'Αφιξη: The Gin Joint Το νέο στέκι της Καρύτση

Ακούω Esquivel και Nina Simone, χαζεύω την αφίσα που εικονίζει τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ να εκστομίζει εκείνη την ατάκα από το...

'Αφιξη: The Gin Joint Το νέο στέκι της Καρύτση

Ακούω Esquivel και Nina Simone, χαζεύω την αφίσα που εικονίζει τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ να εκστομίζει εκείνη την ατάκα από το «Casablanca», «απ’ όλα τα φτωχοκαπηλειά του τζιν, σε όλες τις πόλεις, σε όλο τον κόσμο εκείνη μπαίνει στο δικό μου», και μπαίνω κατευθείαν στο κλίμα. Βρίσκομαι στο ολοκαίνουργιο bar «The Gin Joint» της Καρύτση που άνοιξε ακριβώς απέναντι από το Θέατρο Μουσούρη, στην είσοδο της πλατείας. Ξεφυλλίζω τον κατάλογο του μπαρ κι εμβαθύνω: είναι, λέει, εμπνευσμένο από τα speakeasy bars της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, τότε που αναπτύχθηκε η κουλτούρα του cocktail προκειμένου να βελτιωθεί η γεύση και η εικόνα του κακής ποιότητας αλκοόλ που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή. Σίγουρα πάντως το «Jin Joint» δεν είναι φτωχοκαπηλειό. Cocktail bar είναι και μάλιστα με νουάρ και άκρως επικοινωνιακή ατμόσφαιρα. Γεμάτο κουβέντες και κόσμο – ακόμα κι εκείνη τη Δευτέρα που το πρωτοεπισκέφτηκα. Ξεφυλλίζω τον πλούσιο κατάλογο και δεν ξέρω τι να πρωτοπαραγγείλω. Επιλέγω το exclusive «Smokey Dokey», εντυπωσιασμένος από την εξαντρίκ του σύνθεση (Broker’s gin, τσάι earl grey, bitters κάρδαμου, σιρόπι μελιού, φυσικός χυμός lime και μπαχαρικά). Δεν ενθουσιάζομαι (καθώς δεν αναδύεται ο πλούτος των γεύσεων που περιμένω), όμως το φαινομενικά απλό The Bee’s Knees που ακολουθεί (με Plymouth gin, σιρόπι μελιού και χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού) μου φαίνεται πολύ πιο ισορροπημένο, έχει στιβαρό σώμα και αρέσει πολύ στα μέλη της παρέας που προτιμούν τα πιο γλυκά cocktails. Ωραιότατο και το Breakfast Martini με το οποίο κλείνουμε τη βραδιά, καθώς η μουσική γίνεται πιο αλέγρα, πάντα στο ίδιο jazz, swing κλίμα. Κάτι μας λέει ότι αυτό το μαγαζί θα γίνει μεγάλο hit.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.