Ο Andrew Weatherall στο «six d.o.g.s.»

Ο Βρετανός βετεράνος της χορευτικής σκηνής επιστρέφει στην Αθήνα στις 28/2 για ένα ακόμα low-tempo set.

Ο Andrew Weatherall στο «six d.o.g.s.»

Ο Βρετανός βετεράνος της χορευτικής σκηνής επιστρέφει στην Αθήνα στις 28/2 για ένα ακόμα low-tempo set.

Ο Andrew Weatherall στο «six d.o.g.s.» - εικόνα 1
Photo: Steve Gullick

Μια πρόσφατη ανάρτηση δημοπρασίας στο ebay προκάλεσε σούσουρο στους κύκλους της dance σκηνής. Άρτι τριμαρισμένη, η γενειάδα του Andrew Weatherall μπορούσε, λέει να γίνει δική σου με τιμή έναρξης… μία λίρα Αγγλίας. Οι προσφορές έπεσαν βροχή, ξεπερνώντας τις 50.000 λίρες. Mόνο που εκ των υστέρων, ευτυχώς, η όλη ιστορία αποδείχτηκε χίψτερ-τρολ μεγατόνων, καθώς η δημοπρασία έληξε άδοξα με το τυποποιημένο μήνυμα ότι «το αντικείμενο χάθηκε ή έσπασε». Το γεγονός όμως παραμένει. Όλοι ασχολούνται με τον Andrew Weatherall, ακόμα κι όταν πρόκειται για τόσο ασήμαντες αφορμές όσο οι τρίχες στο πρόσωπό του. Το cult status που απολαμβάνει ο Βρετανός βετεράνος της dance σκηνής είναι κάτι που χτίστηκε μεθοδικά -όσο και αυθόρμητα- μέσα από την συμμετοχή σου σε μερικά από τα σημαντικότερα κεφάλαια της dance ιστορίας. Ο Andrew Weatherall ήταν εκεί, από τις απαρχές της acid house, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ήταν όμως η παραγωγή του στο «Screamadelica», το άλμπουμ που συντέλεσε όσο λίγα στo πάντρεμα του rock με την dance κουλτούρα, εκείνη η οποία έδωσε το έναυσμα για μια επιτυχημένη καριέρα παραγωγού η οποία μετρά συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Beth Orton και πιο πρόσφατα οι Fuck Buttons αλλά και remixes σε τραγούδια των Björk, Siouxsie Sioux, The Orb, Noel Galagher, Julian Cope, New Order, Manic Street Preachers, My Bloody Valentine, James κ.ά. Αυτή όμως είναι μόνο η «κορπορέ» όψη του νομίσματος.

Ο Andrew Weatherall στο «six d.o.g.s.» - εικόνα 2

Στον προσωπικό του μουσικό κόσμο ο Weatherall, με τους Sabres of Paradise και τους Τwo Lone Swordsmen παλιότερα, με τους Asphodells πιο πρόσφατα, προσεγγίζει διαφορετικές όψεις του rock ‘n’ roll, techno, acid, wave ήχου πετυχαίνοντας διαφορετικά υβρίδια τα οποία τοποθετούνται με διαχρονική βαρύτητα στην εκάστοτε χορευτική πραγματικότητα. Η ιδιότητά του ως DJ είναι πρώτιστα εκείνη η οποία συντηρεί ζωντανό, εδώ και τρεις δεκαετίες, το μύθο του. Χωρίς να υπερβαίνει τον πήχη των 120 bpm, υπογράφει mix – αναφορές της dance, ενώ οι εμφανίσεις του στα clubs, τεχνικά άρτιες, χαρακτηρίζονται από αβίαστο flow. Στα 51 του σήμερα, ο Weatherall παραμένει ένας αντισυμβατικός, πολύπλευρος, σκεπτόμενος και διαχρονικός εκπρόσωπος της dance κουλτούρας. Στην εμφάνισή του στις 28/2 στο «six d.o.g.s.» θα πλαισιωθεί από τους DJs της Lurid Music (Alex Hobson & Kasseta Records) και τον Chevy, τρεις fans του Weatherall οι οποίο ανταποκρίνονται εξίσου καλά στα low tempo standards του Βρετανού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.