The Trust Fall: Julian Assange

2,5

Συνεντεύξεις διασημοτήτων (Ταρίκ Αλί, Ντάνιελ Έλσμπεργκ) ενισχύουν τη στρατευμένη περιγραφή του διασημότερου και σημαντικότερου αγώνα υπέρ της ελευθεροτυπίας στον 21ο αιώνα.

The Trust Fall: Julian Assange

Όταν το 2010 οι αναγνώστες του περιοδικού "Time" ψήφισαν τον Τζούλιαν Ασάνζ ως πρόσωπο της χρονιάς, αλλά το περιοδικό ανέδειξε στη θέση του τον Mr. Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ, πολλοί εξεμάνησαν. Ο αρχισυντάκτης του εντύπου τους απάντησε: "Σε λίγα χρόνια, ο ιδρυτής του WikiLeaks δεν θα είναι παρά μια υποσημείωση στην Ιστορία".


Συμπατριώτης του διάσημου Αυστραλού ακτιβιστή, ο ντοκιμαντερίστας (και ποιητής, και μουσικός) Κιμ Στέιτον θέλει να αποδείξει το αντίθετο. Μετά την πρόσφατη απελευθέρωση του Ασάνζ από τις λονδρέζικες φυλακές τον περασμένο Ιούνιο, επιστρέφει στην ίδρυση της πλατφόρμας WikiLeaks το 2006 και εξιστορεί τις διαδοχικές, μυθιστορηματικές περιπέτειες του ιδρυτή της, απ’ όταν εκείνος δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα και βίντεο τα οποία αποκάλυπταν μαζικές δολοφονίες και απανωτές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν.


Η διάθεση είναι μαχητική, όσο και αγιογραφική, με διάσημους αφηγητές (Σούζαν Σαράντον, Ρότζερ Γουότερς, M.I.A.) και συνεντευξιαζομένους (Ταρίκ Αλί, Ντάνιελ Έλσμπεργκ των Pentagon papers) να ενισχύουν τη στρατευμένη περιγραφή του διασημότερου και σημαντικότερου αγώνα υπέρ της ελευθεροτυπίας στον 21ο αιώνα.

Αυστραλία. 2024. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

The Trust Fall: Julian Assange

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2023
  • Διάρκεια: 128 '
  • Κιμ Στάτον

Οι περιπέτειες του ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή του WikiLeaks, οι αποκαλύψεις του οποίου τον έκαναν στόχο απηνών διώξεων των αμερικανικών, αλλά και των βρετανικών αρχών.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου

Η διοργάνωση επιστρέφει δίνοντας έμφαση στο περιβαλλοντικό σινεμά και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

"Ανάγνωση και αξιολόγηση κινηματογραφικών σεναρίων": Ένα βασικό εργαλείο για φοιτητές και νέους κινηματογραφιστές

Ο Νικόλαος Αλέτρας, διδάκτορας κινηματογράφου του ΑΠΘ, προσφέρει στους αναγνώστες τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ποιοτικών και επιδραστικών σεναρίων.

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Cinobo Πατησίων

Ο πρώην κινηματογράφος Αλεξάνδρα φρεσκαρίστηκε και σας περιμένει με πλήθος αγαπημένων παλαιών και νέων ταινιών.

Το αριστουργηματικό "Χιροσίμα Αγάπη μου" για μια προβολή στο Δαναό

Η σειρά προβολών κλασικών ταινιών "Fundamentals of Cinema" επιστρέφει με την παρουσίαση μιας πραγματικά αξεπέραστης ταινίας.

Το φεστιβάλ Δράμας έρχεται στην Ίριδα

Ο κινηματογράφος της Ιπποκράτους φιλοξενεί τις μικρού μήκους του εθνικού διαγωνιστικού και σπουδαστικού τμήματος της φετινής διοργάνωσης.

Οι αφίσες του "Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;" με τις πρωταγωνίστριες ηθοποιούς

Μαρία Λεκάκη, Βασιλική Ανδρίτσου, Παναγιώτα Βλαντή και Ελένη Ουζουνίδου αποκτούν τα δικά τους προωθητικά εικαστικά.