Καμιά Άλλη Γη

3

Η ανθρωπιά αντιπαρατίθεται στον ολοκληρωτισμό, σε μια αποκαλυπτική περιγραφή μιας απελπισμένης, ηρωικής συλλογικής αντίστασης σε μια μιλιταριστική μηχανή καταστολής.

Καμιά Άλλη Γη

Προϊόν συλλογικής κινηματογραφικής προσπάθειας, το βραβευμένο με Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας "Καμιά Άλλη Γη" φέρνει στο φως μια ανοιχτή πληγή στο σώμα της μεσανατολικής πραγματικότητας, η οποία τείνει τώρα να (συγ)καλυφθεί από τα επείγοντα τραύματα που της προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις. Στη Δυτική Όχθη, λοιπόν, επιχειρείται εδώ και χρόνια μια συστηματική προσπάθεια βίαιης αλλαγής ολόκληρης της τοπικής ανθρωπογεωγραφίας, κάτι το οποίο συντηρεί την άσβεστη ένταση μεταξύ των πληθυσμών της περιοχής. Πόσες λεπτομέρειές της, όμως, φτάνουν ως εμάς;


Ένας Παλαιστίνιος ακτιβιστής και ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος προσπαθούν να καταγράψουν τον αγώνα των κατοίκων του Μάσαφερ Γιάτα να σώσουν τον οικισμό τους από τις απανωτές απόπειρες του ισραηλινού στρατού να τον κατεδαφίσει ολοσχερώς. Το ντοκουμέντο, σοκαριστικό και ακατέργαστο, προηγείται κάθε αισθητικής πρόθεσης, γεννώντας συγκίνηση μέσα από μια αλήθεια η οποία δεν χρειάζεται να γίνει μελοδραματική για να αφυπνίσει. Μια αλήθεια που δίνει τον δικό της αγώνα για να ακουστεί, καθώς η ανθρωπιά, ως απελπισμένη, ηρωική συλλογική αντίσταση, αντιπαρατίθεται στον ολοκληρωτισμό και σε μια μιλιταριστική μηχανή καταστολής.

Παλαιστίνη, Νορβηγία. 2024. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: FILMTRADE

Περισσότερες πληροφορίες

Καμιά Άλλη Γη

No Other Land
3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2024
  • Διάρκεια: 92 '
  • Μπάσελ Άντρα

Ένας Παλαιστίνιος ακτιβιστής και ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος προσπαθούν να καταγράψουν τον αγώνα των κατοίκων του Μάσαφερ Γιάτα στη Δυτική Όχθη να σώσουν τον οικισμό τους από τις απανωτές, βίαιες απόπειρες του ισραηλινού στρατού να τον κατεδαφίσει ολοσχερώς.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

Η διοργάνωση επιστρέφει δίνοντας έμφαση στο περιβαλλοντικό σινεμά και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

"Ανάγνωση και αξιολόγηση κινηματογραφικών σεναρίων": Ένα βασικό εργαλείο για φοιτητές και νέους κινηματογραφιστές

Ο Νικόλαος Αλέτρας, διδάκτορας κινηματογράφου του ΑΠΘ, προσφέρει στους αναγνώστες τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ποιοτικών και επιδραστικών σεναρίων.

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Cinobo Πατησίων

Ο πρώην κινηματογράφος Αλεξάνδρα φρεσκαρίστηκε και σας περιμένει με πλήθος αγαπημένων παλαιών και νέων ταινιών.

Το αριστουργηματικό "Χιροσίμα Αγάπη μου" για μια προβολή στο Δαναό

Η σειρά προβολών κλασικών ταινιών "Fundamentals of Cinema" επιστρέφει με την παρουσίαση μιας πραγματικά αξεπέραστης ταινίας.

Το φεστιβάλ Δράμας έρχεται στην Ίριδα

Ο κινηματογράφος της Ιπποκράτους φιλοξενεί τις μικρού μήκους του εθνικού διαγωνιστικού και σπουδαστικού τμήματος της φετινής διοργάνωσης.

Οι αφίσες του "Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;" με τις πρωταγωνίστριες ηθοποιούς

Μαρία Λεκάκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Παναγιώτα Βλαντή και Ελένη Ουζουνίδου αποκτούν τα δικά τους προωθητικά εικαστικά.