Δύο superstar DJs στο Blend Techniques Festival

Επιστρέφοντας στους αθηναϊκούς κλειστούς χώρους, η ομάδα Blend σκαρώνει για τις 13/9 ένα μαζικό hi-end dance event με τα μικρά και τα μεγάλα αστέρια του techno label M_nus. Θα είναι η ευκαιρία να απoλαύσουμε μαζί δύο από τους δημοφιλέστερους DJs του πλανήτη, τον Richie Hawtin και τον Dubfire.

Δύο superstar DJs στο Blend Techniques Festival

Επιστρέφοντας στους αθηναϊκούς κλειστούς χώρους, η ομάδα Blend σκαρώνει για τις 13/9 ένα μαζικό hi-end dance event με τα μικρά και τα μεγάλα αστέρια του techno label M_nus. Θα είναι η ευκαιρία να απoλαύσουμε μαζί δύο από τους δημοφιλέστερους DJs του πλανήτη, τον Richie Hawtin και τον Dubfire.

Δύο superstar DJs στο Blend Techniques Festival - εικόνα 1

To πρώτο μαζικό dance gathering της σεζόν σε κλειστό χώρο είναι ίσως το πιο πληθωρικό μέχρι τώρα event της ομάδας Blend, η οποία επιστρέφει στα αθηναϊκά dancefloors ύστερα από μια άκρως επιτυχημένη καλοκαιρινή πορεία στο μυκονιάτικο «Cavo Paradiso». Αυτήν τη φορά το τέταρτο festival Blend Techniques ­είναι ένα showcase του label Μ_nus, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13/9 στο ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση «Gazi Music Hall», με τη συμμετοχή πέντε DJs που βάζουν τη δική τους σφραγίδα στο τοπίο της σύγχρονης techno. Δύο από αυτούς, μάλιστα, αποτελούν ηγετικές φυσιογνωμίες από καταβολής της dance σκηνής. Ο λόγος για το αφεντικό της M_nus Richie Hawtin και για τον Dubfire, o οποίος διαγράφει τη δική του techno τροχιά μετά τη διάλυση των Deep Dish.
O πρώτος επιστρέφει στην Αθήνα­ έχοντας μόλις παραλάβει στο Λονδίνο το βραβείο Outstanding Contribution to Music για την προσφορά του ως DJ, παραγωγού και label owner, με την προσωπική του διαδρομή να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη διάκριση. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Hawtin έχει καταφέρει να βρίσκεται στο προσκήνιο της χορευτικής (αλλά και της πειραματικής) ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής τα τελευταία 25 χρόνια. Ως παραγωγός έχει επιμεληθεί κυκλοφορίες κάτω από πολλά διαφορετικά ψευδώνυμα, με το –ακόμη ενεργό– Plastikman να καταθέτει κάποιους από τους πιο κλασικούς δίσκους ηλεκτρονικής μουσικής­ των ’90s, όπως τα «Musik» και «Consumed». Μέσα από τη δισκογραφική του εταιρεία M_nus έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να χορεύει minimal techno στα μέσα των ’00s εκτοπίζοντας τις μελωδίες έξω από τα dancefloors κι εστιάζοντας στο φουτουριστικό, four on the floor ρυθμό.
Αμετανόητος γκατζετάκιας, o Richie Hawtin είναι πάντα πρόθυμος να υιοθετήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ακόμη κι αν ο ήχος των DJ sets του δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, εκείνος διαθέτει την ευελιξία να ενσωματώσει στο δια­στημικό του DJ booth οποιο­δήποτε κομμάτι εξοπλισμού μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή του στα decks, να τον βοηθήσει να παίζει στα δάχτυλα τα layers του ήχου και να ενισχύσει τη live αίσθηση που τόσο λείπει από το ψηφιακό DJing.

Δύο superstar DJs στο Blend Techniques Festival - εικόνα 2

Ο 44χρονος σήμερα Hawtin είναι o αρχετυπικός superstar DJ που περιοδεύει ασταμάτητα (την παραμονή του 2014 έπαιξε σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις!), διαθέτει το δικό του επιτυχημένο clubnight Enter (κάθε Πέμπτη στο «Space» της Ibiza), πλασάρεται ως underground σταυροφόρος στα μαζικά EDM events του Λας Βέγκας, λανσάρει τη δική του ετικέτα sake, του ποτού που τόσο λατρεύει, και χαβαλεδιάζει στο ALS Ice Bucket Challenge μαζί με τους Dubfire, Skrillex και Paris Hilton. Την ίδια στιγμή διατηρεί τα δικά του καλλιτεχνικά άλλοθι, με το Plastikman project να καταγράφει την πιο προσωπική­ οπτική του για το πώς θα έπρεπε να φτιά­χνεται αλλά και να ακούγεται ο σύγχρονος ηλεκτρονικός ήχος. Και αν τα λόγια και οι πράξεις του Καναδού παραγωγού συχνά πολώνουν τα επιμέρους κοινά της dance κουλτούρας, ο Ιρανοαμερικανός Ali Shirazinia, ευρύτερα γνωστός με το όνομα Dubfire, αποτελεί μια καθολικής αποδοχής προσωπικότητα στο χώρο της σύγχρονης χορευτικής σκηνής, κερδίζοντας και τον τιμητικό τίτλο «o DJ των DJs».
Παίρνοντας το ρίσκο να αποσχιστεί από τους Deep Dish στο απόγειο της δημοτικότητάς τους το 2006, o Dubfire δεν δίστασε να γυρίσει πίσω στις μουσικές του ρίζες, τότε που εμπνεόταν από καλλιτέχνες όπως οι Ministry, Fugazi και Einstuerzende Neubauten. «Προσπαθώ να εφαρμόζω μια punk ηθική στη μουσική μου. Θέλω να ακούγεται ριζοσπαστική, φουτουριστική, μοναδική και οργανική», είχε πει γύρω από τη μετέπειτα μουσική του εξέλιξη. Θιασώτης και αυτός της τεχνολογικής εξέλιξης, ο Dubfire έχει δημιουργήσει ένα νέο σκοτεινό στιλ της techno με άψογη παραγωγή, η οποία κερδίζει αβίαστα τα μεγάλα dancefloors. ­Αυτόν τον ήχο προωθεί πλέον και μέσω της δισκογραφικής του εταιρείας SCI + TEC. Σήμερα ο Dubfire έχει επιλέξει ως έδρα του τη Βαρκελώνη, έτσι ώστε να πετάγεται στα μεγάλα dance parties των Βαλεαρίδων: το Revolution, το Circoloco και ασφαλώς το Enter, το party του Richie Hawtin στο οποίο υπήρξε φέτος τακτικός guest…
Ακόμη δύο παραγωγοί της minimal techno από το ρόστερ της M_nus, οι οποίοι αυτήν την εποχή διανύουν την πιο δημιουργική τους φάση, ο Αμερικανός Gaiser και ο Αργεντινός Matador, συμπληρώνουν το line up μαζί με τον πρωτοεμφανιζόμενο στα μέρη μας Ιταλό Fabio Florido, ο οποίος έρχεται ζεστός μετά το φετινό του βάπτισμα στα «ιμπιθιανά» events. Τέλος, οι resident DJs του Blend, οι Mikee και Manolaco, αναλαμβάνουν τα δύσκολα slots της αρχής και του τέλους ενός δωδεκάωρου μαραθώνιου υπερθεάματος ήχου, εικόνας και οπτικών εφέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.