'Αφιξη: The Gin Joint Το νέο στέκι της Καρύτση

Ακούω Esquivel και Nina Simone, χαζεύω την αφίσα που εικονίζει τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ να εκστομίζει εκείνη την ατάκα από το...

'Αφιξη: The Gin Joint Το νέο στέκι της Καρύτση

Ακούω Esquivel και Nina Simone, χαζεύω την αφίσα που εικονίζει τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ να εκστομίζει εκείνη την ατάκα από το «Casablanca», «απ’ όλα τα φτωχοκαπηλειά του τζιν, σε όλες τις πόλεις, σε όλο τον κόσμο εκείνη μπαίνει στο δικό μου», και μπαίνω κατευθείαν στο κλίμα. Βρίσκομαι στο ολοκαίνουργιο bar «The Gin Joint» της Καρύτση που άνοιξε ακριβώς απέναντι από το Θέατρο Μουσούρη, στην είσοδο της πλατείας. Ξεφυλλίζω τον κατάλογο του μπαρ κι εμβαθύνω: είναι, λέει, εμπνευσμένο από τα speakeasy bars της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, τότε που αναπτύχθηκε η κουλτούρα του cocktail προκειμένου να βελτιωθεί η γεύση και η εικόνα του κακής ποιότητας αλκοόλ που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή. Σίγουρα πάντως το «Jin Joint» δεν είναι φτωχοκαπηλειό. Cocktail bar είναι και μάλιστα με νουάρ και άκρως επικοινωνιακή ατμόσφαιρα. Γεμάτο κουβέντες και κόσμο – ακόμα κι εκείνη τη Δευτέρα που το πρωτοεπισκέφτηκα. Ξεφυλλίζω τον πλούσιο κατάλογο και δεν ξέρω τι να πρωτοπαραγγείλω. Επιλέγω το exclusive «Smokey Dokey», εντυπωσιασμένος από την εξαντρίκ του σύνθεση (Broker’s gin, τσάι earl grey, bitters κάρδαμου, σιρόπι μελιού, φυσικός χυμός lime και μπαχαρικά). Δεν ενθουσιάζομαι (καθώς δεν αναδύεται ο πλούτος των γεύσεων που περιμένω), όμως το φαινομενικά απλό The Bee’s Knees που ακολουθεί (με Plymouth gin, σιρόπι μελιού και χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού) μου φαίνεται πολύ πιο ισορροπημένο, έχει στιβαρό σώμα και αρέσει πολύ στα μέλη της παρέας που προτιμούν τα πιο γλυκά cocktails. Ωραιότατο και το Breakfast Martini με το οποίο κλείνουμε τη βραδιά, καθώς η μουσική γίνεται πιο αλέγρα, πάντα στο ίδιο jazz, swing κλίμα. Κάτι μας λέει ότι αυτό το μαγαζί θα γίνει μεγάλο hit.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Athens Rum & Whisky Festival, η επιστροφή: Ρούμι και ουίσκι στο καθιερωμένο γευστικό τετ-α-τετ

Το premium ραντεβού με τις σημαντικότερες ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι έρχεται και πάλι, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/11/2024

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.