Τρίτωσαν τα στέκια της Ηπίτου

… με την άφιξη του all day bar «Ιpitou», ένα downtown στέκι για καφέ, φαγητό και ποτό, με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε συνδυασμούς φαγητού με κρασιά ή κοκτέιλ σύντομα.

Τρίτωσαν τα στέκια της Ηπίτου

Η τελευταία μας επίσκεψη στο μικρό και σχετικά άγνωστο δρομάκι κοντά στο Σύνταγμα όπου λειτουργούν ήδη το bar bistro «Blue Bird» και το wine bar «Kiki De Grece», βρήκε μια γειτονιά αρκετά πιο πολυσύχναστη, με διαφορετική ανθρωπογεωγραφία και κόσμο που δεν συναντάμε συχνά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το νέο bar που άνοιξε ακριβώς δίπλα τους λέγεται «Ipitou». Είναι γωνιακό και μικροσκοπικό. Ο εσωτερικός του χώρος γεμίζει με 15 μόλις άτομα, το αβαντάζ του ωστόσο είναι οι δύο εξωτερικές του πλευρές με τους θαμώνες να κάθονται στα τραπεζάκια έξω και, σε περίπτωση που αυτά δεν είναι αρκετά, να ακροβολίζονται στα απέναντι παγκάκια και στις σκάλες των παρακείμενων κτιρίων… Αυτό άλλωστε είναι και το concept: η μπάρα να κοιτάζει προς το δρόμο, κι o κόσμος να νιώθει άνετα ακόμα κι εκεί. Όσο για τις κρύες μέρες του χειμώνα, οι σόμπες και οι κουβερτούλες με τις οποίες θα μπορείς να σκεπάζεις τα πόδια σου θα κάνουν τη δουλειά που χρειάζεται.
Πρόκειται για το νέο εγχείρημα του τηλεπαρουσιαστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Σάββα Πούμπουρα και του Γιάννη Γεωργιάδη από το επιτυχημένο «30 Something» του Χαλανδρίου. Στόχος τους είναι να φτιάξουν ένα downtown στέκι για καφέ, φαγητό και ποτό, η λειτουργία του οποίου θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες μόλις η κουζίνα είναι έτοιμη, με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε συνδυασμούς φαγητού με κρασιά ή κοκτέιλ.
Στη μπάρα συναντήσαμε τον έμπειρο bartender Διονύση Πολάτο («El Rey Alobar»), οποίος έχει ετοιμάσει για το «Ipitou» μια σειρά από απλά πλην παιχνιδιάρικα cocktail (€ 7-9), διαδραστικές παραλλαγές σε διαδεδομένα classics που παίζουν με τις αναμνήσεις. Το Thai Manga Attack για παράδειγμα είναι ουσιαστικά μια καυτερή Tommy’s Margarita που «σβήνει» με ένα σορμπέ μάνγκο με πάπρικα, το οποίο έρχεται σε ένα ξύλινο κουταλάκι. Το La Rambla, μια παραλλαγή του Bramble που φτιάχνεται με μαχλέπι, grapefruit και τζιν, σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και γκότζι μπέρι πάνω σε ένα κέλυφος πάγου, θέλει να σε βάλει σε τριπάκι Βαρκελώνης. Ενώ το Kiss Me Twice ένα κοκτέιλ με βάση το ρούμι αρωματισμένο με καφέ, έρχεται με καραμέλα βουτύρου, τυλιγμένο με μια αρωματισμένη κορδέλα. Τέλος οι DJs, διαφορετικοί κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, επιλέγουν μουσική εύκολη στο αυτί, ρυθμική και χαρούμενη…

Περισσότερες πληροφορίες

Kiki de Grece

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Ipitou The Bar

Ηπίτου 4, Σύνταγμα
  • Bars

Blue Bird

Ηπίτου 4, Σύνταγμα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.