Το top 10 του Felizol

O σκηνοθέτης και μουσικός Γιάννης Βεσλεμές μοιράζεται τα αγαπημένα του κινηματογραφικά θέματα από τα ‘70s και τα ‘80s με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας «Νορβηγία» και το απογευματινό του DJ set του στο «six d.o.g.s.» στις 3/1

Το top 10 του Felizol

O σκηνοθέτης και μουσικός Γιάννης Βεσλεμές μοιράζεται τα αγαπημένα του κινηματογραφικά θέματα από τα ‘70s και τα ‘80s με αφορμή την προβολή της νέας του ταινίας «Νορβηγία» και το απογευματινό του DJ set του στο «six d.o.g.s.» στις 3/1

Το top 10 του Felizol - εικόνα 1

Felizol είναι το μουσικό alter ego του σκηνοθέτη Γιάννη Βεσλεμέ. Με αφορμή την πρώτη μεταμεσονύχτια προβολή της νέας του ταινίας «Νορβηγία» στον κινηματογράφο «Άστυ» το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, ο Felizol θα βρίσκεται το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο «six d.o.g.s» για ένα event με τσάι, ζεστά κοκτέιλ και DJ set (από τον ίδιο), αποτελούμενο αποκλειστικά από soundtracks των ‘70s και των ‘80s. Παρόντες θα είναι και οι συντελεστές της ταινίας η υπόθεση της οποίας διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80 και εμπνέεται από τη new wave ελληνική σκηνή της ίδιας δεκαετίας. Για να ντύσει την ιστορία του ο Felizol δημιούργησε ένα vintage σάουντρακ με βάση αναλογικά synthesizers και drum machines. Ανάμεσά στις συνθέσεις του soundtrack, περίοπτη θέση έχουν ένα κομμάτι του 1958 και ένα του 1985. Το πρώτο είναι το «Ντράκουλα», σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη με τη φωνή του Τζων Στάκα και το δεύτερο το «Νορβηγία» των Χωρίς Περιδέραιο. Το soundtrack της «Νορβηγίας» θα κυκλοφορήσει αρχικά ψηφιακά και στη συνέχεια σε βινύλιο από την Markos Series της six d.o.g.s records στις 29 Ιανουαρίου του 2015. Οι επισκέπτες του Σαββατιάτικου tea party θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν σε ειδική τιμή το λινκ του ψηφιακού download για του soundtrack, συνοδεία ειδικού memorabilia.
1. Vangelis – Blade Runner (1982)



2. Howard Shore – Videodrome (1983)


3. John Carpenter – Assault on recint 13 (1976)


4. Fabio Frizzi – Zombie (1979)


5. Philippe Sarde – The Tenant (1976)


6. Γιώργος Χατζηνάσιος – Γλυκιά Συμμορία (1983)


7. Claudio Simonetti - Conquest (1983)


8. Tangerine Dream – Sorcerer (1977)


9. Goblin – Suspiria (1977)


10. Charlotte Van Gelder - Καρκαλου (1984)




Μεταμεσονύχτιες προβολές της ταινίας θα θα επαναληφθούν τα Σάββατα 10, 17 και 24 Ιανουαρίου, όλες στον κινηματογράφο Άστυ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.