Νυχτερινή περίπολος αλά Halloween

Την προηγούμενη Παρασκευή το κέντρο της πόλης γέμισε σκελετούς, φαντάσματα και ζόμπι. Τρομάξαμε να αναγνωρίσουμε τους φίλους μας, είδαμε τον... χάρο­ με τα μάτια μας, αλλά τελικά τη γλιτώσαμε. 

Νυχτερινή περίπολος αλά Halloween

Την προηγούμενη Παρασκευή το κέντρο της πόλης γέμισε σκελετούς, φαντάσματα και ζόμπι. Τρομάξαμε να αναγνωρίσουμε τους φίλους μας, είδαμε τον... χάρο­ με τα μάτια μας, αλλά τελικά τη γλιτώσαμε. Κινηθήκαμε κυρίως σε Γκάζι και Ψυρρή –εκεί όπου σημειώθηκε και η πυκνότερη συγκέντρωση τρομολάγνων– και μεταφέρουμε εντυπώσεις από το Halloween, το οποίο ήρθε στη ζωή μας σαν κάτι ξένο κι έγινε δικό μας.

Νυχτερινή περίπολος αλά Halloween - εικόνα 1

Είναι περίεργο πώς ακριβώς μέσα σε δυο-τρία χρόνια οικειοποιηθήκαμε το Halloween ως κάτι­ που μπορούμε να γιορτάζουμε κι εδώ σαν λαϊκή γιορτή. Η εικόνα πάντως του κόσμου που κυκλοφορούσε στο κέντρο την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ δεν είχε σχεδόν καμία διαφορά από τις Απόκριες­. Μόνο που αυτήν τη φορά το party ήταν θεματικό και οι παρέες του νεαρόκοσμου υποδύθηκαν μεταξύ άλλων τα ζόμπι, τους σκελετούς, τις νεκρές νύφες, τον Ψαλιδοχέρη και τον Μητσοτάκη για να τρομάξουν τις ψυχές των νεκρών που ήρθαν να οικειοποιηθούν τα σώματά τους… Ασφαλώς και τα νυχτερινά στέκια της πόλης δεν έμειναν αμέτοχα σε αυτό το όψιμο νεανικό ποπ φαινόμενο, είναι άλλωστε τα ίδια που φούσκωσαν το συγκεκριμένο hype στήνοντας events με σκοπό να τονώσουν την κίνησή τους. Αναπόφευκτα εκεί σημειώθηκε και η δράση.

Νυχτερινή περίπολος αλά Halloween - εικόνα 2

Σε κάποια από αυτά στήθηκαν εκπληκτικά parties με πολύ μεράκι και προσπάθεια, σε κάποια άλλα ούτε το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες δεν μπήκαν στον κόπο να μεταμφιεστούν, δείχνοντας ότι αντιμετωπίζουν τη συγκυρία με την ευκαιριακή λογική της αρπαχτής. Η δεύτερη δεν είναι σίγουρα η περίπτωση του «Six D.O.G.S.», το οποίο στον απόηχο των προηγούμενων δύο Spooktacular events, επιμελήθηκε ένα Halloween party με τα όλα του. Από εκεί ξεκίνησε και η δική μας βόλτα του τρόμου, για να αντικρίσουμε μια καπνισμένη Αβραμιώτου, ένα σκηνικό άψογα διαμορφωμένο για την περίσταση, ένα crew μεταμφιεσμένο στην πένα (όσοι δεν αναγνώρισαν τον Δαγριτζίκο είναι γιατί είχε ντυθεί σκιάχτρο) κι ένα soundtrack το οποίο –τουλάχιστον στο gig space– ακολουθούσε κατά γράμμα το νόμο του Halloween («I Put A Spell On Υοu», «Don’t Fear The Reaper», «Α Forest», «Τhere’s a Ghost in My House»), ενώ στο bar η μουσική διάθεση ήταν πιο ’80s και ποπ. Αρκετοί από τους θαμώνες –ντυμένοι σε θεαματικό ποσοστό– έκαναν μια στάση στην gallery για να παρακολουθήσουν ένα μπουκέτο με τις «χειρότερες» σκηνές από ταινίες τρόμου, ενώ ο κήπος του πολυχώρου ήταν και αυτός γεμάτος θυμίζοντας Σάββατο του Ιουλίου. Το ότι αυτό είναι μακράν το πιο επιτυχημένο Halloween party της πόλης έχει να κάνει και με την ώρα έναρξης, που εξυπηρετεί τη μετακίνηση με τα ΜΜΜ και τους τυχόν περιορισμούς που κάθε οικογένεια μπορεί να θέτει στα ανήλικα παιδιά της. Ίσως πάντως, λόγω του αδιαχώρητου που προκλήθηκε, η ομάδα του «Six D.O.G.S.» θα πρέπει να σκεφτεί να μεταφέρει το συγκεκριμένο party σε μεγαλύτερο χώρο, με δεδομένο μάλιστα και το ότι χρόνου οι ψυχές των νεκρών θα μας επισκεφθούν Σάββατο.

Νυχτερινή περίπολος αλά Halloween - εικόνα 3

Το καινούργιο bar «Crime Scene» που άνοιξε στην οδό Κακουργιο­δικείου, στην είσοδο του Ψυρρή, μεταμορφώθηκε σε σκηνικό horror με δεκάδες νυχτερίδες και αφίσες από το «Ψυχώ», τη «Λάμψη» και το «Motorpsycho» κι επιλογές αυστηρά από τα trash ’80s και ’90s, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω το «7 Times» της οδού Μιαούλη τήρησε τις παραδόσεις, με το προσωπικό σε ασπρόμαυρο dresscode και dark wave ήχους από τη Naked Concience και τον Ιταλό DJ Massimo Max’el.

Νυχτερινή περίπολος αλά Halloween - εικόνα 4

«Death Disco» οι... γότθοι της παλιάς φρουράς, οι οποίοι ήταν ήδη στο club για τη συναυλία των Βέλγων gothic rockers Star Industry, μπλέχτηκαν με το νεανικότερο κοινό που συνέρευσε μετά τα μεσάνυχτα για το Halloween party. Αρκετοί από αυτούς περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους στον εξώστη για να μεταμορφωθούν δωρεάν από τους make up artists, καθώς οι Chemical Circus ξεκινούσαν το δικό τους EΒM set.

Νυχτερινή περίπολος αλά Halloween - εικόνα 5

Αθρόα ήταν η προσέλευση των νεαρών θαμώνων στο cafe-club «Tramp» στο Γκάζι για το Τhe Monsters party, στο οποίο τα wobbles, το βαρύ μπάσο και οι Prodigy έρχονταν ασορτί με το κλίμα της γιορτής, με τον έντονο χορευτικό παλμό να ισοσκελίζει τη μειωμένη συμμετοχή σε μεταμφιεσμένους (η αναλογία ήταν περίπου δύο στους δέκα).

Νυχτερινή περίπολος αλά Halloween - εικόνα 6

Tο «Second Skin» τέλος, το οποίο επιστρέφοντας στο Γκάζι στεγάζεται πλέον στο καταλληλότερο venue που είχε ποτέ, άπλωσε έναν ιστό πάνω από το ισόγειο Μain Stage και γιό­ρτασε το Halloween, όπως κάνει εδώ και χρόνια, με ήχους industrial αισθητικής και τα πινέλα στο καμαρίνι να έχουν πάρει φωτιά. Εδώ είδαμε μερικές από τις πιο προσεγμένες μεταμφιέσεις της φετινής γιορτής, όπως ο μακελάρης με τη χατζάρα στο ένα χέρι και το κομμένο κεφάλι στο άλλο αλλά και τον ίδιο τον Γιώργο Φακίνο, ο οποίος ανέβηκε στα decks λίγο μετά τις τρεις ως Dia de los muertos. Και του χρόνου!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.