Underdog», ένα ολοκαίνουργιο café και bar… ή μάλλον κάτι περισσότερο από αυτό. To ίδιο προτιμά να περιγράφει τον εαυτό του με τη φράση «a micro-roastery, coffee shop, a coffee academy and an alternative bar».

Ένα «Underdog» με εμμονή στην ποιότητα και στη γνώση - εικόνα 2

Το concept ανήκει στον Τάσο Δελιχρήστο, ο οποίος, ως «Underdog» (δηλαδή outsider) της ζωής, θέση στην οποία βρίσκεται οποιοσδήποτε ξεκινάει από το μηδέν, αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, έχοντας αποχωρήσει πρόσφατα από την συνιδιοκτησία του «Tailor Made». Άριστος connoisseur του καφέ o ίδιος, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αφιερώνοντας στο δημοφιλές πρωινό μας ρόφημα την δική του, ξεχωριστή μπάρα. Μπορεί κανείς ασφαλώς να παραγγείλει τον καφέ στο τραπέζι του, μπορεί όμως, αν θέλει, να παρακολουθήσει την παρασκευή του από την έξω πλευρά της χαμηλής μπάρας, σαν να είναι καθισμένος σε θρανίο. Κάτι σαν μίνι –διαδραστικό σεμινάριο της τέχνης του καφέ, με τα τεκταινόμενα στην κούπα σου να αναμεταδίδονται μάλιστα και σε ένα tablet. Διαφορετικές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο καβουρδίζονται και σερβίρονται σε καθημερινή βάση. Μπορείτε να τις βρείτε στο section we serve now, της ιστοσελίδας του The Underdog. Μπορείτε όμως να τις αγοράσετε και για το σπίτι μαζί με επιλογές σε τσάι, σοκολάτες με isostevia, σπιτικές λεμονάδες αλλά και αξεσουάρ για την παρασκευή του καφέ.

Ένα «Underdog» με εμμονή στην ποιότητα και στη γνώση - εικόνα 3
To espresso & tonic, δημοφιλές στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία

Με ένα espresso & tonic στο χέρι, το απόλυτα απόλυτο καλοκαιρινό cocktail του καφέ (το οποίο συναντάμε για πρώτη φορά σε ελληνικό bar), μεταφερόμαστε στην άλλη μπάρα του Underdog, εκεί όπου τα spirits έχουν τον πρώτο λόγο. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πετύχετε εκεί τον ταλαντούχο και επικοινωνιακό bartender Αλέξανδρο Γκικόπουλο και το δικό του cocktail «Τhe Underdog», το οποίο αλλάζει κάθε εβδομάδα. Την κάρτα με τα εννιά cocktails υπογράφει ο Χρήστος Χουσέας του «42». Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις όπου ένας bartender επιμελείται τη λίστα των cocktails για κάποιο μαγαζί που δεν είναι δικό του, ο Χουσέας αντιμετώπισε το όλο εγχείρημα με γενναιοδωρία, παρουσιάζοντας εδώ μερικές από τις πιο σημαντικές δημιουργίες του. Αυτό τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε έχοντας δοκιμάσει δύο εξαιρετικά cocktails: το Project Mayhem, μια πλούσια σε ένταση, τέλεια ισορροπημένη εκδοχή του Red Snapper καθώς και 99 Problems, ένα… αγνώριστο Negroni με την προσθήκη λουλουδιών, λικέρ μπανάνας και μαϊντανού. Για όσους πάλι ήρθαν εδώ, απλώς για να πιουν μια μπίρα, ο κατάλογος περιλαμβάνει μια λίστα από 17 μπύρες πολλές από τις οποίες εισάγονται κατ’ αποκλειστικότητα. Στο πεδίο του κρασιού πάλι, κάθε μήνα θα υπάρχει αφιέρωμα σε έναν διαφορετικό οινοπαραγωγό από τη χώρα μας.

Ένα «Underdog» με εμμονή στην ποιότητα και στη γνώση - εικόνα 4
Project Mayhem, η αλά-Χουσέας ανάγνωση του Red Snapper

Τέλος το κομμάτι της εκπαίδευσης αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του «The Underdog». Σε τακτά διαστήματα οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του «The Underdog», ο Τάσος Δελιχρήστος και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος θα επιμελούνται σεμινάρια καθώς και μενού γευσιγνωσίας, στα οποία ο καφές και το αλκοόλ θα συνδυάζονται μεταξύ τους ή και με φαγητό, σε ένα showcase προϊόντων τα οποία δεν υπάρχουν στον χώρο της μαζικής εστίασης. Για όλα αυτά μπορείτε να ενημερώνεστε ή να εκδηλώνετε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα του «The Underdog».

Ένα «Underdog» με εμμονή στην ποιότητα και στη γνώση - εικόνα 5

Με το σέρβις να μην έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες πίεσης, το κοινό του να μην έχει ακόμα διαμορφωθεί, και την ομάδα των DJs να μην έχει σταθεροποιηθεί, είναι νωρίς για να έχει κανείς ολοκληρωμένη άποψη για το «Underdog». Ένα πάντως είναι σίγουρο: στο νέο café και bar του Θησείου θα δοκιμάσουμε -και θα μάθουμε- ωραία πράγματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Underdog (The)

Ηρακλειδών 8, Θησείο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.