Ξέρεις από… Κlepsploitation?

Στις 14/3, ο Bρετανός μουσικός, παραγωγός, γραφίστας, DJ και curator Andy Votel επιστρέφει για να παρουσιάσει στο Ρομάντσο ένα σουρεαλιστικό οπτικοακουστικό project…

Ξέρεις από… Κlepsploitation?

Στις 14/3, ο Bρετανός μουσικός, παραγωγός, γραφίστας, DJ και curator Andy Votel επιστρέφει για να παρουσιάσει στο Ρομάντσο ένα σουρεαλιστικό οπτικοακουστικό project…

Ξέρεις από… Κlepsploitation? - εικόνα 1

O Andy Votel είναι παθιασμένος με την παράξενη μουσική και το ψυχεδελικό σινεμά. Τέχνες που υπηρετεί από όλες τις πτυχές της δράσης του. Στα DJ sets τoυ μπορείς να ακούσεις τις πιο σουρεαλιστικές μουσικές από τις πιο σπάνιες ταινίες. Στην δισκογραφική του εταιρεία Finders Keepers επανεκδίδει –μεταξύ άλλων- μερικά από τα «ιερά δισκοπότηρα» της μουσικής του κινηματογράφου των δεκαετιών του ’60 και του’70. Στα artworks που φτιάχνει, θα διακρίνεις επιρροές από τα outsider νεωτερικά ρεύματα του ευρωπαϊκού μεταπολεμικού κινηματογράφου.

Στη νέα του επίσκεψη στην Ελλάδα παρουσιάζει το project Klepsploitation, μια παραγωγή του Unsound festival της Κρακοβίας η οποία έχει παρουσιαστεί επίσης στο Barbican Centre του Λονδίνου και στο ΒΑΜ (Brooklyn Academy of Music) στη Νέα Υόρκη. Το Kleksploitation είναι ένα homage στην πολυαγαπημένη σουρεαλιστική sci-fi τριλογία πολωνικών ταινιών για παιδιά της δεκαετίας του 1980, Pan Klek. Ο Andy Votel, σε συνεργασία με τον μοντέρ ταινιών Andy Rushton και τον αναγνωρισμένο συνθέτη και μουσικό Andrzej Korzynski, παρουσιάζουν ζωντανά και αναδομημένη κινηματογραφική synth pop προερχόμενη από την πιο παράδοξα παραισθησιογόνα μουσική φάση της κομμουνιστικής Πολωνίας. Κατά την τελευταία περίοδο του κομμουνισμού στην Πολωνία, ο Korzynski συνέθεσε τη μουσική για μια σειρά τριών σουρεαλιστικών sci-fi ταινιών για παιδιά με τίτλο Pan Kleps, μουσική που ο Votel περιγράφει ως μια από τις πιο απελευθερωτικές και συμπαγείς μουσικές που έχουν βγει από τη χώρα. Χρησιμοποιώντας τόσο τις ταινίες όσο και το soundtrack ως αρχικό υλικό, οι τρεις δημιουργοί έχουν φτιάξει ένα κινηματογραφικό και ηχητικό live show που υπόσχεται μια ξεχωριστή και διεγερτική εμπειρία. Ο Votel χρησιμοποιεί ζωντανά εικόνες, μουσική και ήχους από τις ταινίες, επιλέγοντας και ανατρέποντας τη φόρμα τους, σειρήνες και εκκωφαντικές φωνές, έχοντας ως στόχο να φέρει στην επιφάνεια τη σκοτεινή πλευρά του Pan Klek, αλλά και να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο, πρωτότυπο και αλλά και χιουμοριστικό κόσμο. Μετά την παρουσίαση του Kleksploitation θα ακολουθήσει dj set από τον Αndy Votel παρέα με τον Paul Bennett και τον Terra Exotica. Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που μας είχε δώσει το 2010, την τελευταία φορά που μας είχε επισκεφτεί, με την ιδιότητα ενός από τους πιο αλλόκοτους DJs του πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Andy Votel presents Kleksploitation

  • Οπτικοακουστικό θέαμα

Ο Βρετανός μουσικός, παραγωγός, εταιρειάρχης (Finders Keepers) και curator παρουσιάζει το project «Kleksploitation», ένα homage στη sci fi τριλογία πολωνικών ταινιών για παιδιά «Pan Klek» (1980). Στο οπτικοακουστικό σόου του αναδομεί ζωντανά το footage των ταινιών και τη μουσική του Andrzej Korzynski, εντείνοντας το σουρεαλιστικό τους στοιχείο. Ακολουθεί DJ set από τον Andy Votel κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.